kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:86/135)

Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym 206

ryż z czarnuszką. Szaszłyki z kurczaka Składniki: na 4 porcje 8 bambusowych szpikulców 600 g fileta z kurczaka 100 ml sosu paprykowego, tutaj przepis 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Dodatkowo ryż z czarnuszką, tutaj przepis sałatka warzywna Przygotuj marynatę na mięso według przepisu wyżej, najlepiej na dzień przez marynowaniem szaszłyków. Pokrój mięso na małe, podłużne kawałki(...)ryż przełóż do garnka, polej szafranowym masłem, posyp czarnuszką, przykryj szczelnie pokrywką i gotuj jeszcze przez 10-12 minut. Po zdjęciu pokrywki ryż powinien mocno parować. Podaj szaszłyki z kurczaka z parującym ryżem i sałatką. The post Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Warzywne spaghetti z polędwiczkami z kurczaka 190

smakiem. Porcja na 4 osoby Składniki: 2-3 zielone cukinie 1 żółta cukinia 2 duże marchewki polędwiczki z kurczaka ( dokładnej ilości nie podaję) ulubione przyprawy u mnie chili peperoncini ( ooostre), pieprz czarny mielony, sól do marynowania mięsa użyłam marynaty w stylu tajskim z TaoTao dodatkowo /opcjonalnie makaron ryżowy ( 100g) oraz domowy sos słodko-kwaśny z ananasem, który dostałam od mamy

W garach u Gosi
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 213

każdą lekko rozbijamy. Miód, olej, zioła oraz sól i pieprz dokładnie ze sobą ucieramy i tak przygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni do długości plastra, a grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka

Kuchenna Kontrrewolucya
Szaszłyki 219

laski kiełbasy lub ok. 150 g boczku ok. 3 cebule (u mnie czerwone) patyczki do szaszłyków Szaszłyki - Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy po szczypcie przypraw, pokrojony czosnek, ok. 2 łyżki oleju i dokładnie mieszamy starając się pokryć marynatą całe mięso. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Paprykę kroimy w grubą kostkę, kiełbasę

Słodka Strona
Pałki kurczaka w sosie piwno-pomarańczowym 250

Pałki kurczaka to taka wdzięczna cześć kurczaka o niezliczonej ilości sposobów przygotowania, marynowania, ze za każdym razem ich smak może być inny. Ja tym razem do marynaty postanowiłam wykorzystać piwo korzenne i pomarańcze. Aromat piwa był wystarczający by nadać słodkawo dymny posmak pałkom, tak wiec żadnych przypraw nie trzeba było już dodawać. Z marynaty i wytopionego tłuszczu z pałek powstał

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak w sosie teryiaki 117

przeciwieństwie do sojowego, jest słodki. Główne składniki marynaty teriyaki to sos sojowy połączony ze słodkim sake, cukrem albo miodem. Można pokusić się o zrobienie sosu samodzielnie albo w szybszej wersji użyć sosu gotowego, który można kupić praktycznie w każdym większy markecie.  Danie idealne zarówno na szybki obiad jak i pyszną kolację. KURCZAK w SOSIE TERIYAKI Składniki: 1 filet

Bon appetit mon amie
SKRZYDEŁKA Z SOSEM SOJOWYM, MIODEM I CHILI 116

czerwona), 4 ząbki czosnku, 2 łyżki miodu, 3 płaskie łyżeczki rozmarynu, łyżeczka lubczyku,  czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1,5 łyżeczki soli. Przygotowanie: Czosnek oraz papryczkę chili drobno siekam (wraz z nasionami, chyba, że wolicie wersję łagodniejszą).  Przygotowuję marynatę z sosu sojowego, oleju, miodu, przypraw, chili i czosnku.  Wkładam skrzydełka, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin

JejKuchnia
Słodki sos wiśniowy do dań z grilla 167

Ten słodki sos barbecue jest po prostu pyszny. Doskonale pasuje do kurczaka. Ze względu na dużą zawartość cukru zawartą w tym sosie należy pamiętać żeby używać

naRuszcie
szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku... 2420

Składniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, boczek parzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, grill - przyprawa pikantna 2 łyżki z podanych składników wymieszać marynatę i zostawić w lodówce umytą pierś osuszyć

W Mojej Kuchni Lubię
Danie główne – Grillowane filety z kurczaka z suszonymi pomidorami w ziołach 211

Przy takim daniu kiełbasa z grilla może schować się tam, gdzie schowa się karkówka :) Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka ½ słoiczka pomidorów marynowanych w oleju z ziołami (około 10 połówek pomidorów) 3 łyżki oleju z marynowanych pomidorów oraz zioła z marynaty 1 łyżeczka granulowanego czosnku 4 listki świeżej bazylii (ewentualnie suszonej) 4 listki świeżego oregano (ewentualnie suszonego) sól świeżo mielony

Trzeci talerz
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 326

kurczaka 2 łyżki musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz suszona natka pietruszki Przygotowanie: Podwójny filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie zrobić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE PO PROWANSALSKU 167

solą , pieprzem,słodk papryka i ostrą.Wyciśniętym czosnkiem 1/4( resztę zostawić do marynaty) i majerankiem 3 łyżki i zostawiamy na noc w lodówceNa następny dzień w  miseczce mieszamy resztę czosnku,wszystkie zioła,dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy.Marynatą tą smarujemy2-3 godz.wcześniej przed pieczeniem ,kurczaka od środka , odstawiając go na ten czas do lodówki.Otworzyc piwo , odlać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Skrzydełka kurczaka teriyaki. 164

się z kuchni japońskiej i używany jest do marynowania ryb i mięs przed pieczeniem lub grillowaniem. Marynata nadaje mięsu cudownego smaku i, co jest najbardziej charakterystyczne, apetycznej lśniącej glazury. Skrzydełka przygotowane w ten sposób nie mają sobie równych! Bardzo polecam!!! Składniki na skrzydełka kurczaka teriyaki: 1,5 kg skrzydełek SOS TERIYAKI: 1 szklanka 250 ml 1 szklanka wody 1 szklanka(...)podgrzewamy, aż miód się rozpuści. Następnie wyłączamy grzanie, wsypujemy cukier i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Teraz wlewamy sos sojowy, ocet, olej, czosnek, imbir i dokładnie mieszamy. Skrzydełka wkładamy do marynaty i odstawiamy na co najmniej 45 minut (najlepiej na 2 godziny, a nawet na całą noc).       Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Skrzydełka układamy na blasze

Rozpustne gotowanie
TAJINE ( Tadżin) 107

ogniu. MY POTRZEBUJEMY NATOMIAST DUŻEGO GARNKA Z PRZYKRYWKA. SPOSÓB; Do kurczaka: Zioła (pietruszka i kolendra) siekamy drobno Kroimy drobno czosnek i mieszamy wszytko razem, Do czerwonego mięsa : NIE DODAJEMY TYLKO CZOSNKU W misce mieszamy wszytko; mięso,oliwe,wszystkie przyprawy,zioła Kroimy cebulę w Kostkę drobniutko i mieszamy nasza marynatę tak by wszytko wetrzeć w mięsko. Odstawimy

Viola cooks with passion
Rosyjska sałatka Praga 321

dzięki czemu smaki ładnie się łączą i uzupełniają. 300 g ugotowanego mięsa z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 3 ugotowane jajka 1 puszka groszku 200 g kiszonych ogórków 100 g wędzonych śliwek bez pestek (mogą być suszone) ocet winny majonez, jogurt naturalny sól, pieprz   Przygotować marynatę z octu winnego i wody w proporcjach 1:1 (np. 50 ml octu(...)winnego i 50 ml wody)/ Dodać sól i pieprz. Cebulę posiekać drobno i zalać marynatą na około 10-15 minut. Mięso podzielić na kawałki. Ogórki pokroić w kosteczkę. Marchewkę ugotować i zetrzeć na kartce. Jajka również. Śliwki pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W oryginale warstwy układa się

Trzeci talerz
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 86

fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki szparagowej sól 100 g brązowego ryżu   PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać ocet balsamiczny z dodatkiem granatu i ciemny sos sojowy, włożyć mięso i dokładnie pokryć je płynem marynaty. Mięso odstawić na około godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę(...)palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby. Ugotowany ryż brązowy dodać do potrawy, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki i całość gotować kilka minut. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową podawać udekorowane natką pietruszki. Artykuł Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 916

łyżek mąki pszennej 1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 jajko M mleko (u mnie 2%) 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki odrobina oliwy z oliwek 1/3 łyżeczki suszonego chili* olej do smażenia *jeśli nie lubicie pikantnych mięs możecie pominąć chili Przygotowanie: Polędwiczki wkładamy do worka z marynatą (słodka i ostra papryka, suszone chili i oliwa z oliwek(...)Ruszamy workiem, aby marynata pokryła mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Do jednej miski wsypujemy 4 łyżki mąki pszennej i 4 łyżki mąki kukurydzianej. Mieszamy. W drugiej misce również umieszczamy mąki w takich samych proporcjach. Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę przyprawy do kurczaka. Następnie powoli dolewamy mleko. Mieszamy, aż uzyskamy jednolite gęste

Słodkie okruszki
Soczysta pierś z kurczaka Ketjap Manis 141

łyżeczka chilli 1 łyżeczka oleju sezamowego sól do smaku Piersi z kurczaka płukamy , oczyszczamy z pozostałości tłuszczu . Osuszamy papierowym ręcznikiem , przekładamy do miski . Dodajemy do nich słodki sos sojowy , chilli , czosnek,cukier,olej sezamowy i sól do smaku . Całość mieszamy dokładnie , tak żeby mięso pokryło się marynata . Odstawiamy na godzinę . Smażymy na patelni na średnim ogniu , co jakiś czas obracając(...)marynatą w której się moczyło . Mięso jest gotowe jak przy dotknięciu grubszej części , jest sprężyste, nie miękkie , ale też nie mocno twarde . Troszkę trzeba wykazać się wyczuciem , gdyż czas smażenia zależy od grubości filetów . Podajemy na gorąco pokrojoną i skropioną sosem , który powstał podczas smażenia . Doskonała w towarzystwie risotta lub innych dodatków . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Soczysta pierś z kurczaka

Ogrodnik w podróży