kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:500/674)

Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 380

pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Chorizo kroimy(...)sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.        insertCookd("fbe59032bfd2fab5058af991459e022a

Mania Gotowania
Zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem 254

Uwielbiam szybkie, syte dania. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem . Pysznie, szybko, idealnie. Zwłaszcza, gdy wrócicie zmęczeni ze

Słodkie okruszki
Szpinakowe cannelloni z kurczakiem w sosie pomidorowym 121

ilości oleju. 2. Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokruszony ser feta i usmażonego kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Gotowym farszem nafaszerować rurki makaronu, za pomocą rękawa cukierniczego. 3. Sos pomidorowy: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić(...)wylać 1/3 sosu pomidorowego, ułożyć połowę nafaszerowanych rurek szpinakowych, polać sosem pomidorowym, ułożyć pozostała ilość rurek i wylać resztę sosu pomidorowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Po tym czasie posypać startym żółtym serem i dalej zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kolejne 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwiczka po indyjsku 202

Polędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sajgonki utopione w papryce 136

wersja sajgonek. Składniki: ·        6 papryk czerwonych ·        ½ fileta z kurczaka ·        Przyprawa do kurczaka ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1/3 główki kapusty pekińskiej(...)góry zawijamy papier przykrywając farsz. 11.          Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12.          Zapiekamy 20 minut w 180 ° C. 13.          2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem

Kulinarna Chwila
Żeberka teriyaki 122

zgrabnie pokroić je na kawałki mięsa z kością.  Chiński tasak Zwilling Pro to mój pomocnik kuchenny numer 1! Używam go bardzo często do porcjowania mięsa, do filetowania, do dzielenia kurczaka na części, do krojenia warzyw. Mimo swoich sporych rozmiarów bardzo dobrze układa się w dłoni, nie odczuwam zmęczenia podczas długotrwałego krojenia, co oznacza tylko jedno - jest on niesamowicie dobrze wyważony(...)kawałku chowamy do lodówki, aby się zmarynowało. Marynowanie powinno trwać nie krócej niż 1 godzinę, najlepiej zostawić mięso w marynacie na całą noc. W głębokiej patelni do pieczenia układamy nasz kawałek żeberek i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na 2 godziny. Co 30 minut smarujemy nasze żeberka marynatą, która pozostała w naczyniu po marynowaniu mięsa. Po pieczeniu

MamaOskarka
Tureckie pide z nadzieniem z kurczaka 1601

mąki pszennej (może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 450 g mięsa z kurczaka (z udek) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili oregano majeranek tłuszcz do smażenia 1 op mozzarelli Mięso kroimy w kostkę, cebulę(...)wlewamy rozpuszczone drożdże i mieszamy ciasto , następnie zagniatamy, podsypując mąką. Ciasto dzielimy na 3-4 części , wałkujemy cienko , boki zawijamy formując tureckie pide. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i napełniamy nadzieniem. Na wierzchu układamy mozzarellę. odstawiamy na ok 15 min. w tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 st. Wstawiamy i pieczemy ok 30 min aż brzegi ładnie się

Gotowanie jest łatwe
Pierożki z ciasta francuskiego II 161

tymianek. Przygotowanie: na niewielkiej ilości oleju podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy pieczarki i dusimy, aż wyparuje z nich woda, którą puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego(...)ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut

Państwo Wojtczuk gotują
Chrupiace Udka Z Piekarnika 159

ziemniaczkami i mizerią tworzą bardzo smaczny i sycący obiadek ;) Składniki na 2 osoby: 2 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2-3 szczypty ostrej papryki przyprawa do kurczaka u mnie Prymat czosnek granulowany lub ząbek czosnku świeżego sól czosnkowa, pieprz kawałek cebulki oliwa/olej 1. Ćwiartki myje i obgotowuję (wkładam ćwiartki do zimnej wody i zagotowuje ja następnie od razu(...)czasie wyjmuje ćwiartki z lodówki i przekładam do zimnego piekarnika ( folie aluminiową zdejmuję, ale nie wyrzucam!) Nastawiam piekarnik na 190 stopni i od czasu nagrzania piekarnika, piekę około 60-80 min. Czasami obracam nogi jeśli u góry zbytnio się rumienią lub przykrywam folia alum. którą wcześniej zdjęłam. Po tym czasie sprawdzam czy mięsko jest miękkie, wyjmuje i podaje z ziemniakami

Gotowanie...to proste !
Zupa pomidorowa 139

ViolaPassion SKŁADNIKI: około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler  liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki  koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka.  pieprz,sól do smaku(...)nasza zupa była dosłownie czysta. Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler  ,Marchewkę w paski  Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była ciemna Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy  tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy

Viola cooks with passion
Kaczka w warzywach 169

Kiedyś nie lubiłam kaczki. Zawsze jak miałam do wyboru jakieś inne mięso wybierałam  np. kurczaka. Z czasem jednak gust kulinarny mi się zmienił. Pokochałam kaczkę, pokochałam gęś. Uwielbiam kaczkę zarówno ze słodkimi, jak  i warzywnymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. Składniki:  1 kaczka 1 jabłko  2 garście żurawiny 1 por 3 marchewki sól, pieprz(...)wykałaczkami zamykając kaczkę. Smażymy z każdej strony na złoty kolor (na tłuszczu który się sam wytopi). Marchew obieramy i kroimy w talarki. Por kroimy w piórka. Drób obkładamy warzywami. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach C przez ok. 2 h. Od czasu do czasu podlewamy wytopionym tłuszczem lub wodą.  Ilość porcji: 5 Koszt wykonania: ok. 30 zł Czas wykonania

Pobite gary Barbary
Kakaowe ciasto otrębowe z borówkami 151

poza borówkami) i miksujemy na najmniejszych obrotach na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy wszystko łyżką przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 40-50 minut (pilnujemy, żeby góra nie zaczęła się za mocno przypiekać) SMACZNEGO ! ! ! :) Jakiś czas temu zostałam nominowana przez Orcie  na Libster blog(...)komuś mogą przydać się moje przepisy ;) 4. Mój pierwszy wpis na blogu dotyczył .....? zaczęłam bez żadnego wstępu wprowadzającego, po prostu dodałam przepis na dietetyczny naleśnik z kurczakiem ;) 5. Za 5 minut mają przyjść goście, jaką potrawę podasz na szybko? oj to bardzo trudne pytanie, zależy od tego co miałabym w szafce i lodówce bo zdarza się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szybka zapiekanka z mieszanką chińską. Smak zakochania z przepisu Teściowej 396

innego pomysłu na obiad zabrakło ;). Dlaczego smak zakochania? Ciekawych zapraszam do lektury. Składniki: dwie garście makaronu penne ugotowanego al dente 1/2 opakowania mieszanki warzyw chińskich (mrożonka) 1/2 piersi kurczaka  ser żółty tarty (duużo) masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego imbir mielony,  szczypta: curry, gałki muszkatołowej, szafranu lub kurkumy, papryki mielonej sól, pieprz czosnek granulowany Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente(...)wysmarowanym naczyniu układamy kolejno warstwy: makaronu i warzyw z mięsem. Każdą warstwę posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na ostatnie 10 minut pieczenia posypujemy wierzch ostatnią warstwą żółtego sera. Kiedy ser się rozpuści zapiekanka gotowa. Podajemy udekorowaną keczupem. Powiecie pewnie - prosćizna i prostota. Zgadza się. Nic wyszukanego, a jednak  zapiekanka jest pyszna

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania