kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:502/674)

Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 330

gruszkowe Faworki z ciasta francuskiego Lekka zupa brokułowa Bliny z kaszy jaglanej podane z wędzonym łososiem, śmietaną i kwiatem kopru Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą Roladki z kurczaka faszerowane botwinką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle(...)Cukinia smażona Cukinia z kiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie

Dorota Smakuje
Pomysły na przekąski na piknik 129

Cedrob – filet, krakowska, kiełbasa – dowolnie – 1 jajko – 1 płaska łyżka musztardy dijon – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu lub czarnuszki do posypania pasztecików Przygotowanie: Wędlinę Cedrob z kurczaka pokrój w bardzo drobną kostkę, kostkę przypominającą posiekaną cebulę. Jajko rozbij do miseczki, rozkłóć za pomocą widelca. Odłóż 1 łyżkę nierozkłóconego jajka na później. Do miseczki dodaj posiekaną wędlinę, jajko(...)przygotowane rulony posmaruj od góry resztą jajka które zostało, a następnie posyp sezamem lub czarnuszką, a następnie krój nożem na małe paszteciki. Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 st C przez 20-25 minut do zrumienienia.  Koreczki z wędliną i dodatkami Składniki: – kiełbasa drobiowa Cedrob – krakowska z kurnej półki Cedrob – filet

nietylkopasta.pl
Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku! 167

TATAR WOŁOWY Z TAJSKĄ PASTĄ MISO podany z musztardą francuską, aioli kolendrowym, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach!  Cena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec(...)przystawek zamawiamy po drinku, mój z marakują (najlepszy ever!) i Luby z mango. Ceny koktajli mieszczą się w zakresie 20- 30zł. Zamawiamy dania główne ; Moja przyjaciółka wybiera WOK KURCZAK Z PAPRYCZKĄ I ORZESZKAMI NERKOWCA W SOSIE Z ŻÓŁTEJ SOI cena; 25zł Pyszne jedzenie idealne na obiad czy lunch! My wybieramy zupę BULION WIEPRZOWO -OSTRYGOWY z warzywami, makaronem sojowym i jajkiem

SMYKWKUCHNI
Karkówka w sosie pomarańczowo-śliwkowym / Pork neck with orange plum sauce 314

już majstersztyk! Soczysta, rozpływająca się w ustach i jeszcze jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecam na leniwy obiad dla całej rodziny. Jeżeli jesteś fanem tego typu potraw, polecam także kurczaka zapiekanego w powidłach, to danie jest hitem dla wszystkich, którzy go spróbowali. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Karkówka w sosie pomarańczowo-śliwkowym (4 porcje) Składniki: 4 grubsze kotlety(...)naczynia do zapiekania. Do tej samej patelni włóż kotlety, obsmaż do zarumienienia i ułóż na cebuli, po czym zalej bulionem i sokiem pomarańczowym. Przykryj całość folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 oC przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełóż kotlety na talerz, a cebulę zmiksuj aż powstanie gładki sos. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Podawaj

karmelowy
Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią 123

Uznałam, że super jest kapusta pekińska duszona z cebulą czerwoną w winie, z majerankiem i sosem sojowym. Świetna jest też posiekana drobno kapusta pekińska, szalotka, czosnek, tymianek, kasza jaglana, kurczak i posiekane marynowane grzybki. Część kapusty pekińskiej kisi się. Postanowiłam też, że kapustę spalę na maśle z tymiankiem i upiekę. Uznałam, że uduszę z szalotką i majerankiem i zblenduję(...)najważniejsze. Jak już pochwaliłam się zdjęciem mojemu znajomemu, kucharzowi jednej z Sopockich doskonałych restauracji to oczywiście zamiast gratulacji dostałam reprymendę, że brakuje sosu. Grzybowego. Paweł powiedział, że sos z pieczenia mięsa należy przelać do garnka, dodać suszone grzyby, trochę bulionu. Zredukować, doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć masłem. Wy zrobicie z sosem. Ja. Zapomniałam. Składniki (na 2 porcje) Mięso. Udziec indyka

Mango Papaja
Pasztet z pieczarkami 127

Prawdziwy pasztet to świetna propozycja zimnej imprezowej przekąski na domowych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 1kg ugotowanego mięsa z udek kurczaka 400g pieczarek 1 ugotowana marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła sól pieprz oliwa i bułka tarta do wysmarowania formy(...)solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do dwóch aluminiowych foremek o wymiarach 7 x 20 cm (lub większej keksówki) wysmarowanych oliwą i wysypanych bułką tartą. 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, a następnie wystudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak pod chlebową pierzynką 206

uroczystościach rodzinnych , czy rozkoszując się winem przy kolacji .  Mięso jest soczyste i kruche. Mogłabym go jeść więcej i więcej.... a to niestety nie wskazane:) Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 tosty z ciemnego pieczywa 1/2 cytryny natka pietruszki 2 puszki pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cukier 2 łyżki oliwy z oliwek marynata 4 łyżki musztardy delikatesowej(...)cukru. Wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Wykładamy mięso. Tosty kruszymy. Natkę drobno siekamy. Łączymy z chlebem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykrywamy mięso. Pieczemy w 180 stopniach C. przez ok. 45 minut.  Ilość porcji: 6 szt Czas przygotowania: ok. 1,15 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Dyniowo - marchewkowe fusilli z indykiem 160

współgra z dynią - garam masala - po prostu cały wachlarz smaków! Dyniowo - marchewkowe fusilli z indykiem Składniki: /dla 5-6 osób 300 g marchewki 2 średniej wielkości pietruszki 250 g pieczonej dyni 5 cm imbiru (korzeń) 1 cebula 6 ząbków czosnku 1 filet z indyka makaron fusilli (ilość wg uznania) przyprawy: ksylitol, sól himalajska, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry, kurkuma(...)pietruszkę, imbir, czosnek i szatkujemy je razem za pomocą malaksera. Dzięki temu, uda nam się wycisnąć wszystkie smaki z czosnku i imbiru, po którym nie pozostaną nieprzyjemne nitki. Dynię pieczemy (dokładne wskazówki - tutaj ) i trzemy na tarce na grubych oczkach (lub szatkujemy w malakserze). Warzywa wrzucamy na patelnię zawierającą cebulę i mięso, dolewamy 2-3 szklanki wody (warzywa intensywnie "piją

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Domowa shoarma drobiowa 243

odpowiednim rożnem shoarmę przygotowuję na patelni  Zapraszamy na naszą fotorelację z Maroka - link Składniki:   (porcja dla 3 - 4 osób) · około 500 - 600  g mięsa z piersi kurczaka lub indyka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry   1/2 łyżeczki kminu rzymskiego     1/2 łyżeczki papryki ostrej lub chili (może być więcej jeśli ktoś lubi(...)Następnie smażyć je na patelni do miękkości. Zamiast przygotowywać mieszankę przypraw można z powodzeniem użyć gotowej przyprawy Kebab / Shoarma firmy Kamis . (około 1,5-2 łyżeczek) Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami, chlebem pita lub białym pieczywem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym 184

Klasyczne chińskie danie, można je również zrobić używając kurczaka lub wołowiny. Ja osobiście polecam wieprzowinę ponieważ nie jest mdła, jak to bywa w przypadku drobiu. Sos jej przepyszny, dość słodki, dlatego nie polecam osobą nielubiącym tego typu smaków. Mój M. stwierdził, że moje danie jest o wiele smaczniejsze od tych, z restauracji serwujących kuchnie chińską. Nie wymaga wiele czasu(...)łyżeczka przyprawy 5 smaków Ciasto: ·         ½   szklanki mąki kukurydzianej ·         ¼   łyżeczki proszku do pieczenia ·         ½   łyżeczki soli ·         ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków ·         ½   szklanki wody

Mania Gotowania
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 250

choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych krajach(...)korzenny smak. Cynamon występuje w dwóch postaciach, utartej na proszek i całej. W drugiej postaci cynamon ma rdzawy kolor i słodkawo-korzenny, lekko piekący smak. Cynamon ma zastosowanie jako przyprawa do słodkich potraw z ryżu, pieczonych owoców i grzanego wina. W niewielkich ilościach przyczynia się do aromatyzowania mięs: gulaszu, szynki, baraniny i ryb. Cynamon stosowany jest w przepisach kuchni

ClauditteMissCooking
Domowe i zdrowe kotlety na hamburgery 201

Z tych proporcji wyszło mi 5 grubaśnych kotletów, oczywiście to od nas zależy jakiej wielkości zrobimy kotlety, ja zjadłam jednego z bułką otrębową obficie posmarowaną

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kapuściane Kotlety 133

łyżek mąki pszennej ·        4 łyżki mąki ziemniaczanej ·        1 filet z kurczaka ·        3 jajka ·        Sól ·        Papryka ostra ·        Papryka czerwona(...)Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron 5.    Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6.    Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem 7.    Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera 8.    Kotlety

Kulinarna Chwila
Zapiekane pomidory z mozzarellą 142

Zapiekane pomidory z mozarellą to bardzo szybka przystawka na ciepło. Już nie musimy bać się niespodziewanej wizyty gości. Przystawka jest bardzo lekka i pożywna, zatem idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z cukinii 140

wykonanie: Cukinię kroimy w plastry około 0,5 cm, solimy i odstawiamy na bok aż puszczą wodę. Następnie grillujemy na girllu elektrycznym. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na patelni. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli. Dodajemy pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Suszonym oregano i bazylią. Gotujemy do momentu(...)nieugotowanego makaronu lasagne, zalewamy 1/3 sosu pomidorowego. I powtarzamy to jeszcze dwa razy, tak aby na wierzchu był makaron, zalewamy go resztą sosu beszamelowego i rozerwaną na cząstki mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 - 40 minut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 129

łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego po pół łyżeczki musztardy i sosu worcestershire 5 łyżek oliwy świeżo zmielony pieprz Przepis na sałatkę Cezara Na liściach sałaty ułożyć usmażonego kurczaka, polać dużą ilością sosem i udekorować paskami parmezanu. Kompot z rabarbaru i pokrzywy Lato to czas dzikiej kuchni. Pokrzywa rośnie dziko na działce i w miejscu, gdzie robimy grilla. Wystarczy(...)kukurydziane z melonem Co zrobić z melonem, który został nam z chłodnika? Ciasta z owocami są tak pyszne, że warto nie tracić żadnej okazji. Przepis jest prosty. Mieszamy wszystko, pieczemy i gotowe! Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju rzepakowego łyżeczka ekstraktu z wanilii świeżo starta skórka z cytryny pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki mąki pszennej łyżeczka

Ugotowane pozamiatane
Pasztet wieprzowo-drobiowy 197

pietruszki 3 liście laurowe 1 ziarna ziela angielskiego zioła prowansalskie mleko do namoczenia bułki Mięso pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać pokrojoną w większe kawałki słoninę i udka kurczaka, zalać zimną wodą i zagotować. Kiedy pojawią się szumowiny zebrać je i dodać obraną włoszczyznę, liście laurową, ziele angielski, a także sól i pieprz i gotować na małym ogniu(...)natkę pietruszki, gałkę muszkatołową. Przyprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Dobrze uklepać mokrą ręką, żeby nie było powietrza w środku. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. Kroić dobrze wystudzony. Życzę smacznego

talerz przyjemności
Ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a 514

Przepis na te skrzydełka wypatrzyłam w jakimś programie Gordona Ramsaya. Są ostre i soczyste. W marynacie tej możecie przygotować również pałki czy udka kurczaka. Gwarantuje Wam, że będą smakować. U nas miłośnikiem tych skrzydełek jest mój Maż, który nigdy ich nie odmówi ;) Składniki (niestety) są wyszukane ale warto za nimi pochodzić. Ja swoje, znalazłam w sklepie z przyprawami z całego(...)zrobić marynatę. Dokładnie obtoczyć w niej skrzydełka. Odstawić do lodówki na min. 0,5h (im dłużej tym lepiej). Piekarnik nagrzać do 170C. Wsadzić zamarynowane skrzydełka. Pozostałą marynatą polać skrzydełka. Piec ok 25-30 minut. Smacznego

CookYourself
Zapiekane piersi kurczaka nadziewane warzywami i kurkami 283

wiele różnych sposobów. Moja dzisiejsza propozycja to niskokaloryczne kieszonki z kurczaka nadziane warzywami oraz kurkami. Całość przykryta wędzoną szynką i zapieczona. Składniki:    2 filety z piersi kurczaka,  2 łyżki kurek (mogą być mrożone),  1/2 czerwonej i 1/2 żółtej papryki,  por,  3 łyżki  musztardy,  łyżka pesto bazyliowego,  4 plastry wędzonej szynki(...)czasu. Doprawić do smaku, dodać sok z cytryny. Przygotowanym farszem nadziewać nacięte filety, owinąć plastrem szynki i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba do natłuszczać) i piec około 35-40 minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Filet ze szpinakiem w cieście francuskim 204

płuczemy, każdy płat odchudzamy, czyli kroimy w poprzek na cieńszy. Mamy cztery kawałki kurczaka. Do miseczki dodajemy połowę przyprawy do kurczaka dodajemy 1 łyżkę oliwy,  mieszamy. Taką marynatą nacieramy kurczaka i zostawiamy przynajmniej na 3-4 godziny.   Przygotowujemy szpinak: Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy cebulę,smażymy na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszamy od czasu do czasu(...)Tył i przód  szerokie. Zawijamy najpierw przód i tył na farsz, następnie pasek z jednej i pasek z drugiej . Robimy przeplatankę na tzw. mumię. Ciasto smarujemy rozmąconym jakiem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godzinę. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 230

Składniki: 5 steków z piersi indyka, 1/2 dojrzałej papai, 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej dojrzewającej, 1 łyżeczka płatków chili, świeże zioła do przebrania, 2 łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej kozieradki, 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry, ½ łyżeczki pieprzu Cayenne, ½ łyżeczka soli, ¼ łyżeczki mielonej czarnuszki, ¼ łyżeczki kurkumy, Salsa ½ papai, 15 małych(...)słupków, drugą odłożyć na salsę. Każdy kawałek papai owinąć plastrem indyka i dwoma plastrami szynki. Roladki przełożyć do brytfanki, podlać 1/4 szklanki wody i szczelnie nakryć folią aluminiową.  Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia usunąć folię i przyrumienić roladki. W między czasie przygotować salsę. Pozostałą papaję, cebulę, chili i korniszony

SzczyptaSmaQ