nikomu przedstawiać ani reklamować, jest on dostępny praktycznie w każdym sklepie spożywczym i znany od lat. Dla mnie to jeden z moich ulubionych, jak nie ulubiony smak majonezu. Wykorzystuję go w swojej kuchni bardzo często, do sałatek, jajek i wędlin, a dziś udowadniam, że można go również wykorzystać do przygotowania słodkości. Dziękujemy firmie WSP Społem za przesyłkę i możliwość przetestowania
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPierniki to smak Bożego Narodzenia. Dzisiaj z rana powstało to cudeńko.. Składniki; 10 dkg cukru, 15 dkg masła, 20 dkg miodu, pół łyżeczki mielonych
Anioły w kuchniListę Produktów Tradycyjnych. Zachęcam Was do odwiedzania miejsc, gdzie serwuje się żywność regionalną i tradycyjną. Szukajcie jej w sklepach, wracajcie do korzeni i próbujcie zapomnianych smaków, które tworzą naszą wspaniałą polską kuchnię
Sajkofanka smakukuchni. Dzisiaj prezentuję tę smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki: Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak
Smaki Ewygotuje Eliza Mórawska? Jej kuchnia to proste dania, ale wykwintnie podane. Zwykłe smaki jak sałatka ziemniaczana, stają się wyrafinowanymi kompozycjami w skandynawskich stylu, bo zamiast zwykłej cebuli użyto szalotki, a dekorowanie talerza, by wyglądał naturalnie, zajęło tyle samo czasu co ugotowanie. Gotowanie ma pomóc nam dojść małymi kroczkami do zdrowej kuchni, ale bez ślepego podążania za trendami. Sporo jest
Ugotowane pozamiatanewitaminę E. Posiada właściwości bakteriobójcze,dba o uklad krwionośny.Wspomaga pracę mózgu, poprawia przemianę materii. Cynamonowy raj to naprawdę raj dla ciała jak i ducha. Wspaniały smak i niezapomniane wrażenia przy eksperymentowaniu w kuchni z dodatkiem ziaren od Ziarenkowo. Więcej na ZIARENKOWO-KLIK! Polub Ziarenkowo na Facebook-u FACEBOOK-Ziarenkowo
Z Kuchni Do Kuchnicudny kolor, kształt, idealnie oddaje charakter włoskiej kuchni! Składniki na danie 5 sztuk czerwonej papryki 1 papryka żółta 2 papryki zielone do kilograma mięsa mielonego- szynka suszone pomidory Ole- dlaczego Ole? Bo sama suszyłam przez kilka lat pomidory na Sycylii, na tarasie, na słońcu i Ole ma taki właśnie smak masło oliwa z oliwek, ja uzyłam Mini Monini, bo jest(...)Wyłóż sałatkę na talerz, dodaj paprykę, kawałek dyni – nie jedz skóry! Ściągnij czapeczkę z paryki i ...przenieś się do słonecznej, pełnej kolorów Toskanii, gdzie naturalny smak zaskakuje jeszcze zwykłych ludzi ,a zdrowa wiejska kuchnia sprawia, ze chciałoby się więcej i więcej i więcej...SMACZNEGO ! Póki co zapraszam na oficjalną stronę Firmy FLORINA oraz na FB FLORINA FB gdzie
Z Kuchni Do KuchniW poszukiwaniu ciekawych smaków, a jednocześnie prostych przepisów, znowu sięgnęłam do notatnika mojej cioci-babci Wiesi. Znalazłam tam leguminę - deser bardzo popularny kiedyś. Leguminą nazywano dania
Codzienna kuchnia niecodziennamielonego i gołąbka jedliśmy tego dnia u teściowej. Ufff! mały odpoczynek od gotowania! Klopsiki produkowałam w poniedziałkowe przedpołudnie byśmy jedli je dwa dni, ze ślinotokiem i smakiem wielkim.Przepis wyszperałam w "15 minut w kuchni" Jamiego Olivera.Przygotowanie zajęło mi jednak zdecydowanie więcej minut. Przyczyną był
Dzieje kuchennej Wiewióryapetyczny skład: chińska zielona herbata Sencha herbata biała Snow Buds płatki róży liście Ginko płatki prawoślazu lekarskiego papaja, ananas, truskawka, malina Jak tylko otworzyłam paczuszkę, w kuchni zapachniało obłędnie! Jestem zdania, że obok smaku, kolejnym istotnym zmysłem na który dobra herbata ma wpływać jest węch. Herbata ma mnie zachęcać swoim zapachem do zaparzenia filiżanki i tej udało się to znakomicie
Grunt to przepis!wędzonym pstrągiem. Ja pstrąga nie mam, ale zaopatrzyłam się w mały słoiczek anchois. Bazując na małych słonych rybkach i kremowym serku przygotowałam sos, który podkreślił smak mojego dania. Jak zwykle u mnie kuchnia fusion, a koncepcja stworzenia takich, a nie innych racuszków zrodziła się, gdy stałam już przy garach :D Robiłam je pierwszy raz i powiem Wam szczerze
Sajkofanka smakugrzybami. Dziś kolejna obowiązkowa potrawa na świąteczny stół – pierogi z kapustą i grzybami. Takie świąteczne pierogi co prawda wymagają czasu spędzonego w kuchni, ale w rzeczywistości nie są trudne do przygotowania. A smak wynagrodzi Wam spędzony czas na lepieniu. Ja ulepiłam ich naprawdę pokaźną ilość – dla całej rodziny Więc po skończonym lepieniu postanowiłam odpocząć przy kubku ulubionej kawy(...)zawsze płynące prosto z serca, a do tego niezwykle pyszne. I tym razem się nie zawiodłam – pięknie wydana książką z mnóstwem inspiracji. Jeśli tak jak ja cenicie kuchnię Nigelli Lawson, albo szukacie wspaniałego prezentu dla bliskiej osoby polecam Wam zajrzeć do księgarni internetowej BookMaster, gdzie znajdziecie tą i wiele innych ciekawych książek. Ach rozpisałam się, to dlatego
Słodkie okruszkiBez takiego makowca nie wyobrażamy sobie Świąt. Klasyczny smak masy makowej wzbogaciłam dużą ilością rodzynek namoczonych wcześniej w rumie. Oprócz tych dodatków, których ja użyłam można
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚwiąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie
Szefowa kuchni