ostudzenia. Dekoracja 8-10 paluszków ok. 30-40 g ciemnej czekolady 120 g zielonej lub białej czekolady kolorowe drobne perełki, gwiazdki itp. kilka łyżek białego lukru (zużyłam lukier królewski po ozdabianiu pierniczków, ale może też być zwykły) 4 łyżki drobnych wiórków kokosowych Ciemną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Paluszki posmarować czekoladą (np. za pomocą pędzelka), odłożyć w odstępach do zastygnięcia
Pełny talerzcebulę i czosnek piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsłodkości:) Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka
karmelowyrolada jest świetnym pomysłem dla tych, których liczą kalorie i są na diecie odchudzającej. Świetnym dodatkiem do środka może być jeszcze wędzony łosoś – rolada szpinakowa zyska wtedy iście królewski charakter. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * szpinak mrożony, rozdrobniony – 450 g * czosnek – 3 ząbki * masło – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 1 łyżka * jajko – 4 szt * sól, pieprz
Ostra na SłodkoKawa po królewsku, to mała filiżanka espresso z puszystą, delikatną pianką z kogla - mogla i odrobiną delikatnej nuty wanilii i ostrej papryki. Uwaga: Ze względu na obecność w kawie surowych żółtek nie zalecana jest do podawania dla kobiet w ciąży. Składniki: filiżanka espresso- mała filiżanka mocnej, świeżo parzonej kawy 2 żółtka 2 łyżki cukru odrobina ekstraktu z wanilii szczypta czerwonej
KreatywnePinymaśle z czosnkiem i pietruszką smakują wybitnie, są proste w przygotowaniu, najlepiej smakują z pieczywem podane na gorąco. składniki na 2 porcje opakowanie mrożonych krewetek królewskich lub tygrysich 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól przepis Rozgrzewamy masło na patelni, układamy rozmrożone krewetki, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, po chwili wrzucamy posiekaną natkę
Smakowite Danialodówki na 30 min . Piec w temperaturze 170 stopni od 10 do 12 min w zależności od piekarnika do lekkiego zarumienienia. Upieczone ciasteczka po ostygnięciu można dekorować lukrem królewskim lub masą cukrową
Wypieki Ulinowej porcji, więc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnałożeniu masy na tort, wygładzam specjalną szpachelką - można też dłońmi. Nadmiar masy odcinam - mieszam ją z barwnikami, a następnie wycinam dekoracje, które przyklejam do masy za pomocą lukru królewskiego (cukier puder+białko). Udekorowany tort gotów jest do spożycia. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkicienko wałkuję. Wycinam za pomocą specjalnych wykrawaczek wzory, można też poddać się lepieniu figurek lub innych dekoracji - masa cukrowa jest jak plastelina. Przyklejamy ozdoby za pomocą gęstego lukru królewskiego (białko + cukier puder). PRZECHOWYWANIE: Masę cukrową przygotowaną wcześniej najlepiej przechowywać w lodówce przez 2-3 tygodnie, szczelnie zawiniętą w spożywczą folię. W ten sposób stwardnieje. Można tak również przechowywać resztki masy
W kuchni Karmel-itkiCzas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2-3 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 400 g polędwiczek z kurczaka 3 boczniaki królewskie 1 szalotka 200 g śmietanki kremówki 30% 50 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 gałązka świeżego rozmarynu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej świeżo mielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Na początek marynujemy polędwiczki z kurczaka. Mięso myjemy
kulinarnyJaminut. Dodać łyżeczkę papryki słodkiej, aby danie nabrało koloru. Podawać ze świeżą bagietką, posypane koperkiem i wiórkami parmezanu (nie miałam parmezanu, więc użyłam ser żółty taki jaki miałam, czyli królewski sierpc). The post Ratatouille wg. Magdy Gessler appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjacoś z żółtkami, białek nigdy nie wyrzucam, tylko chowam do zamrażarki, bo zawsze się mogą do czegoś przydać (na przykład do mojej ukochanej bezy Pavlova czy też do lukru królewskiego). Białka można również wykorzystać do przygotowania delikatnego i bardzo smacznego ciasta - babki idealnej na Wielkanoc. Jeśli również szukacie inspiracji wielkanocnych - zajrzyjcie do zakładki z przepisami na Wielkanoc . Czytaj więcej
Pora coś zjeśćtrzy talerze (po złotówce sztuka). W domu okazało się, że talerze wyprodukowane są przez francuską firmę K & G Luneville- istniejącą od osiemnastego wieku i będąca swojego czasu Fabryką Królewską Króla Polski (za anglojęzyczną wikipedią ). Logo świadczy o tym, że wyprodukowano je po 1968 roku, czyli żaden antyk, ale i tak jestem bardzo zadowolona z polowania:). Talerze z pewnością pojawią
les mirabellestylko wyruszyć po składniki, czyli: KREWETKI I AWOKADO Z SOSEM KOKTAJLOWYM* 2 dojrzałe awokado duży pęczek rzeżuchy (z naszego parapetu!) mąka do osypania krewetek 220g krewetek koktajlowych lub królewskich (obranych i mrożonych) oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki w proszku (użyłam węgierskiego skarbu od Sławomiora i Gabora- co za kolor!) Na sos* 4 łyżki majonezu
les mirabelles