krem - 19817 przepisów (strona:641/1322)

Cytrynowa tarta 230

soku wyciśniętego z cytryn oraz jajka. Gotujemy czas 10 min/100 stopni/obr.2 Dodajemy masło i czekoladę połamaną na kawałki i ponownie gotujemy czas 2 min/100 stopni/obr.2. Na zimny spód wlewamy krem cytrynowy. Odstawiamy w chłodne miejsce aby masa zastygła. Dekorujemy wg. uznania. The post Cytrynowa tarta appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Zupa krem z dyni i batatow 107

zimą za letnim, wiosną chetnie zjadłabym jesienną zupa, a jesienią coś wiosennego. Macie tak czasami? Dlatego gdy zobaczyłam w sklepie dynię piżmową pomyślałam czemu nie zrobić gęstego, rozgrzewającego kremu z dynią. Do tego kilka batatów, aromatycznych przypraw i powstała pyszna, szybka zupa. Obiad, że palce lizać. A przy okazji zupy chciałam was zachęcić do odwiedzenia w najbliższą niedzielę, a potem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z truskawkami i kremem czekoladowym 135

radością chwaliłam się później w domu, jakie giganty znalazłam. Sezon na truskawki zawsze będzie mi przywoływał wspomnienia końca roku szkolnego i […] Artykuł Muffinki z truskawkami i kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Ciasto prince polo 360

przygotowaną masę i gotujemy budyń. Studzimy. --> Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce budyniu. Ucieramy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do połączenia się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej

Marta Gotuje
Żurawinowy biszkopt orkiszowy z jabłkami i jogurtową chmurką 185

jabłkowy z dodatkiem galaretki, a wierzch to lekka, delikatna pianka jogurtowa. Bardzo smaczne połączenie lekko kwaśnych jabłek i kremowej pianki. Ciasto jest świetną alternatywą dla tradycyjnych wersji z ciężkimi kremami dosładzanymi cukrem. Taka dietetyczna fit wersja, która wcale tak nie wygląda i nie smakuje (nikt nie zauważy, że to bez cukru ;)). Życzę wam udanej niedzieli i mam nadzieję, że macie

FitKot
Cappuccino orzechowe 230

gęstnieć. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. 3/4 budyniu wykładamy na ostudzone ciasto, przykrywamy równomiernie krakersami, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Całość posypujemy kakao lub startą czekoladą

Cynamonowe szczęście
Zupa krem z brokuł i serka 129

Zupa wyszła przepyszna, mąż się zachwycał. Powiedział że taka zupa może być codziennie. Bardzo proste i szybkie danie. Wykonanie w thermomix na dole. Do garnka wlać

Kuchnia Pokoleń
Biszkoptowe ciastka z kremem maślanym 324

białek i delikatnie wymieszać szpatułką. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać łyżką owalne placuszki, kształtem przypominające jajka. Piec około 10-12 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:   500ml mleka,  1/2 szklanki cukru,  2 budynie śmietankowe,  200g masła.  400ml mleka zagotować wraz z cukrem. W reszcie mleka rozrobić budynie. Wlać na gotujące się mleko

Z miłości do słodkości
Leśny tort czekoladdowy 159

godzinę (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyciągamy z formy po ok 30 minutach. Ścinamy zaokrąglony wierzch, a następnie za pomocą np. nitki przekrawamy na 3 krążki.   Krem śmietankowy Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy cukier puder, mascarpone i miksujemy przez chwilkę na wolnych obrotach. Masa jagodowa Do garnka (najlepiej z dnem, do którego nic nam nie przywiera) przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowa napoleonka bez pieczenia 481

zawsze mamy czas na pieczenie ciasta więc możemy przygotować taka napoleonkę bez pieczenia na herbatnikach. krem z dodatkiem wiórek kokosowych jest bardzo smaczny i ma fajną lekką konsystencję. Idealne ciasto do popołudniowej małej czarnej. W Składniki: 1 litr mleka 200 gram wiórek kokosowych Targroch 200 gram masła 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Bajeczna Kuchnia
Szparagowy krem podany z jajkiem, camembertem i grilowanym kurczakiem 149

Błyskawiczny, pyszny, intensywny i bardzo, ale to bardzo wiosenny. Dodatki możecie dowolnie modyfokować według własnego uzniania, mi do gustu mocno przypadł szczególnie intensywny camembert rozpływający się w ciepłym, aksamitnym kremie. Składniki: - 1/2 pęczka zielonych szparagów.  - 6 niewielkich, młodych ziemniaków - biała część sporego pora - masło - sól, pieprz, kurkuma, chilli, sok z cytryny do smaku - dwie łyżki kwaśnej śmietany - 3 ząbki

Cook&Love
Ciasto z masą kokosową 233

przygotowana masę kokosową przelać do ubitej śmietany i dokładnie połączyć całość. Wykonanie - Na spód kokosowego biszkoptu wyłożyć połowę masy kokosowej, wyrównać, powykładać herbatniki i przykryć je pozostałym kremem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wiórkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Krem z pasternaku 124

przez chwilę, po czym zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy razem około 10-20 minut. Po tym czasie zdejmujemy zupę z palnika i miksujemy na krem. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy do czasu, aż czekolada się rozpuści. Na koniec zabielamy zupę kremówką. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem, kawałkami papryczki chilli

Smaki Na Talerzu
CIASTECZKA WIELKANOCNE JAJKA 172

tego niezłą frajdę, a przy okazji nie mogłyśmy się powstrzymać od wyjadania z garnuszka lemon curdu. No właśnie, bo lemon curd gra tu główną rolę - jeśli uwielbiacie ten cytrynowy krem tak jak ja, to po prostu przepadniecie ;P  Ciasteczka będą ślicznie wyglądały na Wielkanocnym stole, jak również możecie je sprezentować Waszym bliskim :) P.S. Nie martwcie się, jeśli nie macie

Słodko-Słony Świat Ilony
Deser/krem czekoladowy z tofu 114

osoba, która mu się oprze... Deser smakuje rewelacyjnie i możecie go urozmaicić ulubionymi dodatkami, chociażby świeżymi owocami. U mnie wystarczają ozdoby z Cukieterii .  Może także idealnie posłużyć jako krem do ciasta, czy ciasteczek. Polecam! (1 porcja) 150-170g tofu naturalnego (u mnie ze słoiczka z eSłoneczko ) (*) 75g czekolady mlecznej (**) Opcjonalnie: 1 łyżka kakao  1 łyżka soku

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania