jest w pełni jadalna truskawkowa polana albo truskawkowe pole , jak kto woli. Zielone, pachnące ciasto, soczyste truskawki i śmietankowy krem serowy. Ciasto pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczne. Nawet Ci co nie lubią szpinaku jedli je ochoczo, a potem dziwili się, że im smakowało! Lato w pełni więc korzystam z jego uroków i smaków. Truskawki są najlepsze właśnie teraz
Smaczna Pyzacebulą i czosnkiem i zalej wodą. Po zagotowaniu dodaj przyprawy, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Po tym czasie całość zblenduj na gładki krem
Zdrowie na języku :PSłodka klasyka – karpatka. Parzone ciasto, które wspaniale faluje się podczas pieczenia oraz waniliowy, budyniowo-maślany krem. Masło rozpuścić w małym garnku. Dodać szklankę wody i całość zagotować. Dodać mąkę
BullioKruche, orkiszowe ciasteczka pachnące kawą i ziołami, z soczystymi owocami w śmietankowym kremie. Idealnie smakują z filiżanką świeżo zaparzonej kawy. Kawa zbożowa z błonnikiem będąca doskonałym uzupełnieniem codziennej diety , bazylia i truskawki to zadziwiająco udane połączenie. Koniecznie musicie ich spróbować! Ja takie ciasteczka zrobiłam na specjalną okazję! To już 6-ste urodziny Smacznej Pyzy! Tak, tak, jestem tu z Wami
Smaczna Pyzajest idealna do humusu. Po dodaniu miodu, cukru, syropu z agawy lub innego słodzika smakuje jak sezamki w wersji płynnej. Mówię Wam pychotka! Słodzone tahini stanowi genialny dodatek do kremów, ciast i deserów. Nadaje niebywałej wyrazistości i wzbogaca smak danego wypieku. Łyżeczka do owsianki, jogurtu czy też z owockami...magia!! Już teraz informuję, że jutro będzie przepis
Nastoletnie Wypiekaniekuchennym ortodoksem – ale szczerze nie znoszę wszechobecnych zup szparagowych zagęszczanych ziemniakami, śmietaną czy innymi rozmywającymi smak dodatkami jak na przykład mąka. To nie kartoflanka, żeby ziemniaki grały w zupie-krem główne skrzypce ! A jeśli dodacie je do delikatnych szparagów tak właśnie się stanie. Śmietana też je zabija – jest za bardzo oczywista, tłumi ich naturalny smak, ma za mało tłuszczu żeby
Karo in the KitchenOwocowa chmurka, to czterowarstwowe ciasto na kruchym cieście z delikatnym kremem i lekką pianką bezową
Przepisy Kulinarnespróbowali się przekonać, tak jak zrobił to mój Małżonek :) Teraz chłodniki je, ale jeszcze kilka lat temu... gdyby nie to, że na kilkudniowym wypadzie do Nałęczowa zamówił sobie zupę krem i okazało się, że była z nielubianych przez niego brokułów, a ja delektowałam się pysznych chłodnikiem z rzodkiewki, który zaraz mi podmienił tak pewnie do tej pory miałabym problem
Kuchnia w czekoladzieBardzo smaczna tarta bez pieczenia! Kruchy spód wypełniony delikatnym, śmietanowym kremem z dodatkiem letnich, soczystych owoców. Nie zawsze obchodzę urodziny w dzień urodzin, bo przecież często wypadają w środku tygodnia i ciężko byłoby niektórym bliskim do mnie zajrzeć. W tym roku też się tak stało i prawdę mówiąc nie spodziewałam się nikogo. Nie piekłam ciasta, odpuszczając sobie i planując
Smaczna PyzaTradycyjnie składa się z 2 parzonych ciast (takiego jak na ptysie) przełożonych pysznym budyniowym kremem. Swoją nazwę prawdopodobnie zawdzięcza swojej niepowtarzalnej „urodzie”. Jej ciasto ma pofałdowaną i nieregularną strukturę po upieczeniu, co kojarzy się z górami:) KARPATKA Składniki Ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Margarynę i wodę umieszczamy w garnku, zagotowujemy mieszając przez
PatiGotujeugotować rano lub wieczorem poprzedniego dania, podgrzać i mieć idealny obiad w 10 minut po ciężkim dniu. Dzisiaj pomysł na zupę kalafiorową. Jednak tym razem nie będzie to krem z kalafiora, a tradycyjna polska zupa, którą przygotować można w ekspresowym tempie Zupa kalafiorowa z kładzionymi kluseczkami Składniki: 1 kalafior marchewka pietruszka kawałek selera 2 średnie ziemniaki łyżka masła
PatiGotujegotować pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. 4) Na koniec dodać śmietankę kremówkę oraz ser i dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. 5) Całość zmiksować w blenderze kielichowym na gładki krem (można również użyć blendera ręcznego). 6) Podawać z boczkiem podsmażonym na suchej patelni i szczypiorkiem
Fitsweet.meutraty sprężystości. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy żeberko, obieramy z mięsa, połowę dodajemy do wywaru. Dorzucamy także szczaw. Gotujemy ponownie przez ok 5 minut, po czym miksujemy na gładki krem. Do odmierzonej ilości śmietanki dodajemy odrobinę zupy, hartujemy i wlewamy do reszty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze przez ok minutę. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i odrobiną wędzonego żeberka
Kuchnia w czekoladzieopisać ciacho , które dzisiaj towarzyszyło nam , do porannej kawki :) A , żeby go zrobić , potrzeba tak niewiele :) Zaletą tego przepisu jest brak jajek...jakoś boję się używać surowych jajek do kremów. Blacha 24 x 28 Składniki: 500 g serka mascarpone 1/2 szkl. cukru pudru 200 g śmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %) kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozpuszczanej
Różne smaki w kuchni