krem - 19817 przepisów (strona:646/1322)

Miętusek 174

ciasto z miętową pianką  biszkopt: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia      krem miętowy:  3 szklanki mleka  1/2 szklanki wody  300 g landrynek miętowych 3 łyżki cukru  2 op budyniu waniliowego  200 g masła    pianka

Kolorowa kuchnia Elki
ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 175

ubijanie, mieszanie. GWARANCJA : 3 lata PRZEPISY: W zestawie znajduje się fantastyczna książka z pięknym zdjęciami i ciekawymi przepisami, które inspirują do użycia Monsieur Couisine Plus. Ja postanowiłam przygotować Zupę/ krem serowo-cebulą z koperkiem oraz Łososia taryaki z tabbouleh i warzywami. Jak to zrobiłam i jak spisało się urządzenie? Zobaczcie! ZUPA/KREM SEROWO-CEBULOWY Z KOPERKIEM SKŁADNIKI: ( dla 1 osoby ) * duża

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 287

Marchewka dobra na wszystko, a szczególnie dobra jest na słodko w cieście. Lubicie? Bo ja jestem wielka fanka ciasta marchewkowego. Z orzeszkami, przełożona kremem i polana kwaskowatym lukrem jest pysznym deserem do niedzielnej kawy. Spróbujcie :)     Skła d niki: 2/3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki zmielonych goździków

ChilliJemy
Ciasto Pijany kokosowiec II 147

miksować z cukrem przez kilka minut, dodać kokos, połączony z kaszą i jeszcze chwilę miksować, tylko do połączenia składników. Pierwszy spód ciasta posmarować połową dżemu z aronii, wyłożyć cały krem, wyrównać. Drugi placek ciasta posmarować pozostałym dżemem i ułożyć go na wierzchu, lekko dociskając. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez około 12 godzin. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Ciasto najlepiej smakuje

Domowa cukiernia Ewy
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i żurawiną 133

domu tego akurat nie wyniosłam, więc metodą prób i błędów sama dochodzę do tego, jak smakuje najbardziej.  Dziś mam dla Was lekko słodką, aksamitną i delikatną zupę- krem z dodatkiem żurawiny.  Podana z grzankami ociepli atmosferę swoim kolorem i rozgrzeje w tę paskudną pogodę.  Składniki dla 3 osób: 1 łyżka domowej bulionetki 1 litr wody 1 dynia

Kuchnia w czekoladzie
Karpatka z kremem jeżynowym 111

karpatkę więc postanowiłam im upiec wersję z owocami. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 125 gram margaryny 5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: Papier do pieczenia Polewa czekoladowa Dwie formy 23 x 23 cm. Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Mleczna Kanapka 436

cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Masło utrzeć, powoli dodawać do niego wystudzone mleko. Wsypać mleko w proszku i nadal ucierać, do gładkości. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części, przełożyć kremem.   Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 70 g masła   Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Gotową polewą polać wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce

Domowa cukiernia Ewy
Zupa krem z dyni 152

Początek października, czyli jesień w pełni. Póki co aura jest łaskawa, jednak jesienią zawsze przydadzą się przepisy na wyborne, rozgrzewające zupy. Dzisiaj proponuję zupę typowo jesienną - krem z dyni z dodatkiem czosnku, imbiru, gałki muszkatołowej i tymianku. Sycący, rozgrzewający i nade wszystko pyszny.  Do przygotowania zupy użyłem: 2 dyń hokkaido, 2 średnich cebul, 1 dużej marchewki, pęczka natki pietruszki

Wyprawy kulinarne
Śmietankowy krem batatowo-pieczarkowy z chipsami z jarmużu 190

blogu znajdziecie dużo zup kremów, ale ta jest zupełnie inna- delikatna i kremowa w smaku z nutką pikantnego chilli oraz chrupiącymi chipsami przygotowanymi z jarmużu. Fajnie komponuje się również podawana z "pasztecikami z ciasta francuskiego" nadzianego również zielonym jarmużem. Danie zdecydowanie polecam tym, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni, ponieważ przygotowanie łącznie z gotowaniem zajmuje około 30 minut. Spróbujcie

ChilliJemy
Zupa krem z brokułów 104

Najlepszy przepis na krem z brokułów :) DOSŁOWNIE!!!! Składniki: 400-500 g świeżego brokuła 100 g serka topionego śmietankowego 4-5 ziemniaków 1 marchew 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła + odrobina oliwy z oliwek lub oleju sól pieprz cukier słodka papryka ostra papryka lub pieprz cayenne Przygotowanie: Na dno garnka wlewamy odrobinę oleju, dodajemy masło i podsmażamy posiekaną cebulę

Malinowo w kuchni
Zupa krem z kukurydzy 202

kuchni! Soczyście żółta zupa kukurydziana zaspokoi nie tylko apetyt, ale też zachwyci zmysły i rozgrzeje w zimny dzień :) Przepis jest banalnie prosty, więc warto, a nawet trzeba wypróbować! Zupa krem z kukurydzy Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 3 kolby kukurydzy (lub ok.2 puszki konserwowej) 4 małe ziemniaki 1 duża cebula kawałek korzenia imbiru (ok. 2x2 cm) 2 łyżki oliwy

Bananowe Pole
zupa krem z pomidorów 126

tłuszczem. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy, aż cebula będzie szklista. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy kilka minut. Wlewamy wodę, gotujemy przez ok. 10 min. Następnie doprawiamy, miksujemy na krem. Podajemy z listkami bazylii, śmietaną lub ugotowanym makaronem, lub grzankami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z kukurydzy (konserwowej) 106

Cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie masła/oleju. Bulion połączyć z kukurydzą (z zalewą) i całość podgotować 10-15 minut. Dodać cebulę. Następnie wszystko razem dokładnie zblendować na gładki krem. (Można też dodatkowo przetrzeć przez sito.) (Gdy zupa jest za gęsta - należy dolać mleka, wywaru lub po prostu wody.) Zupę ponownie zagotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek

Di gotuje
Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym 161

jest rewelacyjna, treściwa i aromatyczna, z serii kremowej. Użyłam do niej wywaru z gotowania ośmiornicy ale równie dobrze nada się wywar z warzyw czy tylko woda. Polecam gorąco, popróbujcie. Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto serowo - brzoskwiniowe Bogini Wenus 159

Nareszcie weekend! A co za tym idzie, czas na niedzielne ciasto. Dziś proponuję coś odrobinę bardziej pracochłonnego. Lekki biszkopt, krem serowo-śmietanowy oraz słodka warstwa z dżemu i kokosowej posypki. Smacznie, słodko, w sam raz do niedzielnej kawki :) foremka 25x36cm   Biszkopt:    7 jajek,  270g mąki pszennej tortowej,  szklanka cukru,  2 łyżki mleka

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania