krem - 19817 przepisów (strona:645/1322)

zupa z pieczonych buraków i jabłka 134

delicje od plonów zebranych z naszych pól. Uważam, iż to już najwyższy czas, by pozbyć się kompleksów i miast chwalić zupy z karczocha, czy z francuskiej cebuli zając się kremem z naszych swojskich buraków. Tym bardziej że jesień w pełni,  a z taką zupą z pewnością lepiej zniesiemy jej chłody i słoty.  składniki dla czterech osób

Miód i pieprz
Muffinki z niebieskim kremem 158

TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: 30-60 min     -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia

Gotuję Testuję
Zupa krem z pomidorów i kaszy jaglanej z dodatkiem owoców granatu i awokado 165

podpowiada życie. Znajdzie też potrawy przetestowane przez innych, którzy doskonale znają się na kuchniach regionalnych i na zdrowym jedzeniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną, wyjątkowo zdrową zupę krem z pomidorów, której składniki zostały tak dobrane, żeby łącząc się ze sobą nie stanowiły tylko produktów, ale żeby dały to co najcenniejsze... zdrowie. Składniki: 600 g dojrzałych pomidorów (obranych

Kuchnia u Krysi
Zupa pomidorowa z soczewicą 137

polskie „pierwsze danie” często stanowi dla mnie cały obiad. Najbardziej lubię te zupy gdzie można wszystko wrzucić do garnka a potem zblendować. Gęste, zawiesiste i bezmięsne zupy kremy i moje serce bije szybciej! Do przygotowania 6 porcji zupy potrzebujemy: – 1 szklankę czerwonej soczewicy – czosnek (wg uznania 1 ząbek lub więcej) – 1 cebulę – domowy koncentrat

Szybko Tanio Smacznie
Pikantna zupa paprykowa 94

Soczewicę wypłukać na sicie w dużej ilości wody. Papryki umyć, obrać pozbawiając gniazd nasiennych. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować ok 20-30 minut. Zmiksować na gęsty krem. Przyprawić do smaku

Szybko Tanio Smacznie
Kremowa zupa ze szpinaku 91

łodyżek. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu, a po ugotowaniu miksować na gęsty krem. Podawać gorące np. w towarzystwie bagietki lub jogurtu

Szybko Tanio Smacznie
Tajska zupa dyniowa z kurczakiem 133

masło, wrzucamy szalotkę, czosnek i podsmażamy chwilę. Dodajemy dynię, mieszamy i podsmażamy. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 15-20 minut. Kiedy dynia będzie miękka blendujemy zupę na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe, kurczaka pokrojonego w małą kostkę, groszek zielony i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Gotujemy przez kolejne 15 minut. Zupę podajemy z makaronem ryżowym. * waga po obraniu Notes

Wędrówki po kuchni
Kubanka 360

łyżki mąki pszennej 3łyżki cukru  Szklankę mleka zagotowujemy, w pozostały miksujemy żółtka, cukier i obie mąki. Tą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Cynamonowe szczęście
Ciasto kapitańskie 32972

śmietan fixem. Odstawiamy do lodówki. Dodatkowo : – około 16 sztuk podłużnych biszkoptów – kakao – zaparzona i ostudzona kawa (około 1 szklanki) Biszkopt nasączmy kawą. Wykładamy na niego 2/3 kremu ajerkoniakowego. Posypujemy go cienką warstwą kakao. Biszkopty moczymy w kawie (po 1 sekundzie na stronę) i układamy je na warstwie kakao. Na biszkopty wykładamy resztę masy ajerkoniakowej, dalej bita śmietana

Relaxtime
Zupa krem z dyni i papryki 134

Butternut to chyba najbardziej ‘uniwersalna’ dynia; miękka, ułatwiająca obieranie skórka, bardzo małe gniazdo nasienne (więc stosunkowo niewiele ‘odpadów’ ), a do tego dobrej jakości miąższ i przyjemny

Kuchnia Pokoleń
krem bounty 746

Krem bounty nadaje się zarówno do naleśników

Ugotujmy Coś
Chrzanowy krem z bialych warzyw 132

się zdarza czasami mieć takie w lodówce jako tzw "wyjście awaryjne". Jakiś czas temu dostałam do przetestowania zupy marki Potlino , są to mrożone, gotowe kremy z warzyw, które wystarczy tylko połączyć z wywarem i ma się szybką, konkretną zupę. Byłam sceptycznie nastawiona do takich gotowców, ale po przeczytaniu składu zupy, który okazał się być nie taki straszny ( kalafiory

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Fistaszkowy krem z komosy ryżowej. 149

Fistaszkowy* krem z komosy ryżowej słodzony stewią  podany z arachidami, masłem orzechowym i kiwi * z mąką arachidową ***  A takie wypieki ostatnio pojawiają się u mnie na "drugą kolację" :) Drożdżówka ze śliwką i owsianą kruszonką podana  z serkiem kakaowym i kokosowym, malinami i kiwi *** UWAGA! Mam dla Was niespodziankę. :) Robiąc zakupy w sklepie internetowym Stewiarnia.pl za minimum

Poranek na słodko
Krem z farro i migdałów. 117

MIGDAŁOWY KREM Z PŁASKURKI /PRZEPIS WŁASNY/ ok. 250 g ugotowanej pszenicy płaskurki  (można zastąpić innymi ziarnami zbóż) garstka namoczonych (przez całą noc) blanszowanych migdałów 30 g syropu klonowego mały banan łyżka mleka kokosowego w proszku  (można użyć odżywki białkowej o dowolnym smaku) łyżka lnu mielonego + gorąca woda szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego ew. mleko do rozrzedzenia masy

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania