krem - 19817 przepisów (strona:634/1322)

Tarta owocowa 119

usta wyczekują smaków lata.  Czy odrobina letniej przyjemności jest jeszcze możliwa? Odpowiedzią na to pytanie, niech będzie zdjęcie poniżej.     Tarta owocowa, z delikatnym kremem waniliowym zadowoli każde podniebienie. Przepis na ciasto możecie znaleźć w moim innym przepisie, link poniżej. http://aniapastuszka.blogspot.com/2014/08/tarta-smietankowa-z-truskawkami.html Jeśli chodzi o krem, to wystarczy ugotować budyń zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać

Mój Smak na Życie
Jesienna tarta 81

średnica naszej foremki do tarty (moja foremka 26 cm). Układamy ciasto w foremce, dociskamy boki i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20 minut. Krem: Przygotowuje zwykły budyń śmietankowy, zgodnie z przepisem z jedną uwagą. Zmniejszmy ilość mleka o ok. 100 ml. Można osłodzić do smaku - 2 łyżki. Po ugotowaniu i wystygnięciu, miksujemy budyń dodając(...)garnku. Nic nie dodajemy tylko czekamy aż odparuje woda. W tej sposób uzyskamy bardzo ciekawą w konsystencji konfiturę. FINAŁ Na ciasto wylewamy gorącą konfiturę i chłodzimy. Następnie wykładamy krem. Na górze układamy ulubione owoce.      SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Krem z soczewicy 226

blogowania. Mam jednak nadzieje, że wszystkie nieprzyjemne zdarzenia i historie szpitalne mam już za sobą. Powracam zatem z przepisem na zimową zupę. Fajną w smaku, szybką i prostą. Krem z soczewicy i mleka kokosowego składniki: 350 g czerwonej soczewicy 200 ml mleczka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku chilli mielona lub w płatkach bulion warzywny 10 g masła klarowanego(...)zalewamy ją bulionem (bulionu powinno być 2 razy więcej niż soczewicy) Gotujemy do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 5 minut. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy chilli, pieprzem i solą. Zupę możemy zagęścić śmietaną

Przysmaki Karolki
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 346

ŁATWY 1. Kalafior, mleko kokosowe i wodę umieszczamy w garnku. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy do miękkości kalafiora około 7 minut. Następnie blendujemy na gładki krem. 2. W między czasie na suchą patelnię wrzucamy pieczarki. Przesmażamy, dodajemy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę, garam masala, ostrą paprykę, sól i pieprz, smażymy 4 minuty do miękkości cebuli(...)garnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami kolendry. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Malinowy curd 153

aromatyczne owoce niż te z początku sezonu. Czasem przynoszą do domu koszyczek tych pachnących cudów i próbuję nacieszyć się ich smakiem jeszcze przez parę dni. Do pierwszych przymrozków. Ten krem na pewno mi w tym pomoże. Malinowy curd 2 szklanki malin 80 g masła 3/4 szklanki cukru sok i skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej 4 żółtka(...)Pozostałe pestki z powodzeniem możemy wykorzystać jako dodatek do kruchych ciasteczek. Przechowujemy do tygodnia. *Ważne aby nie zaprzestawać mieszania, pozwala ono równomiernie nagrzewać się całej masie, dzięki czemu pyszny krem nie zamieni się w jajecznicę:) Smacznego

Zapiski Młodej Żony
Pani Walewska 362

otrząsnęłam się jeszcze po świątecznym celebrowaniu niezliczonych posiłków i deserów. Przyzwyczajona do zapasu słodkości w spiżarni postanowiłam sobie pofolgować. Kruche ciasto, dżem, beza i krem budyniowy. Tego mi było trzeba! Pani Walewska kruche ciasto: 6 żółtek 20dag cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 30dag masła cukier waniliowy + kwaśna konfitura do posmarowania beza : 6 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka(...)soku z cytryny + orzechy włoskie do posypania Krem budyniowy: 4 żółtka 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka aromatu waniliowego 3 szklanki mleka  20dag masła Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. rozwałkować na placek grubości 3mm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posmarować dżemem

Zapiski Młodej Żony
Słodka Chałwa 1044

cukru do wypieków,  cukier waniliowy,  płaska łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżka mąki pszennej,  3 budynie waniliowe bez cukru (40g każdy).  5 łyżek kakao Krem:  2 budynie waniliowe lub karmelowe bez cukru (40g każdy),  3 szkl. mleka,  250g margaryny lub masła,  300g chałwy waniliowej,  Kakao lub czekolada do posypania wierzchu(...)łyżce przestudzonego  budyniu i po odrobinie pokruszonej chałwy. Zimne ciasto przekroić. Na pierwszy blat ciasta nakładamy cały słoiczek dżemu, następnie większą część masy. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Posypać startą czekoladą lub kakao.. Przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje gdy po leżakuje całą noc w lodówce

NaKońcuJęzyka
Szybki deser bananowy 16027

smakuje wybornie, to jeszcze genialnie wygląda. Przygotowanie deseru bananowego zajmuje naprawdę niewiele czasu, wystarczy odpowiednio wcześniej ugotować tylko budyń. A jeśli jesteś wybitnym smakoszem deserów bananowych, przygotuj także krem bananowy . Składniki: * 500ml mleka 2% * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady(...)widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Przygotować pucharki bądź szklanki do deserów. W pucharkach/szklankach układać warstwy deseru: krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana.  Ułożyć dwie takie same warstwy. Ostatnią warstwą deseru bananowego ma być bita śmietana, oprószona czekoladą. Deser bananowy schłodzić w lodówce.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Cytrynowe naleśniki z twarożkiem, kremem cytrynowy i pomarańczą / Lemon pancakes with cottage cheese, lemon cream and orange 136

mieszamy ze sobą. Gotowym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy je w rulonik lub składamy. Naleśniki z serkiem ponownie smażymy z obu stron aż się zarumienią. Przed podaniem smarujemy je kremem cytrynowym i przyozdabiamy kawałkami pomarańczy. Prosto i smacznie! *****   First, we make the dough for pancakes, or we whip eggs, vanilla sugar, aroma, juice of lemon, peel and a pinch(...)pancakes with cheese on both sides until golden brown. Before serving, we pour them lemon cream and we decorate pieces of orange. Simple and delicious! Przepis na krem cytrynowy / Recipe for lemon cream

Projekty ze smakiem
ROLADA BEZOWA - DRUGIE URODZINY BLOGA 131

bezę wyjąć z piekarnika i przełożyć na przygotowany papier górą do dołu i zdjąć papier na którym się piekła .Pozostawić na około godzinę do przestygnięcia. W tym czasie przygotować krem. Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Do dość mocno ubitej dodać cukier i miksować, aż stanie się dobrze ubita (tzn. będzie widać na niej ślady miksera). Dodać mascarpone i dobrze wymieszać(...)składniki. Przygotowany krem rozsmarowujemy na bezie, posypujemy pokrojonymi truskawkami i przy pomocy papieru delikatnie ja zwijamy w roladę. Wierzch można delikatnie oprószyć cukrem pudrem i udekorować owocami (w moim przypadku to truskawki i czereśnie koktajlowe

Kuchnia w opałach
Zupa krem z cukinii 268

wszystkich fanów zupy krem. Przyszedł czas na cukinię. Składniki: włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, pół selera, por) 3 cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Tort miś z bitą śmietaną i lukrem plastycznym 171

ciasto jest upieczone) Biszkopt dzielimy na 3 blaty. Każdy nasączamy schłodzonym ponczem (3/4 szkl. wody zagotowujemy z cukrem i dodajemy sok z połowy cytryny.Mieszamy, aż cukier się rozpuści. Studzimy) Krem budyniowy śmietankowy Składniki: 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez dodatku cukru) 750 ml mleka 200 gram miękkiego masła 1/4 szklanki cukru pudru 500 ml mleka zagotowujemy(...)masa się zagotuje odstawiamy na bok do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę. Kiedy budyń ostygnie, stopniowo dodajemy go do masła i dalej miksujemy. Ważne, aby krem był jednolity. Rada: jeśli zrobią się grudki można dodać 2 łyżki mleka i zamieszać. Lukier plastyczny Służy do ozdobienia tortu. Do zabarwienia używamy barwników spożywczych (w proszku lub w formie

tojestpyszne.blogspot.com
Boże Narodzenie 451

powidłami i orzechową bezą Rogaliki z białym makiem Rogaliki z orzechów laskowych Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Pomarańczowe paluszki Tort piernikowy Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Gwiazdki cytrynowe Barszcz świąteczny czysty Zakwas buraczany Mikołaj Ciasteczka

Ala piecze i gotuje
Ciasteczka i pierniczki 604

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki(...)białym makiem Rogaliki z orzechów laskowych Pierniczki królewskie z marcepanem Kokosanki Ciasteczka z kremem karpatkowym Pomarańczowe paluszki Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Babeczki z fantazją Gwiazdki cytrynowe Ciasteczka misie

Ala piecze i gotuje
Kremowa zupa z brokułów 108

Zupa krem z brokułów to danie które zwłasza w sezonie często gości w moim domu.  Szybko się ją przygotowuje, jest kremowa, aksamitna i delikatna. Lubią ją moje dzieciaki, mąż i ja... no i można w niej przemycić troche witamin moim warzywnym niejadkom ;) Kremowa zupa z brokułów SKŁADNIKI: 2 brokuły  2l bulionu drobiowego (ew. wody) 0,5l mleka(...)łyżki masła  sól świeżo mielony czarny pieprz   PRZYGOTOWANIE: Brokuły myjemy, dzielimy, gotujemy w bulionie z mlekiem do miękkości. Dodajemy masło i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Jesli lubimy gęstszą zupę możemy zagęścić dodając do gorącej zupy dwie łyżki kaszy manny i miksując jeszcze przez chwilę blenderem. Zupę serwujemy

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania