Cukinia dostępna jest praktycznie cały rok, możemy ją grillować, robić przetwory czy kotleciki, dziś przedstawiam najprostszy i najszybszy sposób na jej przyrządzenie. Zupa z cukinii posmakuje każdemu, jest delikatna i bardzo lekka. Możemy podawać ją z grzankami, kleksem śmietany, ale doskonale smakuje też bez żadnych dodatków. Składniki (4 miseczki): 1 średnia cukinia 2 cebule 1 pietruszka 2 ząbki czosnku papryczka chilli żółta lub zielona masło świeże listki bazylii sól, sos sojowy, świeżo zmielony pieprz War... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...