krem - 19817 przepisów (strona:555/1322)

Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem philadelphia 184

zbędnych słów dzisiaj: zupa krem z brokuła i młodych ziemniaków zabielona serkiem,a podana z pszenno-żytnim chlebie z makiem i wędzonym łososiem atlantyckim.  Krem brokułowo-ziemniaczany Składniki: 1 brokuł o wadze 400-500gram 3 średnie ziemniaki 1-1,5l bulionu warzywnego (włoszczyzna,3-4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego,2liście laurowe) 1 średnia cebula

Fiolka w kuchni
Lody waniliowe w wafelku 209

parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim złożonym ze sobą

Kuchnia w czekoladzie
Borówkowa Pana Cotta 208

napęcznienia. W drugim garnuszku umieścić mleko i kremówkę, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć palnik. Dodać borówkowe puree i kwasek cytrynowy, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do kremu, dokładnie wymieszać, pozostawić do schłodzenia do temperatury pokojowej. Gdy krem będzie już chłodny porozlewać do przygotowanych miseczek (u mnie 10 słoiczków ), włożyć do lodówki na minimum 12 godzin bądź do całkowitego

Krakowskie smaki Ani
MISTRZOWSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM 131

czekolady i pokrojone truskawki. Powstałą masą napełnić foremki do muffinek do połowy wysokości. Piec w temp. 170 st.C przez 20-22 min. Odstawić do ostygnięcia. Składniki na krem  : 250 ml śmietany kremówki 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Kremówkę ubić do sztywności. Gdy babeczki ostygnął rozsmarować krem na wierzchu każdej i ozdobić kawałkami czekolady.  Smacznego

Banana Smiles
Kremowa zupa z cukinii z serkiem topionym i prażonymi migdałami 142

Delikatna, letnia zupa krem z cukinii, serka topionego podana z grzankami i prażonymi migdałami. Dodatek białego wina doskonale podkreśla jej smak i radzę z niego nie rezygnować. Zawsze ją robię gdy mam nadmiar cukinii w ogródku, nigdy się nie znudzi. Pożywna i aromatyczna-obiad w 25 minut. Składniki: 1 młoda dość spora cukinia 1 młoda marchewka ½ pora ½ cebuli 3 młode(...)rosołem-tyle aby warzywa były zakryte, gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaję serek topiony gotuję chwilę –do rozpuszczenia.  Zupę miksuję blenderem na krem. Płatki migdałowe, prażę na suchej patelni na złocisto, posypuję zupę na talerzach dekoruję posiekaną natką. Podaję z grzankami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 185

zobaczymy jak to wyjdzie. ;)       Moje kulinarne (i nie tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese(...)pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku, z pomidorów Mięsko wieprzowe w sosie cebulowym Domowe nice cream - czyli lody na bazie mrożonego banana Focaccia z pysznymi dodatkami Puddingi z chia i owocami Domowe kokosanki Jagodzinaki Dżem brzoskwiniowy i/lub malinowy Zawijane bułeczki z masłem orzechowym

Cooking Monster
Francuskie poduszeczki z czekoladą 201

końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy po łyżeczce kremu i składamy wpół, formując

W poszukiwaniu inspiracji
brzdąc- ciasto z czekoladowym kremem 124

Bardzo proste i lekkie ciasto z nutą czekoladową. Krem na bazie bitej śmietany i wilgotny biszkopt tworzą wspaniałe połączenie- nie zamulające choć dość kaloryczne. Doskonałe na lato ale należy pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce, w innym razie się roztopi.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia 3  łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem: litr śmietanki kremówki 400 g czekolady deserowej łyżka kakao Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając stopniowo wsypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Kiedy masa będzie jasna i puszysta przestać miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Dodać olej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem jaglany z truskawkami i majerankiem 113

jest bardzo lekka, w sam raz na letnią przekąskę.   Składniki na 3 deserki: Warstwa truskawkowa: 150g truskawek 1 łyżeczka nasion chia gałązka majeranku miód/dowolny cukier wg uznania Krem jaglany: 70g kaszy jaglanej 3/4 szklanki wody pół szklanki dowolnego mleka szczypta soli miód/cukier wg uznania Truskawki kroimy na ćwiartki, usuwamy szypułki. Dodajemy drobno posiekany majeranek i nasiona chia(...)Zajmuje to ok. 20 minut. Po ugotowaniu dolewamy mleko. Wystudzoną kaszę blendujemy. Można dosłodzić, ja tego nie zrobiłam. W szklankach lub innych naczyniach umieszczamy warstwę truskawkową, na to wylewamy krem jaglany. Gotowe. Deser dobrze smakuje schłodzony

Wrzosowa Polana
Rolada z czarną porzeczką 90

ciasto: 6 jajek, 6 łyżek cukru pudru, 6 łyżek mąki pszennej, skórka otarta z cytryny, krem: 500 g czarnej porzeczki, 200 ml śmietany kremówki 30%, 3-4 łyżki cukru, 8 g żelatyny Ciasto: jajka ubić na pulchną masę, dalej ubijając dodawać cukier puder. Następnie dodać mąkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić(...)papierem, na którym się piekło i odwrócić do góry nogami na przygotowany papier. Zdjąć z wierzchu papier, na którym piekło się ciasto). Zwinąć w rulon i odłożyć do ostygnięcia. Krem: czarną porzeczkę umyć, włożyć do garnka, wlać 100 ml wody, zagotować. Zmiksować i przetrzeć przez sito. Powinniśmy otrzymać 200 ml przecieru, jeżeli jest więcej należy odparować nadmiar płynu. W gorącej

królestwo garów
Brownie z mascarpone i truskawkami 265

wymiarach 20×30 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej ciasto. Piec 35 minut w temperaturze około 170 stopni. W międzyczasie przygotowujemy krem: mascarpone dokładnie ubijamy. W osobnym garnku ubijamy śmietanę, dodając pod koniec ubijania cukier i wanilię. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Dodajemy do niej jedną łyżkę ubitej śmietany, a następnie mieszamy(...)całą. Pod koniec delikatnie łączymy śmietanę z mascarpone. Na ostudzone brownie nakładamy krem i pokrojone truskawki. Gwarantuje pełną satysfakcję

Ania i Marcin gotują
Zupa/ krem z białych szparagów 216

Delikatna a zarazem bardzo aromatyczna zupa. Idealna na specjalne okazje. Warto spróbować połączenia pietruszki, gałki muszkatołowej i szparag. Zapraszam! Krem z białych szparagów Składniki: 1 pęk białych szparagów 1 mała pietruszka (korzeń) 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 litr bulionu drobiowego pieprz, sól 80 ml śmietanki kremówki 30% grzanki: chleb tostowy, łyżka masła  Przygotowanie: Szparagi i pietruszkę(...)chwilę mieszając. Około 5 minut. Doprawić solą, gałką muszkatołową i wymieszać. Wlać gorący bulion i zagotować. Gotować przez ok. 10 minut, następnie zmiksować z dodatkiem śmietanki na idealnie gładki krem. Zupę przelać przez sito i przetrzeć łyżką. Doprawić do smaku.  Przygotować grzanki:  Chleb pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię, chwilkę przypiec, mieszając co jakiś czas

Tagebuch po polsku
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe 139

przepisu na gazpacho wypróbowałam blender SilverCrest, którzy otrzymałam do przetestowania dzięki uprzejmości Lidl Polska. Blender sprawdził się bardzo dobrze i w kilka chwil przemienił moje składniki w gładką zupę-krem. Gazpacho pomidorowo-arbuzowe Składniki gazpacho / na 4-8 porcji: 1 kg pomidorów malinowych, obranych i pozbawionych twardych szypułek 3 średnie ząbki czosnku 3 łodygi selera naciowego 1/2 małej cebuli (czerwona(...)misce dodaj pokrojoną papryczkę chilli, jeżeli używasz, miąższ chleba, passatę pomidorową lub sok pomidorowy, ocet winny, oliwę oraz liście bazylii. Szczodrze dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj gazpacho na gładki krem przy pomocy ręcznego blendera. Spróbuj i zdecyduj, czy nie trzeba go doprawić - dodać octu winnego, soli czy pieprzu. Na tym etapie możesz dodać nawet więcej czosnku czy arbuza i ponownie

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa krem z kalafiorem i groszkiem 150

Jest to wspaniała zupa krem, lekka i kremowa z dodatkiem młodego groszku ja jestem zakochana w tej zupie :) Może i wam zasmakuje? Składniki: 2 l domowego bulionu mięsnego 1,5 kg kalafiora ( waga po obraniu) 25 dag  młodego groszku (waga po obraniu) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej pietruszki sól,pieprz Do gotującego bulionu wrzucić kalafiora. Możecie użyć(...)Rosołu z niedzieli ja często tak robię jeśli w planach mam zupę krem. Gotować do momentu gdy będzie miękki wszytko miksujemy na gładko. Ponownie wstawiamy na palnik i wrzucamy groszek i gotujemy ok 7 minut (ja lubię gdy groszek jest lekko twardy) na koniec dodajemy posiekany koperek i pietruszkę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Pycha

Delicious Titbits
Torcik jeżynowy 140

wody. Śmietanę ubić na sztywno. Przetrzeć 400g jeżyn i wymieszać z 150g cukru i sokiem z cytryny. Całość wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, jogurtem i ubitą śmietaną. Lekko schłodzić. Połową kremu posmarować spód i przykryć go drugim krążkiem. Na to rozsmarować resztę kremu. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie górę udekorować pozostałymi jeżynami i zalać galaretką rozrobioną

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania