krem - 19817 przepisów (strona:563/1322)

RAFFAELLO MOCNO KOKOSOWE 3590

Następnie do masy dodajemy wiórka kokosowe i likier kokosowy.  Miksujemy jeszcze chwilkę. Blaszkę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów, na to warstwa kremu i tak do skończenia składników. Powinny wyjść 4 warstwy ciasta. Na samej górze posmarować cienko warstwą kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy migdałami w płatkach. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki

Prosto i Smacznie z Anetą
Oszczędzanie na weganie, czyli tanie gotowanie 156

kosztuje ok 5-6 zł. Żeby nie poprzestać na samych smarowidłach do kanapek, polecamy również inne dania "po taniości". Więcej przepisów i inspiracji znajdziecie na naszym blogu :) Krem z ziemniaków Przepis: Krem z ziemniaków   Ilość: ok. 900 ml Koszt: ~4,00 zł   Kotlety z białej fasoli z rukolą Przepis: Kotlety z białej fasoli z rukolą Ilość

Bananowe Pole
Biszkopt z rabarbarem czyli Slodki Czwartek odc.102 119

posypania masło i bułka tarta do przygotowania formy Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Forme smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysty, biały krem. Do kremu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, układamy na nim kawałki rabarbaru. Pieczemy ok 25-30 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto orzechowa kora. 102

miksujemy do czasu aż powstanie jasna, puszysta masa, do której dodajemy po łyżce budyniu. Masa jest gotowa kiedy jest jednolita, gładka i puszysta. Z masy odkładamy 3 czubate łyżki kremu, a resztę dzielimy na dwie części. Pierwszy placek układamy w blaszce i rozsmarowujemy na nim pierwszą część kremu.Biszkopty Delicji zamaczamy w kawie wymieszanej ze spirytusem i układamy je na masie(...)czekoladą do spodu, delikatnie wciskając w krem. Następnie biszkopty przykrywamy drugą porcją masy na której układamy drugi placek ciasta i dość mocno dociskamy go do reszty ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną wcześniej masę, należy zalepić  wszystkie szczeliny między ciastem a formą, chodzi o to aby później galaretka nie spłynęła z ciasta.Na cieście układamy lekko zachodzące na siebie plastry

Radość kipiąca uśmiechem.
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 150

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno

Domowy Smak Jedzenia
Bulgurowy słodki krem z petardą :) 108

przygotowaniu i dobrze pasuje zarówno w daniach słodkich jak i wytrawnych. Do tego momentu jadłam ją zazwyczaj jako dodatek do obiadu, a dzisiaj prezentuję Wam słodki i energetyczny krem bulgurowy z mega odżywczym batonem Petardą, o którym pisałam TUTAJ . Kasza w połączeniu z mlekiem i słodyczą smakuje przepysznie! Jest kremowa, ma gęstą konsystencje i taką delikatność w sobie :) To prawda(...)mój bulgurowy krem nie przypomina gładkiej konsystencji, ale to wina mojego blendera, który odmówił posłuszeństwa i nie podołał tak łatwemu zadaniu :D Jednak mam nadzieję, że jeżeli będziecie robić podobny to uda Wam się osiągnąć gładziutką i bezgrudkową masę, a jeżeli nie - to bez obaw i tak jest pysznie! :) Składniki (2 porcje): 80 g kaszy bulgur 300 ml mleka roślinnego

Zdrowie na języku :P
Jaglane pucharki o smaku chałwy i owoców 172

ugotowanej kaszy przekładamy do misy blendera. Dodajemy obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki brzoskwinię oraz 10 łyżek smoothy "OWOCU DO Greeny" od Marwit. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Tak przygotowaną warstwę owocową przekładamy na dno pucharków (lub słoiczków). Drugą część ugotowanej kaszy również przekładamy do misy blendera. Dodajemy do niej 1 łyżeczkę miodu (dla słodkości) oraz 3 łyżki(...)pasty sezamowej tahini. Następnie wlewamy mleko. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Chałwowy krem jaglany przekładamy do pucharków (na warstwę owocową). Przed podaniem na wierzch deseru można dołożyć po 2-3 paski brzoskwini. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
ZUPA KREM Z PIETRUSZKI 128

Gęsty warzywny krem  z polskimi korzeniami:).Super sycąca i smakowita ,a zarazem delikatna i ekskluzywna jak na takie tanie warzywo. 30 dag.pietruszki 3-4 ziemniaki 1 kubek jogurtu naturalnego150 g. odrobina oleju sól czosnkowa biały pieprz grzanki z chleba wiejskiego kiełki ***************************************** Pietruszkę -  korzeń zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Lekko udusić na oleju,przełożyć do garnka ,zalać wodą.Dodać(...)pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości.Zmiksować blenderem na krem i doprawić jogurtem naturalnym.Doprawić solą czosnkową i pieprzem do smaku.Podać z grzankami uprażonymi na suchej patelni i kiełkami.Do tego możemy dodać plasterki łososia ,co nada zupie bardziej wytwornej formy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa pieczarkowo-porowa z groszkiem ptysiowym. 126

początek proponuję przygotować zupę krem z pieczarek i pora. Ma fajny, naturalny kolor oraz wyraźny, grzybowy smak. Kolejną jej zaletą jest krótki czas przygotowania. W większości zup w postaci kremu, warzywa podsmażam na maśle. Lubię, gdy jego smak buduje klimat dania. Moją pieczarkową podawałam z groszkiem ptysiowym i odrobiną kwaśnej śmietany. Równie dobre będą grzanki. Maciek poinformował mnie, że ponownie

zadanie-gotowanie
Zupa krem z batata z rozmarynem 102

Zupa krem z batata z rozmarynem, marchewką i niewielką ilością śmietany kremówki. Aksamitna, słodka o pięknym kolorze. Zupę przed podaniem można skropić odrobiną oliwy z oliwek lub podać z grzankami smażonymi na maśle. Spróbujcie Składniki: 1 duży batat 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę wszystko smażyć. Batata obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dodać zawartość patelni i wlać bulion. Gotować do miękkości warzyw. Zmiksować na gładki krem, wlać śmietankę i doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami usmażonymi na maśle. Smacznego

Oryginalny smak
Ciasto przekładane z jabłkami 156

temperaturze 180°C do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na dwa krążki. Budyń rozpuścić w 1/2 szklance mleka, resztę zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na jasny krem. Na koniec po łyżce dodawać budyń, miksując aż otrzymamy puszysty krem. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka zalać szklanką wody, gdy lekko zmiękną, ściągnąć z ognia i wsypać

magiczna kuchnia Kasi
Nie zapomniana W-Z- ka 112

łyżce maślanki. Przestudzone ciasto przekrawamy na pół z górnej części ciasta z ścinamy pół centymetrową warstwę, kruszymy i wstawiamy do piekarnika na parę minut do przesuszenia. Z utartego kremu odkładamy trzy łyżki, resztę kremu wykładamy na dolną część ciasta przykrywamy drugą połową, wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą kremową i posypujemy podsuszonym ciastem lekko przygniatając dłonią. Ciasto odstawić w chłodne miejsce

kgwjanczewo
Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku 98

Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku Razem z Natalią vel WegePanna i Agatą vel Wege Smaki postanowiliśmy przygotować dla czytelników naszych blogów obiad kompletny na bazie cukinii. Jest to nasza wspólna akcja pod nazwą „WEGE TOGETHER” zainicjowana przeze mnie. Było mi bardzo miło wirtualnie gotować razem z dziewczynami. Co z tego wyszło – zobaczycie poniżej. W skład(...)Zdejmij z ognia, dopraw solą, pieprzem, gałką oraz cytryną i zblenduj na gładko. Podawaj zupę z posiekanymi pomidorami suszonymi oraz opcjonalnie wegańską śmietaną lub mlekiem kokosowym. Smacznego! Artykuł Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Mini serniczki cytrynowe na zimno na spodzie z prażonego słonecznika oraz z lemon curd 1843

chwili zaczynam podgrzewać i właściwie od razu dodaję sok z cytryny oraz masło. Całość mieszam trzepaczką przez cały czas i podgrzewam na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia. Gotowy krem przekładam do miski. Na suchej patelni prażę nasiona słonecznika przez 3-4 minuty. Dodaję cukier oraz masło i karmelizuję nasiona do momentu rozpuszczenia cukru, starając się mieszać jedynie(...)lodówce na kilka godzin a najlepiej całą noc. Kolejnego dnia, tuż przed podaniem, serniczki dekoruję pozostałym lemon curd, świeżymi malinami oraz świeżą miętą. Smacznego, Klaudia. *Lemon curd to krem, angielskie masło cytrynowe. Jest świetny jako nadzienie do babeczek, przełożenie tortów, do naleśników i przeróżnych deserów. Można go przechowywać w lodówce

Mango Papaja
Babeczki zajączki 224

połączyć, dodać czekoladę posiekana na małe kawałki, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem śmietankowy: 350 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 mix do ubijania śmietany Delecta + rodzynki 1 opakowanie posypki o smaku owocowym Delecta Decorada 1 opakowanie kuleczek zbożowych w różowej(...)ubić na sztywno razem z cukrem pudrem i mixem Delecta. Ubitą kremówkę przełożyć do rękawa cukierniczego, masę równomiernie wycisnąć na babeczki. Przygotowane wcześniej ciasteczka maślane układać na tylnej części kremu śmietankowego, z rodzynek stworzyć oczy, z różowych kuleczek nos, a z kolorowej posypki - wąsy. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania