krem - 19817 przepisów (strona:554/1322)

Hummus z pesto z pietruszki. 136

Kolejny przepis na krem z ciecierzycy czyli popularny hummus .Jako ,że bez dodatków smakuje raczej nijako podaję wam moją ulubioną – na razie – wersję z pesto pietruszkowym. Składniki: 250 g gotowej ciecierzycy z puszki 3 łyżki pasty tahini mały ząbek czosnku sok z cytryny do smaku 3 łyżki oliwy szczypta soli odrobina lodowatej wody,dodajemy podczas miksowania Wszystkie składniki(...)umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki krem .Jeśli konsystencja jest za gęsta dodajemy odrobinę wody. Pesto pietruszkowe: Pęczek natki pietruszki ,posiekać 50 ml oliwy z oliwek 50 g lekko podprażonych migdałów 2 łyżeczki soku z cytryny ząbek czosnku sólo ,pieprz Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładko

Ladylaura.
Czekoladowy Dżem Wiśniowy | Przepis na Dżem z Czekoladą 167

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny czekoladowy dżem z wiśniami. Konsystencja dżemu przypomina krem czekoladowy a pomimo dodania dużej ilości cukru wcale nie jest za słodki i ma przyjemny czekolado wiśniowy smak. Tak przygotowany dżem idealnie nadaje się do pieczywa zamiast kremu czekoladowego, do wypieków jako nadzienie. Możemy również tak przygotowanym dżemem czekoladowym obdarować najbliższych i podarować im mały

Uwaga Babcia Gotuje
Mój tajemniczy ogród i krem z młodych ziemniaczków 160

mocno schłodzonej - świetna wersja na upalne dni. Kiedy jednak słonko się obrazi i schowa za grubą warstwą chmur, warto zupę podgrzać i jeść na ciepło. Jest chyba jeszcze lepsza! Krem z młodych ziemniaków z wędzonym serem i rzodkiewkami Składniki: (na 4 porcje) 500 g młodych ziemniaków 2 pory 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 l bulionu 125 g kremowego(...)przetrzeć przez praskę. Na maśle zeszklić pory i czosnek. Dodać ziemniaki; smażyć, aż warzywa wchłoną tłuszcz. Zalać bulionem, gotować około 15 minut, aż ziemniaki zmiękną. Zupę zmiksować na gładki krem. Dodać serek, zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chleb ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i posypać solą. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa z pesto z arbuzem i melonem 122

pistou, oraz książka włoskiego szefa kuchni  Carlo Craco „Na początku był arbuz z solą. Podróż do centrum smaku”.  Zupę wolę zmiksowaną jako zupę krem, a żeby bardziej pasowała do pięknego lata, podaję ją z arbuzem i melonem. Smaku dopełniają słone pesto i serek.   Składniki na zupę: cebula, obrana i zeszklona na patelni pomidor(...)szaszłyków sól   na melona z szynką: mały kawałek melona kilka plasterków szynki parmeńskiej   Przygotowanie: Składniki na zupę gotujemy przez godzinę, aż fasola będzie miękka. Miksujemy na zupę krem. Gdyby była zbyt gęsta, dodajemy wody. Arbuza solimy, kroimy na małe kawałki i nawlekamy na patyczki do szaszłyków, przekładając go ząbkami marynowanego czosnku i oliwkami z opakowania Apetiny. Melona kroimy

Ugotowane pozamiatane
krem z młodej cukinii i groszku 130

Latem uwielbiamy kremowe zupy z warzyw z naszego ogródka. Jedna z naszych ulubionych to krem z młodej żółtej cukinii, wzbogacony dodatkiem świeżego groszku. Taką zupę najczęściej podaję z grzankami ale tym razem zastąpiłam je groszkiem ptysiowym firmy Brześć. To szybki i smaczny pomysł na letni obiad.  Składniki: 2 średnie żółte cukinie szklanka młodego groszku 2 marchewki korzeń pietruszki korzeń(...)litra), wrzucić ziele angielskie, liście laurowe i wsypać kaszę mannę. Gotować około 40 minut. Następnie wyłowić cebulę, liście laurowe i ziele angielskie a całość zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym, natką i ewentualnie kleksem śmietany

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Deser jaglano kokosowy. 124

Następnie wyłączam źródło ciepła i dolewam ostatnia szklankę mleka, wsypuje ksylitol/cukier i wiórki kokosowe. Mieszam i na niewielkim ogniu zagotowuję całość. Gorącą kaszę blenduję do uzyskania mniej więcej gładkiego kremu. Krem ten przekładam do pucharków i odstawiam do ostudzenia. Przed podaniem nakładamy dowolnie wybrany przez nas dodatek, Ja użyłam przetworu z żurawiny błotnej. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Zupa kukurydziana z klopsikami 204

Zupa krem przygotowana ze świeżej kolby kukurydzy, nie konserwowej. Dzięki temu jest bardziej aromatyczna i ma wyraźny, słodkawy smak kukurydzy. Podałam ją z klopsikami, aby była bardziej pożywna. W zasadzie mogłaby stanowić samodzielne danie, gdyby dodać jeszcze kopytka, knedle lub inne kluski. KLOPSIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 bułka kajzerka mleko do namoczenia sól pieprz czarny mielony(...)pół i odkroić ostrym nożem paski z ziarenkami. Kolbę gotowałam przez 10 min. od momentu włożenia do wrzątku. Wszystko zalać bulionem i chwilę pogotować. Wszystko zmiksować blenderem na gładki krem i zagotować razem z klopsikami. Jeżeli klopsiki są gorące, można je podać od razu na talerzu razem z pomidorkami koktajlowymi. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania

https:KKuchniaMniam
Puszyste ciasteczka na mące ryżowej z kokosową nutą 206

łyżka półpłynnego oleju kokosowego (u mnie Woj-len) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30 g żurawiny z sokiem granatu (można użyć tradycyjnej) 2 pełne łyżeczki kremu mlecznego z wiórkami kokosowymi 3 małe jajka (u mnie wiejskie) Przygotowanie: Jajka dokładnie roztrzepujemy widelcem w misce. Następnie dodajemy 2 pełne łyżeczki kremu mlecznego z wiórkami kokosowymi i olej kokosowy

Słodkie okruszki
Ciasto pianka cytrynowa 544

zwykle 24x34 cm. Miłego dzionka :-) Składniki ciasto: 7 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki krupczatki 1 łyżeczka kakao Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe 0,75 g 2 galaretki cytrynowe 200 g masła lub margaryny starta czekolada do ozdobienia   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać(...)Dodajemy do reszty, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 35 minut. Do tzw."suchego patyczka". Po wyjęciu studzimy i kroimy na pół. Krem: Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kosteczkę, do soku z brzoskwiń dodajemy wodę (ma razem z sokiem być litr) i gotujemy na nim budynie. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy do ugotowanego

kruche babeczki
Babeczki czekoladowe z kremem śmietankowo-brzoskwiniowym 156

pokolorowanego barwnikiem. Co z tego, że można ładnie ozdobić, skoro ciężko to zjeść? Testuję więc pionierskie rozwiązania, by piękna babeczka była rownież zjadalna, nie […] Artykuł Babeczki czekoladowe z kremem śmietankowo-brzoskwiniowym pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Deser malinowo agrestowy 120

spód ciastka: 65 g orzechów laskowych, 50 g cukru, 20 ml wody, 50 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, krem malinowy: 500 g malin, gałązka tymianku, 15 g żelatyny, 200 ml śmietany 30%, krem agrestowy: 500 g agrestu, kilka listów mięty, 15 g żelatyny, 200 ml śmietany 30%, cukier lub miód, owoce do przybrania Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej

królestwo garów
Lody z ciasteczkami oreo 149

śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu.  Ciasteczka pokruszyć.  Do gęstego kremu dodać ciasteczka  i wymieszać szpatułką. Przełożyć do pojemniczka. Przykryć, umieścić na co najmniej 4 godziny w zamrażarce.  Z tej porcji

kulinarnyswiatdomi
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 146

dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym, osobno śmietanę kremówkę. Delikatnie połączyć obie masy (można za pomocą szpatułki bądź mikserem na małych obrotach). Na spód wyłożyć krem, a na następnie poukładać borówki

Ania i Marcin gotują
Szpinakowa rolada 124

pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek(...)mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce.  Smacznego

Pyszności Słodkości
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 171

cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok, wkładamy do metalowej miski, dodajemy cukier, roztrzepane jajko i posiekane masło. Ogrzewamy, mieszając trzepaczką nad kąpielą wodną przez ok. 10-15 minut. Gotowy krem przecieramy przez sitko, a następnie studzimy ( w lodówce krem gęstnieje ). BEZA WŁOSKA: W rondelku umieszczamy cukier i zalewamy wodą ( ma być jej tyle aby tylko zakryła cukier ). Podgrzewamy na mnałym ogniu

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania