krem - 19817 przepisów (strona:548/1322)

Torcik musowy z owocami 189

blaty, będą bardzo cienkie, dwa po 1 cm grubości, jeden po 1/2 cm grubości. Grubszy biszkopt umieścić w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz/tortownicę. Przygotować kremy. Mus z gorzkiej czekolady: 330 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 g czekolady gorzkiej 500 g owoców np. wiśni, truskawek, malin, żurawiny, ja użyłam mrożonych truskawek i malin i nie rozmrażałam(...)podania przed imprezą, nożem zamoczonym w gorącej wodzie, oddzielić boki tortu od formy, zdjąć obręcz, tort przełożyć na paterę. Kroić nożem, zanurzanym w gorącej wodzie. * jeżeli z jakichś powodów, krem z białej czekolady wyjdzie rzadki, należy go zagęścić 1 łyżką żelatyny rozpuszczoną w 3 łyżkach wrzącej wody. Smacznego! Torcik musowy z owocami Torcik musowy z owocami Torcik musowy z owocami

moj przepis na
Tort gruszkowo - czekoladowy 183

Biszkopt: 8 jaj 1 szkl kartoflanki 1szkl mąki 3/4szkl cukru 2 łyzeczki proszku do pieczenia 5 łyżeczek wody 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki oleju 3 łyżki kakao Krem: 500 ml kremówki 100g mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 puszka kajmaku 1 puszka gruszek w zalewie 1 tabliczka gorzkiej czekolady- zimnej Polewa: 250g cukru 3 łyzki kakao(...)składników. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić i przeciąć na 3 równe krążki. Krem: Puszkę z kajmakiem wstawić do gorącej wody na około 15 minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała  następnie rozpuścić w 50 ml gorącej

Garnkowe fanaberie
Zimowa Pavlova z wanilią 117

zimowe wieczory :) Potrzebujesz: Beza: 5 białek z dużych jajek 280 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżka mąki krupczatki 1/2 laski wanilii 1 szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 2 duże łyżki śmietany 18% lub 30% 2 kopiaste łyżeczki ciemnego kakao 1 płaska łyżka cukru pudru Dodatkowo: owoce do dekoracji ( tu: granat) listki mięty ( opcjonalnie(...)piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę na 120*C. 7. Bezę susz 2h. 8. Po 2h wyłącz piekarnik i uchyl od niego drzwiczki, aby beza mogła studzić się powoli. Krem: 1. Mascarpone, śmietanę, kakao i cukier połącz ze sobą do uzyskania jednolitej masy. 2. Wykładaj na upieczoną i wystudzoną bezę. Całość udekoruj owocami i listkami mięty. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Red Velvet Cake, czyli ciasto w kolorze miłości na maślance 106

zetnij wierzch, żeby je wyrównać. 9. Odcięte ciasto zmiel razem z migdałami tak, żeby powstał ciastowy piasek. Masa serowa: 1. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki na jednolity krem. Całość: 1. Ciasto podziel na 2 (lub 3) blaty i przełóż każdy kremem, pozostawiając część masy serowej na wierzch i boki ciasta. 2. Wierzch udekoruj ciastowym proszkiem.* Smacznego! * Być może

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czarny Las w bezie 114

reszty gromady! Tort bezowy Czarny Las Potrzebujesz: Bezowe blaty 250g cukru pudru 4 duże białka 1 łyżeczka białego octu winnego 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 1 płaska łyżka gorzkiego kakao Krem: 250g mascarpone 4-5 łyżek śmietany 18% 1/2  łyżki cukru pudru 1,5 łyżki wiśniowego likieru/ niesłodzonego soku wiśniowego* * na przykład tego, który wydzieli się przy drylowaniu wiśni(...)połowy uformuj okrąg o średnicy ok. 25cm. 7. Obie blachy z bezowymi podstawami piecz 45min w 150*C. 8. Gotowe bezy wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Krem: 1. Mascarpone ubij z cukrem. 2. Do całości dodaj śmietanę i likier/ sok wiśniowy i wymieszaj dokładnie szpatułką. Do tego: 1. Wiśnie umyj i pozbaw pestek. Całość: 1. Na jeden

Kuchnia w Słońcu Skąpana
“Sceny kuchenne” – recenzja 111

jest tu reżyserem i aktorem. Dla Marii jedzenie też trzeba robić na 100%, jak wszystko w życiu. Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wygląda łosoś z wermutem, krem marchewkowy z wanilią, a na deser krem z mascarpone i czekolady. Potrawy, które tylko są opisane, wyglądają z resztą dużo smakowiciej w mojej pamięci, niż te na które podaje się przepis

Ugotowane pozamiatane
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 149

Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiem świeżej bazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI  ciasto francuskie 100 g pomidorków(...)pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy kółka (ok. 6 cm), których środek nakłuwamy widelcem. Każde kółeczko smarujemy kremem z oliwek, na które układamy po pomidorku. Pizzette pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok. 10-15 minut. Przed podaniem pizzette dekorujemy świeżą bazylią

La grande e la piccola cuoca
ZUPA KREM Z DYNI 119

Krem z dyni jest tak pyszny, że można go jeść niemal codziennie, małe tego można go przyrządzać na wiele sposobów. U mnie szybka wersja bez śmietany i bez bulionu z dodatkiem soku z cytryny. Składniki: 1 kg dyni 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła  opakowanie mozzarelli około 500 ml wody  1 łyżka soku z cytryny  szczypta gałki(...)minuty. Następnie wlej wodę i gotuj zupę przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki mozzarelle, sok z cytryny oraz przyprawy. Zupę zmiksuj na gładki krem i podaj z grzankami

Kukuleczki
Wielki finał i mus jabłkowy. Z czekoladą 142

bardziej jabłkowy, a mniej słodki. Zredukowałam więc znacząco ilość cukru i czekolady, dorzuciłam też kardamon, którego aromat i smak pasuje do tej mieszanki znakomicie. Wyszło coś pomiędzy dżemem a kremem; gładkie, intensywnie jabłkowe smarowidło, które sprawdzi się nie tylko na kanapkach, ale też w naleśnikach, a także wyjadane prosto ze słoiczka... Spróbujcie teraz, kiedy jabłka są najsmaczniejsze. Mus jabłkowy(...)gładki mus. Dodać posiekaną czekoladę, cukier, cukier waniliowy i kardamon. Gotować na małej mocy palnika przez kolejne 15-20 minut, aż wszystko się rozpuści i połączy w gładki krem. Gorący mus przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! W tajemnicy się Wam przyznam, że nieśmiało zaczynam myśleć o tym, czy by nie spróbować swoich sił

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placek węgierski babci Basi 205

część na podkładkę Możemy też zrobić odwrotnie , przełożyć 2 razy ,żeby placek był w pozycji , jak się wypiekał. – przeciąć na pól i wierzch upieczonego ciasta zdjąć. Produkty na krem : 0,75 l kremówki ( ubić bez cukru ) 2 śmietan fix -y , 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, Sposób przygotowania kremu : Wylewamy śmietanę( pozostawiając ok. pół szklanki do roztopienia czekolad

Pysznosci Babci Basi
Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 168

Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem. Po tym czasie odcedzamy je i miksujemy na gładko w blenderze. Herbatniki wkładamy(...)woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę

Bananowe Pole
Zupa krem z pora 139

Lubicie zupy kremy? Bo my tak. Są szybkie do wykonania, bardzo smaczne i można je zrobić z tak wielu różnych warzyw, zwłaszcza teraz gdy są one dostępne praktycznie na wyciągnięcie ręki w każdym przydomowym ogródku lub osiedlowym warzywniaku. Zupę z pora robiłam pierwszy raz, ale bardzo nam zasmakowała, nie jest ostra, ale ma dość intensywny smak, co zdecydowanie nam podpasowało(...)bulionie zaczną mięknąć dodać do nich uduszony por oraz pokrojony drobno ząbek czosnku. Gotować, aż wszystkie warzywa będą zupełnie miękkie, następnie zdjąć z gazu i dokładnie zblendować na krem. Podawać na ciepło z kleksem śmietany. Można również posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem

Simply Food
Zupa krem z marchewki 192

Pewnie już pisałam, że bardzo lubię zupy kremy za ich smak i łatwość przyrządzania. To prawda, podtrzymuję tę kwestię i przedstawiam przepis na zupę krem z marchewki. Ma ona piękny pomarańczowy kolor, ponadto słodycz marchewki miesza się z orientalnym smakiem curry z czego wychodzi super duet. Pycha :) Składniki: (inspiracja:" Zakątek Smakosza ") 600 g marchewki  2 średnie cebule

Simply Food
Restauracja Signature | Warszawa 146

wrócę Lemon posset / crumble z płatków kukurydzianych i suszonych malin – 26 zł To właśnie ta czarna kulka, którą pokazywałam na Instagramie. W środku niej był delikatny, cytrynowy, słodki krem, który rozpływał się w ustach. Genialne. Połączenie tego deseru ze świeżymi owocami to strzał w dziesiątkę. Tarta pralinkowa z owocami i lodami truskawkowymi – 26 zł Mleczna, smaczna pralinka przełożona kremem

Kuchnia Bazylii
Bezglutenowe tiramisu z truskawkami 142

przelej do miseczki i wymieszaj z amaretto. Na dnie naczynia umieść warstwę truskawek, a następnie biszkopty zanurz na moment w kawie i ułóż na owocach. Na biszkoptach rozsmaruj warstwę kremu i układaj kolejno: truskawki, biszkopty namoczone w kawie i krem. Wierzch deseru udekoruj truskawkami i posyp kakao. Deser schłodz przez kilka godzin w lodówce i podawaj. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania