krem - 19817 przepisów (strona:551/1322)

Krem z pora. Bardzo łatwy! 190

Pyszny, kremowy i gęsty krem z porów. Lubię takie zupki. Są dość lekkie, smaczne i sycące. robi się dość szybko i zazwyczaj smakują każdemu. Krem z pora to żadna nowość i na pewno już nie raz go robiliście, ale być może chociaż w małym stopniu zainspiruje Was do przygotowania tej potrawy. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3/4 dużego pora - 5 ząbków czosnku - kieliszek

SMYKWKUCHNI
Krem porowo ziemniaczany z chrupiącą szynką. 194

Dziś zapraszam na zupę! krem porowo - ziemniaczany - z przewagą pora ;-) dodatkowo z chrupiącą szynką , mniam...       Składniki; 2 duże pory ( tylko białą część) 30 dag ziemniaków 2 łyżki śmietany 1 cebula 3 skrzydełka ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz kilka plastrów szynki 2-3 łyżki oleju     Przygotowanie; Mięso umyć i zalać wodą, dodać liśc laurowy(...)Jeśli mięso jest miękkie myjąc i zużyć do innych celów. Rosół powinien przykrywać ziemniaki jeśli jest za mało uzupełniamy wodą. Kiedy ziemniaki są miękkie, zupe blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz dodajemy śmietanę. Szynkę kroimy na paseczki i podsmażamy na oleju. Zupe dekorujemy  szynką oraz plastrami pora. Do zupy  możemy podać dodatkowo

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa krem z pomidorów z ciecierzycą 150

Przepis na tą zupę usłyszałam w Dzień Dobry TVN . Ponieważ bardzo lubię ciecierzycę, postanowiłam zrobić ten krem. Zupa świetna, sycąca i do tego ładnie wygląda. Składniki: 2 puszki pomidorów 1 l bulionu 1 szklanka surowej ciecierzycy 1 pęczek bazylii szczypta cynamonu 1 ząbek czosnku szczypta kurkumy sól pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Wykonanie: Ciecierzycę zalać dużą ilością wody(...)ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sól. Bulion zagotować, dodać pomidory, cynamon, drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek, i kurkumę. Całość zagotować a następnie zmiksować blenderem na krem, doprawić solą i pieprzem i dodać ciecierzycę. Zupę podawać posypana posiekaną bazylią

Mama Gotuje
PYSZNA ZUPA-KREM Z DYNI 191

PYSZNA ZUPA-KREM Z DYNI Dynia jest jednym z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Lubię ją na słodko i na słono. Przekonałam do niej nawet znajomych, którzy twierdzili, że nie lubią dyni. Poniżej przepis na prostą, smaczną i pożywną zupę z dyni.         4- 6 porcji Czas przygotowania: ok. 20 minut Czas gotowania: ok. 30 minut Składniki(...)gotuj na wolnym ogniu około 20-30 minut. Dynia powinna być zupełnie miękka. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Całość zmiksuj przy pomocy blendera lub miksera zanurzeniowego na gładki krem.* Przelej zupę do garnka. Dodaj śmietanę, wymieszaj, i podgrzewaj przez chwilę na małym ogniu, aż śmietana się rozpuści. Podawaj w głębokich talerzach lub miseczkach, udekoruj zupę listkami pietruszki. Możesz serwować

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KREMOWA ZUPA Z MARCHEWKI I BATATÓW 182

KREMOWA ZUPA Z MARCHEWKI I BATATÓW Tym razem proponuję wam prosty przepis na zupę-krem z marchewki i słodkich ziemniaków z dodatkiem mleczka kokosowego i imbiru.   Dla 4 osób Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 25 minut   Składniki: 1,2 kg marchewki 1 duży batat (słodki ziemniak) 2 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 25 cl mleczka kokosowego(...)zupełnej miękkości.10 minut przed końcem gotowania dodaj mleczko kokosowe i sproszkowany imbir. Zdejmij rondel z ognia i zmiksuj warzywa przy pomocy blendera lub miksera zanurzeniowego. Serwuj zupę krem w głębokich talerzach lub miseczkach, kładąc na wierzchu łyżkę gęstej śmietany lub ubitej kremówki. Przyozdób kilkoma listkami kolendry lub pietruszki. * Na przykład Śmietany Szefa Kuchni Danone

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KOPER WŁOSKI ZUPA KREM 147

jasną bulwę oraz charakterystyczny zapach anyżu. Ich żywo zielone pędy oświetlone promieniami wiosennego słońca, zachęciły mnie do kupna. Fenkuł ma bardzo wiele zastosowań, pochodzi z południa Europy, a zupa krem … z mojej kuchni, opowiem więc jak ją przygotowałem. Muszę nadmienić że, zupa jest pyszna, co potwierdza apetyt z jakim zjada ją moja córka (nie łatwo zyskać Jej uznanie). Do przygotowania(...)blendera tępią się w ten sposób. Po przestygnięciu rozdrabniamy całość i doprawiamy w razie konieczności wg uznania. Ja podałem z groszkiem ptysiowym ozdobiłem koprem. Smacznego ! Artykuł KOPER WŁOSKI ZUPA KREM pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Tort z różowym kremem budyniowym i z bitą śmietaną. 248

prostokątny tort składa się z czterech biszkoptowych warstw. Do przełożenia blatów i pokrycia tortu użyłam dwóch rodzajów kremów zabarwionych na różowo sokiem malinowym. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Pyszny deser z mascarpone ,jagodami i krakersami 267

dwie garście  Wykonanie: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy łyżką mascarpone i nadal ubijamy.Do szklaneczki na dno wsypujemy 2 krakersy pokruszone na to łyżką nakładamy krem śmietanowy z mascarpone, wsypujemy łyżkę jagód i znowu dwa krakersy pokruszone, jagody i krem. Na wierzch posypujemy kuleczkami( chrupkami w czekoladzie) . Deser normalnie palce lizać. Ps.. Użyłam szklaneczek po musztardzie

Różowa kuchnia
Malinowa rozkosz 228

malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki  i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem.  Na kremie układamy maliny  i zalewamy tężejącą galaretką.  Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Pyszności Słodkości
RAFFAELLO MOCNO KOKOSOWE 3617

Następnie do masy dodajemy wiórka kokosowe i likier kokosowy.  Miksujemy jeszcze chwilkę. Blaszkę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów, na to warstwa kremu i tak do skończenia składników. Powinny wyjść 4 warstwy ciasta. Na samej górze posmarować cienko warstwą kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy migdałami w płatkach. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki

Prosto i Smacznie z Anetą
Oszczędzanie na weganie, czyli tanie gotowanie 179

kosztuje ok 5-6 zł. Żeby nie poprzestać na samych smarowidłach do kanapek, polecamy również inne dania "po taniości". Więcej przepisów i inspiracji znajdziecie na naszym blogu :) Krem z ziemniaków Przepis: Krem z ziemniaków   Ilość: ok. 900 ml Koszt: ~4,00 zł   Kotlety z białej fasoli z rukolą Przepis: Kotlety z białej fasoli z rukolą Ilość

Bananowe Pole
Biszkopt z rabarbarem czyli Slodki Czwartek odc.102 143

posypania masło i bułka tarta do przygotowania formy Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Forme smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysty, biały krem. Do kremu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, układamy na nim kawałki rabarbaru. Pieczemy ok 25-30 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto orzechowa kora. 126

miksujemy do czasu aż powstanie jasna, puszysta masa, do której dodajemy po łyżce budyniu. Masa jest gotowa kiedy jest jednolita, gładka i puszysta. Z masy odkładamy 3 czubate łyżki kremu, a resztę dzielimy na dwie części. Pierwszy placek układamy w blaszce i rozsmarowujemy na nim pierwszą część kremu.Biszkopty Delicji zamaczamy w kawie wymieszanej ze spirytusem i układamy je na masie(...)czekoladą do spodu, delikatnie wciskając w krem. Następnie biszkopty przykrywamy drugą porcją masy na której układamy drugi placek ciasta i dość mocno dociskamy go do reszty ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną wcześniej masę, należy zalepić  wszystkie szczeliny między ciastem a formą, chodzi o to aby później galaretka nie spłynęła z ciasta.Na cieście układamy lekko zachodzące na siebie plastry

Radość kipiąca uśmiechem.
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 174

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno

Domowy Smak Jedzenia
Bulgurowy słodki krem z petardą :) 129

przygotowaniu i dobrze pasuje zarówno w daniach słodkich jak i wytrawnych. Do tego momentu jadłam ją zazwyczaj jako dodatek do obiadu, a dzisiaj prezentuję Wam słodki i energetyczny krem bulgurowy z mega odżywczym batonem Petardą, o którym pisałam TUTAJ . Kasza w połączeniu z mlekiem i słodyczą smakuje przepysznie! Jest kremowa, ma gęstą konsystencje i taką delikatność w sobie :) To prawda(...)mój bulgurowy krem nie przypomina gładkiej konsystencji, ale to wina mojego blendera, który odmówił posłuszeństwa i nie podołał tak łatwemu zadaniu :D Jednak mam nadzieję, że jeżeli będziecie robić podobny to uda Wam się osiągnąć gładziutką i bezgrudkową masę, a jeżeli nie - to bez obaw i tak jest pysznie! :) Składniki (2 porcje): 80 g kaszy bulgur 300 ml mleka roślinnego

Zdrowie na języku :P