krem - 19817 przepisów (strona:553/1322)

letnie ciasto z malinami i galaretką 3074

masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy budynie(...)masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę z malinami. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy, na której kładziemy drugą porcję ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Prosty tort marchewkowy 163

łyżeczki proszku do pieczenia jogurt naturalny 300 g 1/2 szklanki stopionego masła 4 łyżki pasty sezamowej tahini szczypta soli 3/4 szklanki brązowego cukru około 2 szklanek mąki. Na krem: 2 szklanki sera na sernik 3 łyżki cukru pudru łyżka pasty waniliowej lub kilka kropel aromatu (można pominąć). Jajka, masło, jogurt i cukier ubijamy na puszystą konsystencję. Dodajemy marchewkę i porzeczki(...)mąki, jeśli za gęste – jogurtu. Wsadzamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, grzanie góra-dół, środkowy poziom. Pieczemy około godziny – do suchego patyczka. Ciasto studzimy i robimy krem. Serek mieszamy z pastą i cukrem. Ciasto przekrawamy na pół wzdłuż, na dwa blaty, smarujemy masą i składamy. Wierzch dekorujemy pozostałą częścią masy oraz pestkami granatu bądź porzeczkami. Odstawiamy

ladykitchen
Szybki mus czekoladowy bez jajek 248

więc za mus czekoladowy na jajkach zabiorę się dopiero za jakiś czas. :) Świeżo przygotowany mus jest miękki, bardzo delikatny. Długo schładzany jest zaś twardawy i sprawdzi się jako krem do lekkiego tortu. Co do smaku: można gorzką czekoladę zastąpić w części lub w całości mleczną, jednak zrezygnuj wtedy z dodatku cukru. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady - min. 60% kakao

Anioszek w kuchni
Domowy wyrób - wódki, nalewki, miody, krupniki - recenzja książki 135

sprawiają, iż chciałoby się przygotować każdy z trunków - bez wyjątków!   Podział: Nalewki - owocowe i ziołowe - lecznicze Wódki - gatunkowe przygotowywane na zestawach zaprawy, nalewki, wódki, wiśniówki - krupniki Likiery i kremy - likiery - kremy Miody pitne - inne napoje z zastosowaniem miodu Książka kończy się indeksem przepisów , dzięki któremu w bardzo łatwy sposób można odnaleźć to co nas interesuje.  Całość jest bardzo

Di gotuje
profiterolki z musem i sosem czekoladowym 135

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15 minut, następnie uchylić lekko drzwiczki piekarnika i dosuszać ptysie jeszcze przez kwadrans w 130*C . Wystudzić.  Przygotować krem: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Ustawić ją nad garnkiem z wrzątkiem i mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z wystudzoną czekoladą. krem nałożyć do szprycy z końcówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rafaello bez pieczenia 167

wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi

Bajeczna Kuchnia
Protein cookie dough bites 127

Cookie dough znane jest w świecie słodkości jako masa ciasteczkowa w postaci kremu czy też smarowidła. Niestety zazwyczaj jest to dość kaloryczna przekąska, która pozostawała poza zasięgiem osób dbających o linię. Okazało się, że wystarczy wymieszać kilka składników, które każdy fitfreak ma w domu i powstanie cudowny krem, który aż prosi się o wyjadanie łyżką z miski... Uwaga - u mnie

Chocolate Muffin Blog
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 150

ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona śmietana kremówka, z którą można zdziałać cuda. Tak więc(...)Zmiksowałam żółtka,   jajko i cukier. Wstawiłam na garnek gorącą wodą. Do żółtek dodałam mąkę,   sok i skórkę cytrynową. Wymieszałam i   podgrzewałam na średnim gazie. Kiedy krem zaczął gęstnieć dodałam   masło i wymieszałam, żeby się dobrze rozpuściło. Po wystudzeniu, gotowy lemon curd przełożyłam do słoiczka.   Po wystudzeniu wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Najlepiej

Kuchnia u Krysi
Zupa krem z cukinii z serkiem i z kurkami 272

Dziś zaproponuję Wam lekką zupę krem z cukinii z dodatkiem serka Apetina i kurek. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Zupa krem z cukinii z serkiem i z kurkami 272

Dziś zaproponuję Wam lekką zupę krem z cukinii z dodatkiem serka Apetina i kurek. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort z czereśniami 163

przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami

Coś z niczego
Beza z pomarańczą i granatem 152

niej okrąg o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temp. 120 stopni Celsjusza, a następnie suszymy w temp. 100 stopni Celsjusza przez około 3 godziny. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 36% 100g cukru pudru Sposób wykonania: Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem, aż do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Przenosimy go na bezę

Kuchnia Pani Wiosny
Pasta - krem z orzechów włoskich 144

Sklepowe kremy orzechowe chowają się przy smaku tej pasty. Dwa składniki by potem cieszyć się pyszną pastą. Warto ja zrobić samemu bo nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności, wystarczy dobry blender. Polecam, jedzmy ją na zdrowie. Pasta - krem z orzechów włoskich. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lemon Curd 390

skórka + sok), 100 g masła pokrojonego w kostkę, 150 g cukru, 3 jajka w rozmiarze L, 1 żółtko. Lemon curd to angielskie masło cytrynowe. Pyszna masa o konsystencji budyniowego kremu i intensywnie cytrynowym aromacie. Idealnie sprawdza się jako nadzienie do babeczek, dodatek do tortów, naleśników, pralinek i przeróżnych deserów. Można go przechowywać w lodówce do 7 dni. Muszę Wam się(...)Cały czas podgrzewając masę dodać roztrzepane 3 jajka i 1 żółtko. Wymieszać całość trzepaczką lub mikserem ustawionym na najmniejsze obroty. Zostawić na ogniu przez ok.10-12 minut. Przez ten czas krem zgęstnieje. Należy pamiętać, aby od czasu do czasu przemieszać masę łyżką. Po ostygnięciu lemon curd przelać do wyparzonych słoików. Przechowywać w lodówce. Źródło; madameedith.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
DIETETYCZNA ZUPA KREM Z BOTWINKI 112

ponieważ nie muszę już jej kupować w sklepie czy na rynku.Mam swoją świeżą botwinkę , którą zrobiłam do słoików , pachnącą słońcem i czosnkiem , a dziś zrobiłam z niej przepyszną zupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych(...)powinno być miękkie.Miksujemy w malakserze lub przścieramy przez sito ( wyrzucić skórkę z cytryny ) , dodać przyprawy i sok z cytryny , roztrzepane mleko w shakerze i koperek.Mozemy podać w postaci kremu lub z mlodymi ziemniakami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania