krem - 19817 przepisów (strona:549/1322)

Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 97

brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj w głębokim naczyniu. Przykryj warstwą kremu. Czynność powtórz jeszcze 2 razy. Wierzch posyp ciemnym kakao. Dowolnie udekoruj

Kuchnia bezglutenowa
Tiramisu z jagodami 96

wsyp cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i dokładnie zmiksuj. Biszkopty zanurzaj na kilkanaście sekund w kawie i układaj blisko siebie w naczyniu lub blaszce. Na biszkoptach rozsmaruj 2/3 kremu i wysyp połowę jagód. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów namoczonym w kawie i rozsmaruj resztę kremu. Wierzch posyp jagodami. Deser schłodź przez kilka godzin w lodówce i podawaj. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Szybki przekładaniec 459

dotującego mleka wlewamy rozprowadzony budyń, gotujemy, odstawiamy do przestygnięcia. Przestudzony budyń miksujemy z margaryną na gładką masę. Spód dużej blaszki wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej herbatniki, przykrywamy kremem budyniowym. Na krem położyć kolejną warstwę herbatników. Herbatniki posmarować masą krówkową, ponownie rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozprowadzamy dżem wiśniowy, przykrywamy go warstwą krakersów. Śmietanę ubijamy na sztywno, wykładamy na wierzch

kgwjanczewo
Tort Marcinek/ Tort Tysiąca warstw- Roczek Bloga! 484

talerzu kładziemy jeden placek, następnie wykładamy dwie duże łyżki masy, cienko rozsmarowujemy, kładziemy kolejny placek - lekko dociskamy. Powtarzamy czynność, aż wykorzystamy wszystkie blaty ciasta. Boki i górę smarujemy resztą kremu. Dekorujemy: drobno posiekane orzechy dociskamy do boków, górę posypujemy pokruszonym blatem ciasta lub również orzechami. Ciasto schłodzić najlepiej 1 dzień, ciasto musi nawilgnąć i połączyć się z kremem. Wtedy jest

Tagebuch po polsku
Babeczki na 9 sposobów 187

smaku. Babeczki z orzechowymi powidłami Orzechowe powidła możecie zastąpić zwykłymi lub wymieszać je z uprażonymi na suchej patelni, drobno posiekanymi orzechami  Babeczki Red Velvet Czerwone babeczki z białym kremem. Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi Czekolada i płatki migdałowe to doskonałe dodatki do babeczek. Bananowe babeczki z białą czekoladą W przepisie podana jest "Czekola blond" czyli krem z białej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem z selera z wanilią i oliwą szczypiorkową 139

serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zupa krem z selera z wanilią i oliwą szczypiorkową Składniki – 4 porcje: Seler korzeniowy – 1 bulwa Pietruszka – 1 sztuka Mleko – 3 szklanki Wanilia – 1 laska Rzodkiewka – 2 sztuki Orzechy włoskie – 2 łyżki(...)Olej szczypiorkowy - 2 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku z nasionami wanilii, aż będą miękkie. Następnie miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę dekorujemy posiekanymi orzechami, rzodkiewką i polewamy olejem szczypiorkowym

Kuchnia Bon Appetit
Krem z dyni, batata na mleczku kokosowym 166

papryką upiekłam w piekarniku, marchew, batata podsmażyłam w garnku na palniku.  Wody, przypraw dołożyłam i do miękkości udusiłam. Warzywa razem zmieszałam,  mleczka kokosowego dolałam,  na krem zmiksowałam  i z prażonymi pestkami dyni podałam.  Słodkość z ostrym tu idealnie się komponuje i dlatego tak dobrze smakuje, zarówno na ciepło podana,  jak na zimno, prosto(...)posmakowała, że od razu do dyni się przekonała.  Słodycz jest tu pierwsze wyczuwalna, a na końcu ostrość, która jest genialna. W smaku  jest wyrazista, ta moja zupa krem słodko – ognista.   Składniki: 1 mała dynia Hokkaido (ok. 1,2 kg), 1 czerwona papryka, 3 średnie marchewki, 1 średni batat (0,4 kg), 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego

Moniki Smakołyki
Tort Marcinek - 2 urodziny bloga 287

400ml śmietany 18% 50g cukru pudru 1-2 łyżki domowego cukru z wanilią 2- 3 łyżki soku z cytryny  Schłodzone śmietany i cukier ubijamy do uzyskania gęstego kremu, a następnie doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Ostudzony blat układamy na paterze lub talerzu i smarujemy ok 2 łyżkami kremu. Czynność powtarzamy do momentu aż zużyjemy wszystkie blaty. Ciasto chłodzimy

Cynamonowe szczęście
Tort biała czekolada z truskawką 231

zapach jest wręcz zniewalający. Ten tort można zrobić na wiele okazji od urodzin, po walentynki czy śluby :). Można go robić w oryginalnej wersji tj. jasny biszkopt i biały krem lub zastosować barwniki spożywcze. Zarówno biszkopt jak i krem ślicznie się farbują, a dzięki słodyczy i truskawkom kochają go dzieci jak i dorośli. Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj . Nowy post Tort

Wypieki i Rumieńce
O barwieniu czekolady słów kilka. I curd cytrynowy 148

też świeża żurawina czy rabarbar.  Dzisiaj jednak klasyk - w wersji odchudzonej. Zamiast duuużej ilości masła, łyżeczka oleju. Skusicie się...? Przepis od Doroty . Cytrynowy curd Składniki: (na 300 g kremu) sok z 3 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 2 jajka 2 żółtka 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oleju Sok i skórkę z cytryny, jajka(...)żółtka, cukier oraz mąkę umieścić w garnuszku, zagotować. Gotować na małej mocy palnika, cały czas mieszając, aż krem nabierze konsystencji gęstego budyniu. Dodać olej, wymieszać, gotować jeszcze 2 minut. Ewentualnie przetrzeć przez sitko. Przechowywać w lodówce do 7 dni. Smacznego! Z komputerem idzie mi coraz lepiej. Na początku byłam duńską klawiaturą przerażona; okazało się, że niepotrzebnie. Palce same pamiętają, gdzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa krem z cukinii i papryki 190

Nadchodzą chłodniejsze jesienne dni. Nasz organizm domaga się większej porcji pokarmów i zwiększonej ilości składników mineralnych. Mam dla was propozycję na pożywną i pyszną zupę krem z cukinii z dodatkiem papryki. Do przygotowania tej zupki użyłam rewelacyjnego garnka z kolekcji Profi Collection marki Fissler . Garnek od teraz jest numerem jeden w mojej kuchni. Najlepsze dla mnie było to, że podczas(...)Dodać pozostałe warzywa i podsmażać około 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować do miękkości warzyw. Zmiksować blenderem na krem. Doprawić do smaku. Podawać z pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni, posiekana natką pietruszki i kleksem śmietany

Ala piecze i gotuje
KREM MARCHWIOWO- IMBIROWY 187

znam lepszego kremu z marchewki. Jest bardzo aromatyczny i rozgrzewający dzięki dodatkowi imbiru. Słodycz marchwi podkreśla odrobina soku z pomarańczy. Gęsty, kremowy....mój ulubiony!!! POTRZEBUJEMY: 80 dag marchwi 1 litr bulionu drobiowego 1/2 posiekanej drobno cebuli 1/2 szklanki soku z pomarańczy 1 łyżka startego imbiru 1/2 szklanki śmietanki 36% 1/2 łyżeczki cynamonu sól, pieprz do smaku Marchew obie(...)będzie szklista i miękka. Dolewamy bulion i wrzucamy ma rchew . Cało ść gotujemy aż marchew będzie miękka. Studzimy i miksujemy blenderem. Dolewamy sok z pomarańczy i śmietankę , uważając aby krem nie wyszedł za rzadki . Dopr awiamy cynamonem , solą i pieprzem. SMACZNEGO . Przepis po zmianach pochodzi z NOWEJ KUCHNI POLSKIEJ Dodatku do Gazety Wyborczej

WYSPA SZCZĘSLIWA
Krem paprykowo-pomidorowy z chrupiącą ciecierzycą i parmezanem 150

Przepis na banalny krem paprykowo-pomidorowy z chrupiącą ciecierzycą i parmezanem, który podbił moje serce. Wyrazisty, z głębią smaku i dozą ostrości. Składniki: 1kg papryki czerwonej 700g pomidorów z puszki lub zwykłych, obranych ze skórki 5 ząbków czosnku 1,5l bulionu warzywnego 1 cebula 5 łyżek mleczka kokosowego 1 puszka ciecierzycy Kilka pęczków świeżej bazylii Bazylia i oregano suszone Starty(...)Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, chilli i suszonymi ziołami. Dodajemy mleczko kokosowe i mieszamy.  Ciecierzycę podpiekamy w piekarniku przez 15min. w 180-200 stopniach, Zupę krem podajemy z chrupiącą ciecierzycą, świeżą bazylią i parmezanem

Czarnawisienka
tort czekoladowe cappuccino 130

rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić na sztywno a następnie połączyć z przestudzoną czekoladą.  Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze i zapiąć wokół niego obręcz tortownicy. Wyłożyć połowę kremu i zatopić w nim ciastka. Przykryć biszkoptem i wyłożyć resztę kremu, przyłożyć ostatnim blatem ciasta.  Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Kiedy całość stężeje zdjąć obręcz i wygładzić boki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa ziemniaczana z kiełbasą 169

Pyszna, aromatyczna, prosta zupa krem, która zachwyci Wasze podniebienia. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Czego trzeba chcieć więcej? Chyba tylko tego, aby poczuć jej smak. Dodatek smażonej kiełbasy podwawelskiej wspaniale podkręca jej smak. Potrzebujemy: 50 g cebuli 20 g oleju kokosowego 450 g obranych ziemniaków 150 g pora 100 g korzenia pietruszki 600 ml wody 2 łyżeczki pasty bulionowej warzywnej(...)wody, dodajemy pastę bulionową i gotujemy przez 30 minut co jakiś czas mieszając. Na tym etapie dodajemy jogurt naturalny oraz świeżą pietruszkę, jeśli takiej dodajecie i blendujemy zupę na krem. W razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy resztę wody, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni z obu stron. Instrukcja dla użytkowników

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania