krem - 19817 przepisów (strona:541/1322)

zupa krem z kalafiora 150

podania natka pietruszki wykonanie: Różyczki kalafiora gotujemy w rosole pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie dodajemy ugotowane ziemniaki, wlewamy kremówkę wymieszaną z paroma łyżami bulionu. Wszystko dokładnie blendujemy na gładki krem. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Podajemy z np. grzankami i natką pietruszki. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe muffinki 195

Dziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku(...)dodać wiśnie, wmieszać w masę. Podzielić łyżką na 12 papilotek, piec w 180'C około 20 minut. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodając kakao i cukier puder. Udekorować powstałym kremem wystudzone babeczki

Cakes By Kejt
Podwójnie czekoladowe ciasto bez pieczenia z jeżynami. 202

wierzch udekorowałam jeżynami i polewą czekoladową. Ciasto słodkie - idealne do gorzkiej herbaty lub mocnego espresso. Kto się skusi? :-) Składniki na małą tortownicę: Spód: 200 g krakersów 250 ml kremu czekoladowego o smaku orzechowym (np. nutella) Mus czekoladowy: 250 g mlecznej czekolady o dużej zawartości kakao (im więcej, tym lepiej) 1 łyżka koniaku albo brandy 4 ekologiczne jajka (białka i żółtka(...)żółtek dodajemy cukier i ubijamy kilka minut, tak by masa nabrała białego koloru. 3. Do żółtek stopniowo dodajemy lekko przestygniętą już czekoladę, łyżka po łyżce, aż powstanie krem. 4. W innym naczyniu ubijamy na sztywno kremówkę, a kiedy jest już ubita, to delikatnie należy wmiksować wcześniej przygotowane żółtka.  5. Na końcu ubijamy białka. Na sztywno. 6. Łączymy kremówkę najpierw

Poezja Smaków - blog kulinarny
Krem czekoladowy 121

Dzisiaj nie będzie fit :P... ... ale będzie pysznie    Słodki czekoladowy krem idealny do pieczywa, tortów czy wyjadania łyżeczką! Najlepszy przyjaciel kobiety! SKŁADNIKI: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka sparzyć wrzątkiem. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą(...)Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić.  Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem czekoladowy i ucierać aż masa będzie jednolita. Przełożyć do słoiczków. Przechowywać w lodówce do dwóch

Pyry na Gaz
Zupa krem z batatów 219

Lubię zupy krem i takie też gotuję najczęściej. Są zdecydowanie szybsze w przygotowaniu niż tradycyjne. Nie trzeba się na przykład starać o to, żeby równo pokroić warzywa. :) Zupa krem z batatów to dla mnie mistrzostwo smaku. Zapraszam! Składniki: - 3 małe bataty (2 średnie lub 1 bardzo duży) - 3 średnie marchewki - 1 mała pietruszka (korzeń, opcjonalnie) - 1 cebula - 1 łyżeczka naturalnej

Smakuje zdrowo
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 171

zależności od wielkości) 100 ml pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 50g kremu czekoladowego 2 garście płatków migdałowych 2 garście prażonych pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) Opcjonalnie:  2 łyżki mleka Pastę tahini umieścić w misce i zmiksować z płynnym olejem(...)kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić jajko i ponownie wymieszać. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.  Całość dokładnie wyrobić (dłonią) - do uzyskania jednolitej konsystencji i połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się kruszy - to należy dolać odrobinę mleka.) Gotowe ciasto rozwałkować

Di gotuje
letnie ciasto z malinami i galaretką 3117

masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy budynie(...)masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę z malinami. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy, na której kładziemy drugą porcję ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Prosty tort marchewkowy 204

łyżeczki proszku do pieczenia jogurt naturalny 300 g 1/2 szklanki stopionego masła 4 łyżki pasty sezamowej tahini szczypta soli 3/4 szklanki brązowego cukru około 2 szklanek mąki. Na krem: 2 szklanki sera na sernik 3 łyżki cukru pudru łyżka pasty waniliowej lub kilka kropel aromatu (można pominąć). Jajka, masło, jogurt i cukier ubijamy na puszystą konsystencję. Dodajemy marchewkę i porzeczki(...)mąki, jeśli za gęste – jogurtu. Wsadzamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, grzanie góra-dół, środkowy poziom. Pieczemy około godziny – do suchego patyczka. Ciasto studzimy i robimy krem. Serek mieszamy z pastą i cukrem. Ciasto przekrawamy na pół wzdłuż, na dwa blaty, smarujemy masą i składamy. Wierzch dekorujemy pozostałą częścią masy oraz pestkami granatu bądź porzeczkami. Odstawiamy

ladykitchen
Szybki mus czekoladowy bez jajek 281

więc za mus czekoladowy na jajkach zabiorę się dopiero za jakiś czas. :) Świeżo przygotowany mus jest miękki, bardzo delikatny. Długo schładzany jest zaś twardawy i sprawdzi się jako krem do lekkiego tortu. Co do smaku: można gorzką czekoladę zastąpić w części lub w całości mleczną, jednak zrezygnuj wtedy z dodatku cukru. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady - min. 60% kakao

Anioszek w kuchni
Domowy wyrób - wódki, nalewki, miody, krupniki - recenzja książki 173

sprawiają, iż chciałoby się przygotować każdy z trunków - bez wyjątków!   Podział: Nalewki - owocowe i ziołowe - lecznicze Wódki - gatunkowe przygotowywane na zestawach zaprawy, nalewki, wódki, wiśniówki - krupniki Likiery i kremy - likiery - kremy Miody pitne - inne napoje z zastosowaniem miodu Książka kończy się indeksem przepisów , dzięki któremu w bardzo łatwy sposób można odnaleźć to co nas interesuje.  Całość jest bardzo

Di gotuje
profiterolki z musem i sosem czekoladowym 162

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15 minut, następnie uchylić lekko drzwiczki piekarnika i dosuszać ptysie jeszcze przez kwadrans w 130*C . Wystudzić.  Przygotować krem: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Ustawić ją nad garnkiem z wrzątkiem i mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z wystudzoną czekoladą. krem nałożyć do szprycy z końcówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rafaello bez pieczenia 190

wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi

Bajeczna Kuchnia
Protein cookie dough bites 154

Cookie dough znane jest w świecie słodkości jako masa ciasteczkowa w postaci kremu czy też smarowidła. Niestety zazwyczaj jest to dość kaloryczna przekąska, która pozostawała poza zasięgiem osób dbających o linię. Okazało się, że wystarczy wymieszać kilka składników, które każdy fitfreak ma w domu i powstanie cudowny krem, który aż prosi się o wyjadanie łyżką z miski... Uwaga - u mnie

Chocolate Muffin Blog
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 174

ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona śmietana kremówka, z którą można zdziałać cuda. Tak więc(...)Zmiksowałam żółtka,   jajko i cukier. Wstawiłam na garnek gorącą wodą. Do żółtek dodałam mąkę,   sok i skórkę cytrynową. Wymieszałam i   podgrzewałam na średnim gazie. Kiedy krem zaczął gęstnieć dodałam   masło i wymieszałam, żeby się dobrze rozpuściło. Po wystudzeniu, gotowy lemon curd przełożyłam do słoiczka.   Po wystudzeniu wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Najlepiej

Kuchnia u Krysi
Zupa krem z cukinii z serkiem i z kurkami 305

Dziś zaproponuję Wam lekką zupę krem z cukinii z dodatkiem serka Apetina i kurek. Czytaj więcej

Ana Mari's world