krem - 19817 przepisów (strona:543/1322)

Babeczki czekoladowe z kremem śmietankowo-brzoskwiniowym 189

pokolorowanego barwnikiem. Co z tego, że można ładnie ozdobić, skoro ciężko to zjeść? Testuję więc pionierskie rozwiązania, by piękna babeczka była rownież zjadalna, nie […] Artykuł Babeczki czekoladowe z kremem śmietankowo-brzoskwiniowym pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Deser malinowo agrestowy 143

spód ciastka: 65 g orzechów laskowych, 50 g cukru, 20 ml wody, 50 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, krem malinowy: 500 g malin, gałązka tymianku, 15 g żelatyny, 200 ml śmietany 30%, krem agrestowy: 500 g agrestu, kilka listów mięty, 15 g żelatyny, 200 ml śmietany 30%, cukier lub miód, owoce do przybrania Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej

królestwo garów
Lody z ciasteczkami oreo 179

śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu.  Ciasteczka pokruszyć.  Do gęstego kremu dodać ciasteczka  i wymieszać szpatułką. Przełożyć do pojemniczka. Przykryć, umieścić na co najmniej 4 godziny w zamrażarce.  Z tej porcji

kulinarnyswiatdomi
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 177

dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym, osobno śmietanę kremówkę. Delikatnie połączyć obie masy (można za pomocą szpatułki bądź mikserem na małych obrotach). Na spód wyłożyć krem, a na następnie poukładać borówki

Ania i Marcin gotują
Szpinakowa rolada 154

pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek(...)mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce.  Smacznego

Pyszności Słodkości
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 218

cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok, wkładamy do metalowej miski, dodajemy cukier, roztrzepane jajko i posiekane masło. Ogrzewamy, mieszając trzepaczką nad kąpielą wodną przez ok. 10-15 minut. Gotowy krem przecieramy przez sitko, a następnie studzimy ( w lodówce krem gęstnieje ). BEZA WŁOSKA: W rondelku umieszczamy cukier i zalewamy wodą ( ma być jej tyle aby tylko zakryła cukier ). Podgrzewamy na mnałym ogniu

Ostra na Słodko
Tarta z kremem serowym waniliwo- jagodowym 160

niebo w gębie!!  Polecam bo to pyszne ciasto!! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru Krem Serowo jagodowy: 350 g twarogu na sernik 50 g brązowego cukru 300 gr jagód 1 jajko + białko 2 łyżki mąki 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Wykonanie: Ciasto wyrabiamy(...)inaczej boki nam zjadą podczas pieczenia. Ciasto podpiekamy w temp. 190*C przez 15 minut. Ser miksujemy z podanych składników, pamiętając aby jagody dodać na samym końcu i wymieszać. Krem wylewamy na podpieczone ciasto i ponownie wrzucamy do piekarnika na kolejne 25 minut. Jagodowa nutka :) ciasto jest pyszne i proste czyli to co lubię :) *** Śledź moje przepisy na Facebooku!! Polub

W Moim Magicznym Domu
Tort bezowy z owocami 243

wierzchu. I tak wyszło bardzo, bardzo smacznie, letnio i słodziutko :) Składniki: (na średnicę 20cm) BLATY: 3x po 2 białka jajek M 3x po 100g cukru drobnego kryształu sól KREM: 400ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan - fixu (ewentualnie) owoce - borówki, maliny, czereśnie  Przygotowanie: BLATY: Białka ubić na sztywną pianę - musi być lśniąca i puszysta. Dodawać(...)pieczenia. Piec w 100'C około 70-80 minut. Beza powinna być chrupiąca. Delikatnie oddzielić bezę od boków tortownicy, odkleić papier. Tak samo postąpić w dwóch pozostałych przypadkach blatów. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone, cukier o fix, ubijać do pożądanej gęstości. Wyłożyć w równych warstwach na placki na każdej układając owoce (u mnie wyglądało to następująco: blat- śmietana

Cakes By Kejt
Krem z marchewki 136

przez sito, wlać mleko kokosowe i zagotować. Zmiksować (nabierze gładkości). Wlać sok z pomarańczy, doprawić do smaku solą i ewentualnie cukrem. Z pomarańczy wyciąć filety (cząstki pomarańczy bez skórki). Krem wlać do miski, włożyć cząstki pomarańczy, marchewkę z marynaty i włożyć kostki lodu. Krem można również podawać na ciepło.   zastawa

królestwo garów
Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem philadelphia 213

zbędnych słów dzisiaj: zupa krem z brokuła i młodych ziemniaków zabielona serkiem,a podana z pszenno-żytnim chlebie z makiem i wędzonym łososiem atlantyckim.  Krem brokułowo-ziemniaczany Składniki: 1 brokuł o wadze 400-500gram 3 średnie ziemniaki 1-1,5l bulionu warzywnego (włoszczyzna,3-4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego,2liście laurowe) 1 średnia cebula

Fiolka w kuchni
Lody waniliowe w wafelku 235

parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim złożonym ze sobą

Kuchnia w czekoladzie
Borówkowa Pana Cotta 231

napęcznienia. W drugim garnuszku umieścić mleko i kremówkę, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć palnik. Dodać borówkowe puree i kwasek cytrynowy, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do kremu, dokładnie wymieszać, pozostawić do schłodzenia do temperatury pokojowej. Gdy krem będzie już chłodny porozlewać do przygotowanych miseczek (u mnie 10 słoiczków ), włożyć do lodówki na minimum 12 godzin bądź do całkowitego

Krakowskie smaki Ani
MISTRZOWSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM 164

czekolady i pokrojone truskawki. Powstałą masą napełnić foremki do muffinek do połowy wysokości. Piec w temp. 170 st.C przez 20-22 min. Odstawić do ostygnięcia. Składniki na krem  : 250 ml śmietany kremówki 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Kremówkę ubić do sztywności. Gdy babeczki ostygnął rozsmarować krem na wierzchu każdej i ozdobić kawałkami czekolady.  Smacznego

Banana Smiles
Kremowa zupa z cukinii z serkiem topionym i prażonymi migdałami 173

Delikatna, letnia zupa krem z cukinii, serka topionego podana z grzankami i prażonymi migdałami. Dodatek białego wina doskonale podkreśla jej smak i radzę z niego nie rezygnować. Zawsze ją robię gdy mam nadmiar cukinii w ogródku, nigdy się nie znudzi. Pożywna i aromatyczna-obiad w 25 minut. Składniki: 1 młoda dość spora cukinia 1 młoda marchewka ½ pora ½ cebuli 3 młode(...)rosołem-tyle aby warzywa były zakryte, gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaję serek topiony gotuję chwilę –do rozpuszczenia.  Zupę miksuję blenderem na krem. Płatki migdałowe, prażę na suchej patelni na złocisto, posypuję zupę na talerzach dekoruję posiekaną natką. Podaję z grzankami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 201

zobaczymy jak to wyjdzie. ;)       Moje kulinarne (i nie tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese(...)pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku, z pomidorów Mięsko wieprzowe w sosie cebulowym Domowe nice cream - czyli lody na bazie mrożonego banana Focaccia z pysznymi dodatkami Puddingi z chia i owocami Domowe kokosanki Jagodzinaki Dżem brzoskwiniowy i/lub malinowy Zawijane bułeczki z masłem orzechowym

Cooking Monster