krem - 19817 przepisów (strona:341/1322)

Sernik OREO na zimno [ENG] 158

OREO No-Bake Cheesecake SKŁADNIKI  |  INGREDIENTS 160 g zmiksowanych ciasteczek (ok. 22 ciasteczka bez kremu) |  160 g of mixed cookies (about 22 cookies without cream) 65 g rozpuszczonego oleju kokosowego  |  65 g of dissolved coconut oil 1 kg sera twarogowego (polecam Piątnicę)  |  1 kg of quark cheese (I recommend the Piątnica) 1 łyżka(...)tablespoons of cold water 400 ml śmietany kremówki 30%  |  400 ml of heavy cream 30% około 70 g grubo posiekanych ciasteczek (ok. 6 ciasteczek z kremem)   |  about 70 g of thickly chopped cookies (about 6 cookies with cream) posypka: 15 g  zmiksowanych ciasteczek bez kremu (ok. 2 ciasteczka) |  sprinkles

Better Life By Auntie Ju
Domowe wafle z masą z galaretki i masła 266

Wafle to są moje przysmaki z dzieciństwa, często się nimi zajadaliśmy, raz z dżemem innym razem z kremem, ten drugi to akurat rżnie wspominam. Mama moja była fanką kremów maślanych, których ja wręcz nie cierpiałam, do tej pory zresztą tak mam. Ale krem na bazie śmietanki do kawy i kakao wspominam wspaniale.  Dziś jednak moje niedawne odkrycie - masa

Życie zaczyna się w kuchni
BŁYSKAWICZNY KREM Z GROSZKU Z JAJKIEM I CHRUPIĄCYM BOCZKIEM 100

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki na krem: 35 g masła, 1/2 mniejszej cebuli, 250 g mrożonego groszku, 350 ml mleka, 70 ml wody, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, szczypta pieprzu chili cayenne. Dodatkowo: 3 jajka ugotowane na twardo, kilka plastrów surowego boczku wędzonego. Przygotowanie: W garnku roztapiam(...)mniejsze kawałki boczek (tłuszcz ma się wytopić, a boczek powinien być chrupiący), osączam na ręczniku papierowym. Do garnka z groszkiem wlewam mleko i zagotowuję bardzo często mieszając. Miksuję na krem (można zostawić małą garstkę groszku do dekoracji). Jeszcze na chwilę stawiam garnek na małym ogniu, dodaję sok z cytryny, pieprz chili cayenne i ewentualnie doprawiam do smaku solą. Krem podaję

JejKuchnia
Rolada czekoladowa z lemon curd 160

oraz sok. Ciągle mieszając zagotować i gotować około 2-3 minuty. Na sam koniec gotowania wlać olej. Gorący lemon curd przykryć z wierzchu folią spożywczą i pozostawić do ostudzenia. Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Miksując na średnich obrotach dodawać po łyżce lemon curdu. Pozostawić około 3-4 łyżki lemon curdu do rolady. Delikatnie odwinąć biszkopt. Rozsmarować po powierzchni biszkoptu(...)kremu. Wzdłuż dłuższego boku na brzegu rozłożyć odłożony lemon curd i delikatnie zwinąć w roladę. Resztą kremu posmarować roladę i udekorować szprycą. Gotową roladę odłożyć na 2-3 godziny do stężenia

Ala piecze i gotuje
Krówkowe muffinki z kremem. 104

Takie muffinki to ja bardzo polecam. Są bardzo pyszne. Mięciutkie ciasto i krówkowy krem to bardzo pyszne połączenie. Do tego bardzo ładnie się prezentują. Z powodzeniem można je przygotować na Wielkanocny stół lub dla gości. Do ich przygotowania użyłam wspaniałej  masy krówkowej o smaku czekoladowym od  HELIO . Zapraszam :) Przepis bierze udział -   LAYMAN OD KUCHNI- BITWA(...)pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy. 4. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy nim muffinki. Na koniec

Izabelawkuchni
KREM Z KALAFIORA 164

Krem z kalafiora to pomysł na szybką, delikatną i sycącą zupę. Kalafior to bardzo zdrowe warzywo, posiada udowodniowe działanie przeciwnowotworowe. Oprócz tego, chroni przed wrzodami i jest pomocny przy walce z reumatyzmem. Składniki: – 1 duży kalafior – 0,7 litra bulionu warzywnego – 3 ząbki czosnku – sól, pieprz, zioła – grzanki do podania Kalafiora myjemy, Czytaj dalej → Artykuł(...)KREM Z KALAFIORA pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Dyniowy krem z kurkami i grzankami 165

Dziś za oknem zimno i ogólnie jest nieciekawie. Przygotowałam jesienny krem dyniowy z kurkami i grzankami czosnkowymi. Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta. Znacie śmietankę kokosową ? Nie ? To koniecznie kupcie, bo jest rewelacyjna. Według mnie lepsza od mleka kokosowego i świetnie pasująca do zup kremów. A jeśli nie wiecie gdzie

Ewa w kuchni
Sernik dyniowy z kremem kokosowym 156

esienny, pachnący cynamonem, kardamonem i goździkami z lekką dyniową nutką. Cudownie kremowy i puszysty za sprawą ricotty. Na kruchym maślanym bezglutenowym spodzie z kakao i z leciutkim jak chmurka kremem z koksowej śmietanki z kawałkami chrupiących orzechów. Aż brakuje przymiotników, żeby opisać ten sernik! Po prostu idealny na jesień! A jak Wam jeszcze powiem, że jest bez cukru, to już(...)ricotty 400 g dyni piżmowej 100 g ksylitolu lub erytrytolu 3 jajka + 1 białko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu ½ kardamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki goździków Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 laska wanilii Bezglutenowy spód: 120 g mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 30 g ksylitolu lub erytrytolu

Food Square
Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino 170

Krem z cukinii to coś, co od dawna za mną chodziło. Ale ani go wcześniej nie robiłam, ani nie jadłam...za to co chwilę wpadałam na niego gdzieś w internetowych przestrzeniach. Odmiany i dodatki do owej zupy przeróżne! Dorzucam dziś więc i moją wersję do kolekcji, a że jesteśmy z kuchnią włoską ostatnio dość blisko to i na tę nutę(...)sera to możecie go zastąpić innym wyrazistym: parmezanem, drobno pokruszoną fetą lub jakąś inną odmianą twardego owczego sera ;) Ta zupa gwarantuje eksplozję smaków, aromatów i włoską przyjemność jedzenia! Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino Potrzebujesz: 1kg obranej cukinii 400ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 małą cebulę  2-3 ząbki czosnku garść świeżych liści bazylii 1 łyżeczka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki maślane z kremem kawowym które zawsze się udają. 125

jajka 150 g masła 100 g kwaśnej śmietany 120 g cukru 1 cukier waniliowy 220 g mąki tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej papilotki Wykonanie :       W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej ucieramy żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, masłem(...)patyczka. Ja potrzebowałam większą ilość babeczek  więc zrobiłam z podwójnej porcji wyszło mi ich około 20. Ilość zależy też od wielkości foremki.  Do mleka dodajemy kawę i krem, ubijamy aż zgęstnieje. Do rękawa cukierniczego nakładamy krem i dekorujemy babeczki , do dekoracji można użyć ciasteczek lub co wolicie, ja tak na szybko włożyłam po ciasteczku.Życzę udanych wypieków

Sama słodycz i szczypta chili
Kajmak z dyni 145

porze roku dynia króluje w kuchni. Mamy dyniową kawę, dyniowe piwo, dyniowe ciasto i dyniowy krem. Ten krem z dyni robi się błyskawicznie, więc jeśli potrzebujesz czegoś pysznego i masz spadek motywacji, to na pewno przepis cię nie przerośnie. Gotowy kajmak jemy prostu z pucharka albo używamy jako polewy do ulubionego ciasta. W przepisie jest odrobina whisky, którą możemy pominąć(...)jeśli krem będą jadły dzieci, ale możemy mieć też dodatkową szklaneczkę dla kucharza, jeśli dzień był ciężki.   Składniki: pół kilo puree z dyni hokkaido lub pieczonej dyni bez pestek puszka kajmaku szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki whisky lub esencji waniliowej orzechy włoskie do dekoracji Przepis na kajmak z dyni Zmiksować dynię z kajmakiem, solą, cynamonem i whisky

Ugotowane pozamiatane
Rozgrzewający krem z buraka i batata 175

Pyszny, czerwony, słodkawy krem z buraka i batata. Rozgrzewający, zdrowy i sycący. Uwielbiam! Razem z kremem z marchewki - będzie moją ulubioną zupą krem, podczas tegorocznej jesieni. Składniki: - 2 duże buraki - 1 średni batat - 0,5 cebuli - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oleju/masła - szczypiorek - sezam nasiona - 1l wody/bulionu - sól, pieprz ew. 1 łyżka domowej bulionetki Warzywa obrać i pokroić

CookYourself
Figi zapiekane z kozim serem 182

Elegancja przekąska lub nawet kolacja na ciepło - figi, kozi ser i orzeszki pinii zapieczone w piekarniku, a póżniej podawane z genialnym kremem balsamicznym. Obłędne połączenie! Składniki: figi kozi ser pleśniowy lub kremowy orzeszki pinii lub włoskie tymianek suszony lub świeży krem balsamiczny Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Figi umyć, naciąć je na krzyż i ułożyć w naczyniu żaroodpornym(...)powkładać w środki fig. Całość posypać tymiankiem i orzeszkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 12-15 min, aż figi zmiękną a ser się rozpuści. Upieczone figi polać kremem balsamicznym i podawać

wyzwania kuchenne
Tarta z kremem cytrynowym i figami 152

Dziś mam dla Was najlepsze połączenie smaków, jakie ostatnio miałam okazję kosztować. Delikatny, lekki jak piórko, lekko cytrynowy krem na bazie ricotty, cudownie słodkie figi, które pod wpływem temperatury delikatnie się karmelizują, chrupiące i aromatyczne płatki migdałowe, a to wszystko otulone kruchym, maślanym ciastem. Ta tarta smakuje genialnie zawsze i wszędzie, zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu. Polecam! Składniki(...)mąką, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. W czasie podpiekania spodu przygotować krem. Krem 1 cytryna, wyszorowana 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią opakowanie (250 g) ricotty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 fig płatki migdałowe

Słodkie inspiracje
Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 153

wpisy. Ten przepis trochę sobie czekał na publikację, bo zapomniałam o nim całkowicie i dopiero przeglądając zdjęcia się na niego natknęłam. To propozycja dla miłośników wilgotnego czekoladowego ciasta i kremu truskawkowego, moi domownicy byli nim zachwyceni więc może i Wy się skusicie? Składniki: 6 jaj 300 ml mleka 250 ml oleju 1 i 1/2 szklanki cukru 300 g mąki(...)Przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok godziny w 180 st. C - do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 500 g. truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej rozmieszane z 1 łyżką wody 500 g serka mascarpone Truskawki podgrzewamy z cukrem

Cynamonowe szczęście