Francji. Pyszne, mocno orzeszkowe, z chrupiącą skórką i delikatnym środkiem oraz charakterystyczną falbanką. Bardzo fajnie smakują same (wraz z narzeczonym podjadaliśmy je) jednak prawdziwe przedkładane są stabilnym kremem który łączy dwa makaroniki w jeden. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest bardzo trudne, jednak wymaga dużo samozaparcia, dokładności i zdecydowanie mnóstwo cierpliwości. Ja swoje pierwsze makaroniki(...)moje pierwsze;) ) przełożyłam kwaśnym kremem, który idealnie zneutralizował słodkość ciasteczek. Serdecznie polecam;) Składniki: 80 g cukru pudru 100 g białka 50 g drobnego cukru do wypieków 100 g orzechów ziemnych barwnik (opcjonalnie) Wykonanie: Cukier puder mieszamy ze zmielonymi orzechami oraz z barwnikiem (opcjonalnie) i odstawiamy. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy drobny cukier do wypieków (cały czas
Krakowskie smaki Anidawna za mną chodził krem pomidorowy i przyznam Wam, że ten wyszedł naprawdę dobrze:) Także polecam, bardzo szybki w wykonaniu, dla niezapowiedzianych gości albo na obiad w tygodniu. Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy Drukuj przepis Składniki 2 duże czerwone papryki 4 małe pietruszki 700 gram pasty z pomidorów (mogą być te z puszki, czy w butelkach) 2 średnie cebule(...)kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu) 5 listków świeżej bazyli przyprawy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, bazylia, tymianek, curry 2 łyżki serka mascarpone listonic_name = "Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 duże czerwone papryki 4 małe pietruszki 700 gram pasty z pomidorów (mogą być te z puszki, czy w butelkach) 2 średnie
CoolinarniePLSkładniki: ciasto: 5 jajek 1,5 szkl brązowego cukru 8 łyżek wody 2 szkl mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 3 op budyniu waniliowego laska wanilii 3,5 szkl soku papaja- mango 2 łyżki masła 0,5 szkl dżemu żurawinowego 0,5 szkl rumu do dekoracji: 2 szkl kremówki cukier puder 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szkl(...)ubijamy pianę obie masy łączymy wylewamy na wyłożoną papierem tortownicę pieczemy około 20 minut w 120'C- do momentu kiedy ciast będzie miało piękny złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy krem- budyń mieszamy w szklance soku, dorzucamy nasionka wanilii, resztę soku gotujemy z laską wanilii. Do gotującego soku wlewamy wymieszany budyń. Mieszamy aż zgęstnieje, dodajemy masło. żelatyną zalewamy
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki ciasta miksujemy, wylewamy na trzy takie same wyłożone papierem blaszki i pieczemy około(...)temp 180"C kaszkę mannę gotujemy na mleku, żółtka ucieramy z cukrem i masłem, łączymy obie masy. białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę delikatnie łączymy pianę z kremem dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy budyń śmietankowy do drugiej czekoladowy i opcjonalnie kawałki czekolady ostudzone ciasto przekładamy kremem:) SMACZNEGO
Luźna KuchniaCzekoladowy krem fasolowo-bananowy*; z gorzką czekoladą i bananem *z mąką kokosową Krem taki dobry, zdjęcia takie złe. Bywa :P Moja miłość do kremów z każdym kolejnym rośnie coraz bardziej :D (mam miseczkę w serduszka ^^ taka radocha z miseczki
More food, love and dreamsZostało mi trochę przepysznego orzechowego kremu z ostatniego tortu więc postanowiłam go wykorzystać do własnych wypieków. Od razu do głowy wpadł mi pomysł na zrobienie świątecznych kruchych babeczek. Połączenie kremu orzechowego z kruchym ciastem komponuje się idealnie. Pyszne zarówno do popołudniowej kawki bez okazji jak i na przyjęcie bądź tak jak w moim wypadku na święta. Serdecznie polecam ;) Składniki(...)babeczek ponakłuwać widelcem. Babeczki ułożyć na blaszce i piec przez około 12 minut w temperaturze 200 stopni. Babeczki pozostawić w foremkach do wystudzenia, po tym czasie wypełnić je dowolnym kremem i przyozdobić. Smacznego
Krakowskie smaki Anilodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wkładamy schłodzonej coasteczka i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy, studzimy chwile w formie, po czym przekładamy na kratkę kuchenną. Krem: 50 g masła 50 g serka kremowego np. Philadelphia 125 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1łyżeczja ekstraktu z wanilii Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy serek, ekstrakt z wanilii(...)cytryny. Ucieramy na puszysty krem. Kremem przekładamy ciasteczka. Źródło: bbcgoodfood.com The post Ciasteczka Red Velvet appeared first on Made
Made By Mom And Sontart, crumble czy drożdżowych placków, wszytko co rabarbarowe przyrządzam i zjadam z wielką ochotą . Nie mogłam zatem przejść obojętnie obok przepisu na Coconut Creams with Rhubarb, czyli Kokosowego kremu z rabarbarem. Krem jest niezwykle łatwy w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 -15 minut, nie licząc czasu chłodzenia w lodówce. Aromat kokosu w połączeniu ze smakiem rabarbaru daje(...)małym ogniu aż do momentu zagotowania, ok. 2-3 min. (nie gotować za długo, aby rabarbar zachował kształt i nie rozpadł się). Ostudzić. Przed podaniem na każdy z kremów nałożyć sos rabarbarowy. Smacznego
KUCHARNIAsmażyć aż będą miękkie. Dodać cukier do smaku i dalej smażyć. Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż masa zgęstnieje. KREM(...)gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać rum i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z makiem przykryć drugim plackiem lekko docisnąć
w mojej kuchnizdecydowanie najlepsze bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu(...)Pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawiamy do przestudzenia po czym przekrawamy na 3 krążki. Przekładamy je naturalnym, niesłodzonym serkiem i przygotowujemy krem. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Roztopioną powoli dodajemy do mleczka i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy
Mienta blogkiedyś przepis z TEJ strony. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 150 g kwaśnej śmietany 250 g masła lub margaryny Szczypta soli Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 30% - 36 % 1 opakowanie śmietany śnieżki w proszku ( jeżeli śmietana będzie zbyt rzadka) 2 – 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo kilka łyżek cukru do obtaczania rurek(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej rurki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C, piec 12 – 15 minut, do momentu aż się lekko zarumienią. Przygotować krem: Do śmietany dodać 2 -3 łyżki cukru pudru i ubić na sztywno ( czasami gdy śmietana jest za rzadka dodaję jeszcze pod koniec ubijania śnieżkę w proszku ). Za pomocą szprycy nabić
Na słodko lub wytrawnieforemki na tarletki i nie miałam okazji jeszcze ich użyć i czas był najwyższy aby je wreszcie wykorzystać. Wspaniałe, tarletki i do tego duża ilość owoców zatopiona w puszystym kremie, tego mi było trzeba :-) Z podanego przepisu wychodzi 14 tarletek. Składniki na kruche ciasto: 510 g mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukru pudru Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30 % 1 śmietana śnieżka w proszku 3 - 4 łyżki cukru pudru 300 g owoców ( u mnie jeżyny) Dodatkowo: Owoce do przybrania według uznania. Ja dałam kiwi, figi, jeżyny, morele i winogrono. Sposób wykonania Masło pokroić i połaćzyć z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrem pudrem. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, zawinąć
Na słodko lub wytrawnieszklanki mąki (pszenna, w tym łyżka tortowej) 3 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Orange curd: 2 pomarańcze 3 jajka pół szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka oleju Krem kakaowy: 250 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno, po czym łyżkami dodajemy cukier puder(...)wyciskamy sok. Dodajemy jajka, cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętając, żeby naczynie w którym ubijacie było suche). Dodajemy kakao
sama złodyczDelikatny smak owoców w połączeniu z wyrazistym wędzonym kremem czekoladowym i serkiem mascarpone stanowi idealne połączenie rewelacyjnego deseru na każdą okazję. Czas przygotowania: 10 minut, czas grillowania: 2 minuty Składniki: 12 fig przekrojonych na połowę (przekrojonych wzdłuż) 3-4 patyczki do szaszłyków 1/3 szklanki mascarpone czekoladowe Ganache (patrz tutaj ) Przygotowanie: Grill należy rozgrzać do średniej temperatury. Figi umyć i pokroić(...)kilka minut. Figi usunąć z patyczków od szaszłyków. Figi podawać polane sosem Ganache z serkiem mascarpone na wierzchu. Udekorować liściem świeżej mięty. Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym is a post from: naRuszcie.pl The post Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcie