krem - 19817 przepisów (strona:352/1322)

Tort niespodzianka dla dzieci 186

urodzinki. Postanowiłam z tej okazji przygotować tort. Jako, że Jasiu jest wielkim fanem tortu w kolorach tęczy i tym razem postanowiłam nie zawieść jego oczekiwań. Jednak nieco zmodyfikowałam krem, jak i formę podania (czerpiąc kapkę insipiracje z tego bloga: kuchennewspomnienia.blogspot.com). Jasiu, podobnie jak goście, był zachwycony smakołykiem i zajadał z wielkim apetytem (tuż po wnikliwym obejrzeniu wszystkich prezentów ; )) Składniki: Biszkopt(...)jajek 10 łyżek cukru 8 łyżek mąki 4 barwniki Krem: 330 ml śmietanki 36% 500 g mascarpone łyżka aromatu waniliowego 1-2 łyżki cukru pudru 4 banany Dekoracja: 3 opakowania ciasteczek Hit 1 opakowanie drażetek Mimi w mlecznej czekoladzie Przygotowanie tortu zaczynamy od upieczenia biszkoptów.   Ubijamy białka z cukrem, a następnie dorzucamy żółtka. Do powstałej masy dokładamy przesianą mąkę

Kolizje Smaków
Kawowe Brownie z Orzechami i Kremem 311

się ukryć, że zakładając bloga stałam się tym samym miłośniczką ciast typu brownie. Zdecydowanie robię je częściej niż dotychczas. Nazwa kawowe brownie z orzechami i kremem broni się sama. Nie można go nie zrobić. Długo nie zwlekałam, kupiłam potrzebne składniki i zabrałam się za przygotowanie słodkości. Brownie wyszło wspaniałe. Doskonale wilgotne, chrupiące orzechy, gdzieniegdzie kawałki czekolady i ten aromatyczny zapach(...)kawy- rozkosz dla podniebienia. Do tego lekki, delikatny krem na bazie serków i śmietany kremówki…rewelacja smaków. Bardzo Wam polecam. Wspaniałe ciasto dla fanów brownie jak również dla tych, którzy jeszcze brownie nie próbowali – pokochacie je. Składniki: 200 g ciemnej czekolady (minimum 50% kakao) 200 g orzechów włoskich 200 g masła 150 g mąki 100 g kakao

Made By Mom And Son
Muffinki z kremem jeżynowym 256

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki(...)szkl maki pszennej 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajka, 0,5 szkl oleju rzepakowego Rapso 1 szkl mleka Krem jeżynowy 300 ml kremówki 300 g jeżyn 150 g cukru 1 śmietan fix Przygotowanie: W naczyniu wymieszać suche składniki - mąka, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu umieścić mokre

Ala piecze i gotuje
Ciasto cappucino 654

zdradzę.       Składniki: Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (nie dałam) Krem: 4 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 450 g serka homogenizowanego waniliowego 2 szklanki mleka w proszku 200 g masła 3,5 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie biszkoptów (użyłam(...)ewentualnie proszek) i delikatnie wymieszać.  Przełożyć do przygotowanej blachy i piec przez około 20 - 25 minut.  Biszkopt wyjąć i ostudzić. Kiedy biszkopt jest już zimny zaczynamy przygotowywać krem. Mleko w proszku przełożyć do grubego worka foliowego, zamknąć i rozwałkować tak, aby pozbyć się większych grudek. W garnku zagotować niewielką ilość wody.  Na wierzchu postawić szklaną lub metalową

Sto kolorów kuchni
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 471

cukru wanilinowego szczypta soli opcjonalnie: pół tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej Składniki „mokre”: 1 szklanka mleka 1 duże jajko // 2 małe jajka ½ szklanki oleju roślinnego Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone opakowanie śmietanki 36% 3 łyżeczki cukru podru 3 krople aromatu waniliowego   Przygotowanie babeczek (15 min + 25 min pieczenia): Po pierwsze potrzebować będziemy 2 misek. W jednej(...)pewność, że w środku są upieczone, możemy wbić w środek wykałaczkę i zobaczyć, czy po wyjęciu jest sucha czy zostało na niej ciasto. Babeczki upieczone! Teraz zabierzmy się za krem do dekoracji. Przygotowanie kremu (10 minut): Krem przygotowujemy w trakcie pieczenia babeczek. Jest kremowy i pyszny, dobrze utrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier

PastelFood
Makowe babeczki z kremem 145

Przepis na makowe babeczki z kremem i z żurawiną przygotowałam specjalnie na otwarcie lokalu Fundacji Marchewkowe. Trochę zmodyfikowałam mój przepis na sernikowe tartaletki z malinami. Podobne są też do rustykalnych tartaletek z kremem kokosowym. Najważniejsze, że wszystkim te babeczki smakowały. Na otwarcie Fundacji przygotowałam również Sernikowe tartaletki z żurawiną Do nadziania babeczek wykorzystałam gotową masę makową wymieszaną z ubitym białkiem(...)posiekaną żurawiną. Makowe babeczki doskonale smakowały z kremem śmietanowym i żurawiną. Składniki na 16 mini makowych babeczek z kremem: 300 g masy makowej 2 białka 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki suszonej żurawiny Jako, że do ciasta dodałam same żółtka, do masy makowej wykorzystam białko kurze. Białko ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy do masy makowej, dodajemy też posiekaną drobniej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cytrynowe Ptysie z Kremem i Malinami 145

Miałam ochotę na coś cytrynowego… Do końca sama nie wiedziałam czego chciałam, czy z kremem czy bez, czy czegoś bardziej suchego cytrynowego. W końcu pomyślałam o ptysiach… Do ciasta cytrynowego im daleko, ale polane lukrem cytrynowym, przełożone kremem śmietankowym cytrynowym w połączeniu z lekko kwaśnymi malinami… To to czego potrzebowałam. Wyszły wspaniałe. Z wyraźną cytrynową nutą, słodkim(...)kremem i orzeźwiającym smakiem malin. Są szybkie w przygotowaniu. Idealne na upalne wakacyjne spotkania przy kawie. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 180 g mąki 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 250 ml wody szczypta soli Wodę należy zagotować z tłuszczem i solą. Na gotującą wsypujemy mąkę z proszkiem. Odstawiamy i energicznie mieszamy. Po czym wstawiamy

Made By Mom And Son
Mini Torciki Brownie z Kremem Żurawinowym 121

racji, że wyszły takie urocze i obłędnie smaczne dzielę się z Wami pomysłem i przepisem. Ciasto, to znane Wam już Brownie z cukinii, ostatnio nasze ulubione a krem to lekki śmietankowy miks z mascarpone i konfiturą z żurawiny. Wyszło pysznie. Możecie śmiało przystąpić do działania. Składniki na spód Brownie: 150 g masła 100 g mąki 100 g gorzkiej czekolady(...)drugą połową ciasta. Za pomocą okrągłych foremek do ciasteczek lub za pomocą szklanki wycinamy kółka. Tak naprawdę zależy od nas jakie duże maja być torciki. Mi wyszło 6 większych. Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny borówki do dekoracji cukier puder do posypania Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone wkładamy

Made By Mom And Son
1554. Góra lodowa 336

Fajna nazwa ciasta..a ciasto jest proste do zrobienia...i co najważniejsze pyszne..Pomysł na takie ciasto podpatrzyłam w  Domowej Cukierence. ..Ja zamiast kremu karpatkowego zrobiłam sama krem budyniowy z mąki...no i miałam końcówkę kakao..więc ciasto i polewa nie są tak ciemne jak u Klementynki.. 5 jajek  1 szkl. mąki  1 szkl. cukru(...)puch. Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec około 25 minut w 175*C. na poncz: 1/2 szkl. herbaty  kieliszek rumu lub wódki  na krem I: opakowanie kremu do karpatki  700 ml mleka  100 g masła lub 2 szkl mleka 3-4 łyżki cukru 2 łyżki mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej

Moje domowe kucharzenie
Tort w kształcie motyla 195

przepis na mocno śmietankowy tort z truskawkową nutą :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru Szczypta soli Składniki na krem: 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny Składniki na poncz: Sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)dżemu truskawkowego 50 g wiórek kokosowych marki Kresto 100 g drażetek czekoladowych 2 rurki z kremem czekoladowym 1 banan Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie

Emcia Pichci
Babeczki ryżowo-czekoladowe z mlecznym kremem i borówkami 174

domowy obiad, który chętnie ugotowałam... Jeszcze przed wyjazdem przygotowałam babeczki, z którymi chcę się z Wami podzielić. Ciasto na nie to mój nowy hicior. Jest przepyszne, delikatnie chrupiące, bezglutenowe. Krem twarogowo-maślany z dodatkiem mleka w pro szku już robiłam kilka razy, lubię jego mleczny smak. Borówki o tej porze to najlepsze owoce do deserów, więc właśnie one wieńczą dzieło(...)Ciasto: 1 opakowanie kleiku ryżowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g miękkiego masła 3 łyżki kakao 2 duże jajka 2/3 szklanki drobnego cukru Krem: 500 g bardzo gęstego twarogu sernikowego 200 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru (lub mniej) 2/3 szklanki mleka w proszku oraz ok. 250 g borówek Kleik wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia

Czerwień i błękit
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 153

cupcake”            Składniki:   Ciasto: 200 g miękkiej margaryny 200 g drobnego cukru 4 jaja 170 g mąki samorosnącej 30 g proszku kakaowego 160 ml kremu kokosowego (jeśli nie możesz dostać kremu kokosowego, można zastosować pełnotłuste mleczko kokosowe) 30 g wiórków kokosowych Polewa: 120 g zmiękczonego, niesolonego masła lub margaryny 300 g cukru pudru(...)kremu kokosowego 30 g proszku kakaowego             wiórki czekoladowe do dekoracji   Przygotowanie:   Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę na 12 muffinów wyłożyć foremkami i odstawić na bok. W średniej wielkości misce ucierać margarynę i cukier do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jaja, mieszając do uzyskania jednolitej masy

Mania Gotowania
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 149

białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g drobnego cukru trzcinowego 2 łyżki rumu Krem(...)masą. Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według za mało słodki oczywiście możecie dodać więcej Nutelli.  Wierzch ciasta smarujemy marmoladą pomarańczową, następnie dekorujemy ciasto kremem

Mania Gotowania
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 140

cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 45-50 minut w temp 180 stopni C. Krem nr 1: - 2 budynie śmietankowe z cukrem - 2 szklanki mleka - 200 g margaryny Po przygotowaniu budyniu ucieramy na puch z margaryną. Najpierw ucieramy samą margarynę minimum 10 minut, potem dodajemy(...)łyżce budyniu. Krem nr 2: -3/4 puszki ananasów - 1 łyżka mąki pszennej - 3/4 margaryny - sok z cytryny (połówki) - łyżka czubata cukru W rondelku gotujemy zmiksowane ananasy, dodajemy sok z cytryny i cukier, mąkę mieszamy z małą ilością wody, dodajemy do gotującej sie masy, ciągle mieszając, utworzy nam się masa o konsystencji budyniu, całkowicie studzimy. Ucieramy na puch z margaryną

SMYKWKUCHNI
Biszkopt na migdałach z kremem borówkowym na bazie mascarpone 183

przypaść do gustu zresztą wszystkim, ponieważ smakuje naprawdę wyśmienicie i jest bardzo delikatny. Należy tylko uważać aby go nie przesuszyć. Mojej rodzinie bardzo zasmakował. Idealnie komponuje się z wszelkimi kremami, owocami czy galaretkami. Na pierwszy rzut oka trudno nawet rozpoznać, że jest to biszkopt bez dodatku mąki. Składniki na spód biszkoptowy: 100 g drobno zmielonych płatków migdałów 4 jajka(...)łyżki ksylitolu/syropu z agawy bądź ew.cukru na krem: 250 g mascarpone 250 ml kremówki 150 g gładkiego twarożku 200 g borówek 2 łyżki dżemu malinowego (u mnie bez dodatku cukru) 3 duże łyżki żelatyny *opcjonalnie słodzik lub cukier do smaku + 70-100 g borówek do dekoracji Przygotowanie: BISZKOPT: Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Płatki migdałów zmielić najdrobniej jak to możliwe

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania