krem - 19817 przepisów (strona:128/1322)

Wędzone Ganache – wędzony krem czekoladowy z grilla 146

płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast i tortów. W temperaturze pokojowej może być pastą do smarowania a schłodzony można lekko ubić i stanie się puszystym kremem. W naszym przepisie znajdziecie informacje jak w prosty sposób dodać smak dymu do czekolady. Ganache idealnie pasuje do grillowanych owoców, lodów i praktycznie każdego deseru. Składniki: 360 ml śmietanki kremówki ¾ szklanki(...)Wiór do wędzenia z jabłoni, wiśni lub drzewa klonowego Do przygotowania naszego Ganache najlepiej używać grilla węglowego lub wędzarni ale grill gazowy również doskonale sprawdzi się do przygotowania tego kremu. Nasze urządzenie rozgrzewamy przez około 30 minut. W rondelku na ruszcie podgrzewamy śmietanę i dodajemy czekoladę. W tym momencie dodajemy wióry do wędzenia (wióry dobrze pomoczyć 20 minut w wodzie

naRuszcie
Tort cytrusowy 190

pieczenia* 1 szklanka mąki pszennejmasa budyniowa* 1 litr soku pomarańczowego z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy* 3 łyżki cukru* 3 budynie waniliowe* 2 galaretki pomarańczowe* 100 g margarynykrem* 2 kremy waniliowe w proszku* 700 ml mleka* 2 łyżki żelatyny* 2 puszki mandarynekSposób wykonaniaciasto 1Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i dalej ubijać aż masa stanie się szkląca i sztywna(...)masę budyniową i zostawić do wystygnięcia.kremDo dwóch szklanek wsypać po łyżce żelatyny i namoczyć każdą porcję w 1/4 szklanki wody.Następnie jedną porcję żelatyny rozpuścić w kąpieli wodnej.1 krem waniliowy wsypać do 350 ml mleka i ubić. do kremu wlewać ciepłą rozpuszczona żelatynę i dalej ubijać.Następnie dodać odsączone z zalewy mandarynki, wymieszać z kramem i wyłożyć na masę

Mix smaku
Eklery z kremem orzechowym 254

Eklerki…, ptysie… każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki:Ciasto parzone:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2(...)łyżką) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między eklerkami zostawić trochę miejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut. Ostudzić i przekroić wzdłuż.Krem orzechowy:Zagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając

Oryginalny smak
Tort Maltesers 157

olej – delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do  180°C  na  40 minut. Na drugi dzień szykujemy krem. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Zagotowujemy szklankę mleka. W 1/3 szklanki mleka rozprowadzamy 2 łyżeczki mąki  – wlewamy do mleka, mieszając zagotowujemy. Gorącą masę dodajemy do ucieranych żółtek – dokładnie(...)mieszamy. Całość przelewamy do garnka i cały czas mieszając  gotujemy przez ok. 10 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Aby mieć pewność, że w kremie nie będzie grudek – masę przecieramy przez sito. Następnie studzimy (co jakiś czas mieszając). Dwie kostki masła o temperaturze pokojowej  ucieramy. Dodajemy  po łyżce zimnej masy jajecznej, ekstrakt waniliowy oraz rum. Biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Spód

mojewypiekiinietylko
Tort migdałowo- kokosowy z owocami 183

wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka).Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Masa kokosowa:Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Potem wmieszać mascarpone.Polewa czekoladowa:Zagotować wodę z cukrem, kiedy cukier się rozpuści, małymi porcjami dodawać masło, wymieszać, aż masło całe się roztopi.Dodać kakao, energicznie(...)wymieszać i kiedy polewa będzie gładka i błyszcząca, zdjąć z ognia.Przygotowanie:Biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, następnie nałożyć warstwę kremu (pamiętajcie, żeby zostawić trochę kremu na boki).Przykryć drugim blatem, znowu posmarować dżemem, kremem.Rękawem do wyciskania kremu zrobić ozdobne kleksiki dookoła i dopiero wtedy wlać na środek polewę i następnie ozdobić owocami.Smacznego!* Śmietankę kokosową można kupić, jeżeli jednak nie macie

Kraina Miodem Płynąca
PIERNIK SUŁTAŃSKI 251

kasza zgęstnieje, odstawić do wystygnięcia. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę z cukrem pudrem, do masła dodajemy po łyżce zimnej kaszy i dokładnie miksujemy na puszysty krem.Do kremu dodać bakalie,  podzielić go na dwie równe częściPierwszy blat piernika posmarować połową kremu, przykryć kolejnym piernikowym ciastem, posmarować go dżemem porzeczkowym, na nim ułożyć ciasto, posmarować pozostałą częściąkremu i przykryci

RAROSSA
Ananasowe z kremem budyniowym 331

zimno … na ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych(...)kremem ananasowym!Delikatny biszkopt przełożony lekkim , egzotycznym kremem przywodzi nam na myśl ciepłe słońce , wakacje i wspaniałe chwile spędzone na łonie natury!Szybki , smaczny i łatwy!Zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom!SKŁADNIKI :( blacha 24 x 28 cm )BISZKOPT :* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 łyżki* mąka ziemniaczana – 4 łyżki* cukier – 8 łyżek* proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
SZACHOWNICA KOKOSOWA 490

ciasta … czy w formie tortu .. czy też tak jak u mnie w formie keksu – szachownica zawsze zachwyca nie tylko podniebienie , ale i oczy!Dwukolorowe ciasto przełożone lekkim kremem budyniowym i obficie obsypane kokosem znajdzie wielu zwolenników.Wbrew pozorom szachownica jest niesamowicie łatwym ciastem i można ją przyrządzić nawet z pomocą dzieciaków!SKŁADNIKI :( forma keksowa )* jajko(...)wylewamy do natłuszczonych i wyłożonych papierem do pieczenia foremek.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 30 minut , studzimy.Wystudzone ciasta kroimy wzdłuż na pół.Jasne skrapiamy herbatą , ciemne kawą.KREM :Z mleka  i proszku budyniowego gotujemy gęsty krem , studzimy.Masło miksujemy z cukrem na gładką masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy.CAŁOŚĆ :Na papierze/ foli

Ostra na Słodko
Karpatka z kremem budyniowym 178

przyszła pora na moje ulubione ciasto – karpatka!Pieczone w rodzinie od lat wg. przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie.Niesamowicie pokarbowane ciasto ptysiowe przełożone obłędnym kremem budyniowym wręcz rozpływa się w ustach zachwycając nasze kubki smakowe.Krem budyniowy jest moim ulubionym kremem , który z przyjemnością wykorzystuję nie tylko do karpatki.Dla jego wielbicieli mam jeszcze jeden przepis – Ciasto czekoladowe z kremem(...)karpatkowymSKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 200 g* masło – 100 g* woda – 250 ml* jajko – 5 szt* sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY :* mleko – 750 ml* masło – 100 g* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 czubate łyżki* mąka ziemniaczana – 5 czubatych łyżek* cukier – 3/4 szkl* cukier wanilinowy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 309

robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem.Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej!A potem więcej!I więcej!I więcej!Koniecznie musicie spróbować! :D SKŁADNIKI :CIASTO:* mąka – 2 szkl(...)chwili dodając olej.Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną.Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z olejem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń.Krem lekko studzimy , a następnie dodajemy do niego drobno posiekane lub zmiksowane krakersy i dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ:Na spód tortownicy kładziemy 1 blat , wyciągamy połowę kremu.Przykrywamy drugim blatem , lekko dociskamy i wylewamy

Ostra na Słodko
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 272

Lubicie słodycze? Bo ja baaaardzo ;) Dlatego dziś namówię Was na spróbowanie pysznego puchatego placuszka z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne dla łasuchów ;) Gotowi na ucztę? :)Składniki:1, 5 szklanki mleka,3 jajka,1,5 szklanki mąki,2 łyżki cukru waniliowego - przepis znajdziecie >TAM<,2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli.Dodatek:słoiczek Czeko(...)odwrócić placuszek. Mniej więcej powinno wyglądać to tak:Placuszki podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi dodatkami. Ja wykorzystałam Czeko'lę Orzechową otrzymaną ze sklepu Anielskie Przysmaki. Czekola to krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;) Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu:czekolada ciemna (53% kakao),czekolada biała,czekolada mleczna,mleko zagęszczone,mleko zwykłe,mleko w proszku pełne

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTO UKRAINKA 578

spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty.*masło(...)budyni powinny być w temperaturze pokojowej wtedy na pewno krem się nie   zważyKażdy blat ciasta nasączyć naparem, i  rozsmarować na nich krem. Ostatni blat ciasta polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą.rrarossa@gmail.com

RAROSSA
MIODOWNIK 373

Ciasto pachnące miodem, który nadaje mu także ładny złoty kolor. Przełożony smacznym puszystym kremem, z polewą. Najsmaczniejszy dopiero po dwóch dniach od przygotowania. Ciasto: forma 23 x 23 cm60 dag mąki pszennej(...)szczypta soli Krem grysikowy8 łyżek kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowy POLEWA Sposób wykonania: Ciasto Wszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na trzy równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia

RAROSSA
Wiśniowa karpatka z ciastem francuskim. 409

Kolejna odsłona kultowego ciasta.  Tym razem postanowiłam urozmaicić ją rurkami z ciasta francuskiego wypełnionymi wisienkami.  Połączenie iście medalowe. Cytrynowy krem karpatkowy,  kruche ciasto francuskie w środku i słodkie wisienki.  Składniki: 125 g masła/margaryny 1 szkl wody 1 szkl mąki 4 jajka Ulubiony krem karpatkowy Słoiczek wiśni drylowanych Opakowanie ciasta francuskiego Cytryna cukier z prawdziwą wanilią(...)część rozsmarowujemy na blaszce 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i pieczemy przez ok 30 min.  Wyjmujemy i studzimy. Przygotowujemy ulubiony krem karpatkowy. Pod koniec przygotowywania go dodajemy otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok do smaku. Pierwszy blat karpatki układamy wzniesieniami do dołu na to wykładamy część kremu. Na krem układamy

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka cytrynowe 912

Ciasteczka cytrynowe to małe, kruche krążki przełożone pysznym, mocno cytrynowym kremem. Jeśli nie mamy wystarczająco dużo czasu jednego dnia, przygotowania można podzielić na dwa etapy. Przyrządzony krem świetnie przechowa się w lodówce i może zostać wykorzystany na drugi dzień do przełożenia świeżo upieczonych ciasteczek. Z podanego przepisu można upiec 36 pojedynczych krążków, czyli 18 złożonych ciasteczek. Ciasteczka cytrynowe Składniki: ciasto(...)mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 65g masła 35g cukru pudru 1 żółtko skórka otarta z 1 małej cytryny krem cytrynowy 1 jajko skórka otarta z 1 cytryny 30ml soku z cytryny 1 łyżka cukru 50g masła 50g białej czekolady Wykonanie: - mąki i cukier puder przesiać, dodać zimne masło, żółtko oraz skórkę z cytryny, składniki posiekać razem, zagnieść ciasto - ciasto schłodzić

Smakołyki Bereniki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję