krem - 19817 przepisów (strona:127/1322)

Krem pomidorowy z makaronem naleśnikowym 179

razem mamy dla Was propozycję rozgrzewającej zupy krem pomidorowej w połączeniu z makaronem naleśnikowym z dodatkiem bazylii Składniki na krem pomidorowy: - 1 kg pomidorów - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - pół papryki chili - 2 łyżki masła - pieprz, sól, papryka chili - bazylia - 1 łyżeczka miodu Składniki na naleśniki: - 200 ml mleka - 100 ml wody mineralnej gazowanej - 150 g mąki - 2 jajka - pieprz(...)sól - bazylia - olej do smażenia Składniki na 3 porcje. Najpierw przygotowujemy krem z pomidorów. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy drobno posiekany czosnek oraz paprykę chili. Następnie dodajemy obrane i pokrojone pomidory i dusimy do miękkości. Krem przyprawiamy solą, pieprzem, chili, miodem oraz posiekaną bazylią. Gotowe pomidory blendujemy na krem

Kuchenne Wariacje
Ekspresowy torcik na Dzień Dziecka 171

torcik w kształcie Biedronki :) Cały efekt finalny opiera się właściwie na dekoracji. Ma być wesoło i kolorowo :)  Jeśli nie macie czasu piec ciasta wykorzystajcie gotowe blaty biszkoptowe. Zamiast kremu możecie ubić śmietanę z mascarpone lub przyrządzić inne nadzienie. Owoce również możecie dodać według uznania. Ważne, aby z zewnątrz torcik zachęcał do jedzenia, wtedy nawet małe niejadki się skuszą. Duże(...)średnicy 20 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 300 ml mleka opakowanie gotowego kremu do tortów  truskawki Dekoracja: truskawki pokruszone cukierki czekoladowe, drażetki, wafelki itp. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami wsypywać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać aż masa będzie

My simple kitchen
Tarta z kremem rabarbarowym i maracują 223

Szukajcie rabarbaru i róbcie tą tartę ! Jest pyszna. Kruche ciasto i kwaskowy rabarbarowy krem , a wszystko to dopełnione maracują. Słodka i orzeźwiająca zarazem. A jeśli nie ta, to przepisy na inne tarty znajdziecie tutaj Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 150 g mąki krupczatki   90 g mąki pszennej   80 g cukru pudru 2 żółtka kilka kropli soku(...)cytryny Krem rabarbarowy: 130 ml soku z rabarbaru ( wyciskałam sokowirówką ) 250 g cukru pudru   70 g masła   5 żółtek 10 g żelatyny 250 g mascarpone Dodatkowo: 2 maracuje WYKONANIE: Zimne masło pokroić w kostkę, mąkę połączyć z cukrem pudrem. Do mąki dodać masło i żółtka - rozdrobnić składniki w malakserze lub posiekać dokładnie nożem na stolnicy. Następnie dodawać

kolorowotorcikowo
Kolorowe muffiny 177

kolorowo i pogodnie, zatem i w kuchni nie może być inaczej!  Wielu z Was prosiło mnie o przepis na czekoladowe muffiny, które zrobiłam na Wielkanoc - wtedy z cudownym kremem kajmakowym, który zdobyłam na Frymarku Bydgoskim.   Niestety nie zdążyłam ich sfotografować, bo nadmiar kuchennych obowiązków skutecznie mi to utrudnił tym bardziej, że w tym roku Wielkanoc dla całej rodziny(...)wymieszać i natychmiast nakładać ciasto do papilotek.  Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut.  Bon appetit!  Dodatki: Jakie tylko podpowiada Wam wyobraźnia, np. czekolada lub krem, jak u mnie.  Czekolada: 3/4 szklanki posiekanej czekolady + 1/4 do posypania muffin (3/4 dodać do suchych składników, resztą posypać muffiny przed pieczeniem). Krem: Najbardziej popularny krem do muffin

Garniec Magalie
Babeczki Minionki 356

dekoracja, którą zrobicie z produktów dostępnych w każdym większym markecie. Babeczki upiekłam z przepisu na proste babeczki waniliowe, dodałam do wszystkich po kostce czekolady. Składniki na babeczki Składniki na krem budyniowy (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) + żółty barwnik spożywczy, pianki mini i standard, M&Msy lub podobne cukierki, czekolada do rozpuszczenia, wiórki kokosowe Zaczynamy od zrobienia budyniu(...)krem , bo będzie potrzebował trochę czasu, żeby zupełnie się wystudzić. Babeczki przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostudzenia. Do kremu możemy dodać kilka kropel barwnika spożywczego – wtedy nawet jeśli nie pokryjemy dokładnie babeczek kokosem i tak nie będzie tego widać. Do farbowania kremu i kokosu chciałam wykorzystać barwnik drOetkera, ale kolor był dość blady, dodałam więc odrobinę cukierniczych barwników

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowo-truskawkowe z bananami 139

Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 175 o C około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i delikatnie nasączyć, np. kompotem z truskawek. Krem: 2 opakowania 'Creme Ole' czekoladowego; 1 puszka truskawek w syropie (410g); 250 ml śmietany 30% lub 36%; 1 opakowanie śmietany "Śnieżka" lub 2 opakowania "Śmietan-Fix"; 1 czubata łyżka żelatyny(...)Wykonanie: Truskawki zmiksować razem z syropem, dodać śmietanę i lekko wymieszać. Następnie cały czas miksując dodać "Creme Ole" i 'Śnieżkę' lub 'Śmietan Fix'. Ubijać, aż krem zrobi się gęsty. Żelatynę zalać malutką ilością wody (około 3-4 łyżki) i odstawić na 5 minut do napęcznienia. Następnie rozpuścić ją cały czas podgrzewając (uwaga-nie zagotować!). Gorącą żelatynę dodać do kremu, miksując

In my kitchen
Lemon curd - idealny krem cytrynowy 238

tego kremu przymierzałam się od dawna. I w końcu przeszedł na niego czas przy okazji pieczenia świątecznych ciasteczek. Szybko, prosto, bez sterty naczyń do zmywania, a efekt niesamowity. Teraz rozumiem te zachwyty nad lemon curd :) Krem konsystencją przypomina bardzo gęsty budyń, jest aksamitny i przede wszystkim cudownie smakuje. Przepis zaczerpnęłam od Doroty z Moje Wypieki >>klik ,  zmodyfikowałam(...)ziemniaczaną. Przy użyciu trzepaczki rózgowej wszystko razem połączyć. Ustawić na niewielkim ogniu i cały czas mieszając gotować przez około 2 minuty. Trzeba energicznie mieszać, aby krem nie przypalił się. Można go zrobić w kąpieli wodnej, wtedy nie ma obaw o przypalenie. Odstawiony z ognia krem można przetrzeć przez sitko, jeśli ma zbyt dużo grudek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 315

Polecam!! Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie Składniki: Spód: 200 g krakersów (np. Lajkonik) 100 g masła orzechowego 50 g rozpuszczonego masła 40 g brązowego cukru (opcjonalnie) Krem: 250 g serka kremowego np. Philadelphia lub mascarpone 75 g masła orzechowego 5-6 łyżek masy krówkowej Czekoladowy krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g mlecznej czekolady, posiekanej(...)spód przez 10 minut. Studzimy. Podpieczenie spodu możemy ominąć, wtedy po postu będzie mnie zwarty. Serek przekładamy do miski, dodajemy masę krówkową i masło orzechowe, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Jeśli będzie za mało słodki, możecie dodać masy krówkowej. Śmietanę kremówkę przelewamy do garnuszka, podgrzewamy prawie do wrzenia, zdejmujemy z palnika, dodajemy posiekane czekolady, odstawiamy na 2-3 minuty

Mania Gotowania
Krem kokosowy 247

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe(...)kremówkę (można włożyć ja na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miazgę z mleka kokosowego i dalej ubijamy aż do połączenia składników. Na tym etapie krem już jest gotowy do użycia, ja dla pewności usztywniłam go jeszcze łyżeczką żelatyny. Jak to zrobić: łyżeczkę żelatyny namaczamy w odrobinie wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej

Ciastkozercy
Lemon Curd – Krem Cytrynowy 163

Cudowny, delikatny, kremowy, domowego wyrobu budyń cytrynowy. Zwany również kremem cytrynowym zauroczy smakiem niejednego z Was. Popularny na Wyspach, w kuchni anglosaskiej. Powstały na bazie masła, jajek, cukru i grającej pierwsze skrzypce cytryny. Intensywny w smaku, słodko – kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka(...)biszkopty lub używać jako dodatek do ciast, kremów, deserów. Poezja. Składniki: 4 jajka 1 żółtko 3 cytryny (skórka starta z 2, sok wyciśnięty z 3) 140 g masła 250 g cukru Masło rozpuszczamy. W międzyczasie mieszamy razem wszystkie pozostałe składniki, najlepiej roztrzepać je za pomocą rózgi kuchennej. Wymieszane składniki wlewamy do roztopionego masła. Na małej mocy palinka, często mieszając doprowadzamy

Made By Mom And Son
Czarne dukaty-tort 213

Oreo  markiza (czekoladowe dwuwarstwowe kruche ciastko wypełnione białym kremem)          oreo «w USA: pogardliwa nazwa nadawana Murzynowi, który wrósł w środowisko ludzi białych lub popiera działalność instytucji przez nich prowadzonych Biszkopt(...)upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na blaty. Uwaga:  boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Krem

w mojej kuchni
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 214

życiu nie żałowały, że urodziły się KOBIETAMI, a wszystkim Kobietom, aby zawsze czuły się kochane i szanowane przez partnerów i społeczeństwo. Zapraszam na pyszne biszkoptowe babeczki z lekkim kremem budyniowym pasticcera i kawałeczkami ananasa, którymi dołączam do akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)oleju łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 ml letniego mleka Do nasączenia: ½ szklanki soku z ananasa( u mnie ananas z puszki, bez dodatku cukru), ewentualnie odrobina alkoholu dla smaku Krem budyniowy pasticcera: 2 żółtka 1 jajko 120 g cukru 50 g mąki pszennej 1/2 l mleka skórka z cytryny eko 3 łyżki soku z cytryny 3 plasterki ananasa z puszki Piekarnik

Mia Cucina Sofieta
Ciasto 3 Bit 385

herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub to tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 240 g cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 2 kostki masła

Made By Mom And Son
Tort na Każdą Okazję 173

Torcik składa się z czterech biszkoptów, dwóch lżejszych i dwóch cięższych. Zarówno jedne jak i drugie są przepyszne smakiem i wilgotne. Przełożone są frużeliną lub dżemem wiśniowym i kremem śmietankowym. A całość udekorowana jest ganache z białej czekolady. Bardzo polecam. Biszkopt ciemny I: 4 jajka 70 g mąki pszennej 15 g kakao 80 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)boki smarujemy masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż na pół. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Serek ucieramy. Do utartego dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się

Made By Mom And Son