krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:251/372)

Zupa krem paprykowo-pomidorowa 99

aromatu. Wrzucam do garnka z wodą. Dodaję pokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%.   Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
domowy kopiec kreta 406

banany sok z cytryny wykonanie: Czekoladę siekamy. Serek mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem pudrem a następnie łączymy ją z mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki kremu, mieszamy i dodajemy do reszty kremu. Całość miksujemy. Dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż i skrapiamy je sokiem z cytryny. wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Kapitański 262

między drzwiczki). Następnie wyjąć z piekarnika, zdjąć folię i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia  (fot.5) . Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu  (fot.6) . Za pomocą szprycy dekoratorskiej udekorować sernik masą śmietanową  (fot.7) . Oprószyć kakao  (fot.8) . Żródło: zjemto.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 152

masła 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki powideł śliwkowych 1 opakowanie przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Krem cynamonowy: 350 ml. śmietany kremówki 30% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2 śmietan-fixy Dodatkowo: Papilotki do muffinek PapilArt Posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka oddzielamy

Bajeczna Kuchnia
Zemsta Teściowej 795

łyżki cukru pudru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe 400 g wydrylowanych wiśni 800 ml gorącej wody Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 szklanki płatków migdałowych. Ponieważ najwięcej czasu zajmuje tężenie galaretki

Świat Ciasta
Czekoladowy tort z owocami 110

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Adwokatowe semifreddo 165

pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy adwokat i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.  W dużej misce delikatnie mieszamy ubite białka, ubite żółtka, krem adwokatowy, pokruszoną gorzką czekoladę, 50g uprażonych migdałów oraz beziki.  Foremkę wykładamy papierem

Gotowanie i blogowanie
Kakaowy torcik bezowy 177

frużelinę: 500 g mrożonych owoców ( ja użyłam jagód), 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 4 łyżkach wody,   Składniki na krem: 500 ml śmietany 30% do ubijania, 250 g serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru,   Dodatkowo: Wiórki startej gorzkiej czekolady   Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną masę. Następnie dodajemy partiami cukier oraz kakao.   Trzy płaskie

Passion of Cooking
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 194

czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne 20 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym serkiem mascarpone i cukrem pudrem, miksować do uzyskania gładkiego gestego kremu-należy uważać i wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość

Wanilia i Kardamon
Zemsta Teściowej 218

proszku do pieczenia,   Warstwa wiśniowa: 3 galaretki wiśniowe, 500 g wiśni z kompotu (wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy

Passion of Cooking
Tarteletki ze śmietaną i owocami 199

dłoni i wylepiać nim przygotowane foremki. Nakłuć widelcem.  Piec około 15 minut w temp. 180st.  Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem:  300ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa",  300g świeżych malin,  100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem

Z miłości do słodkości
Deser kokosowy z truskawkami 183

łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzątku truskawki kokos do posypania  Przygotowanie: Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus zmiksować na jednolity krem. Wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Krem rozlać do szklanek i odłożyć do stężenia. Przygotować galaretkę w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie

Ala piecze i gotuje
Deser czarownicy z ziemią i robalami 93

kamyczków) 180 g ciastek typu oreo żelki dżdżownice, gąsienice, robale ilość dowolna 4 gałązki ziół (np. mięta, melisa) Ciastka oreo drobno pokruszyć lub zmielić. Mascarpone, kajmak i serek dokładnie połączyć. Dodać draże, wymieszać. Połowę kremu rozłożyć do przygotowanych doniczek/miseczek. Posypać niewielką ilością pokruszonych ciastek. Rozłożyć resztę kremu, na kremie ułożyć po kilka robali. Posypać ciasteczkową ziemią. Na wierzchu ułożyć jeszcze

Pełny talerz
TORT MILKY WAY (KAKAOWY BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MILKY WAY) 1513

suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Wystudzić. Rozkroić wzdłuż na pół. Składniki na krem: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać je do kremówki, nadal podgrzewać(...)całą noc. Następnego dnia do zimnej kremówki z batonikami dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem na średnich obrotach nie dłużej niż 2-3 minuty, aby masa się nie zważyła. Na podkładce do tortu położyć pierwszy płat biszkoptu, nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z cukrem. Na wierzchu rozsmarować połowę kremu. Przykryć to drugim płatem biszkoptu, nasączyć. Wierzch i bok przykryć resztą kremu

Zrób to smacznie
Creme brulee w nowej odsłonie 212

imbirem komponuje się wybornie - całość jednak przetarłam przez sitko, żeby skórki żurawiny i imbirowe włókienka nie przeszkadzały w delektowaniu się tymi aksamitnymi pysznościami. Zmniejszyłam też ilość cukru - słodki krem rewelacyjnie kontrastuje z kwaskowatym musem. Skorupka z rozpuszczonej białej czekolady jest pyszna, jednak wolę wersję standardową, czyli z przypalonym cukrem. Ale tę decyzję pozostawiam Wam - bo że się skusicie(...)czekoladę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Wąskim strumieniem wlać ciepłą kremówkę, cały czas miksując. Dodać mascarpone i ekstrakt, połączyć. Na dno kokilek równomiernie wyłożyć mus żurawinowy, zalać kremem. Kokilki ustawić w większej blaszce, najlepiej na ściereczce (nie będą się ruszać przy przenoszeniu). Zalać wrzącą wodą do mniej więcej połowy wysokości kokilek

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania