krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:246/372)

WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 146

przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Ciasteczka pełnoziarniste bardzo drobno pokruszyć i wsypać na stężoną galaretkę. Jogurt i serek mascarpone z cukrem pudrem zmiksować na gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą gorzką

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z truskawkami i galaretką 127

czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla Was kolejne ciacho bez pieczenia - spód z ciasteczek z kremem czekoladowym i czekolady, kremowa masa ze śmietanki i mascarpone i galaretka ze świeżutkimi truskawkami :) W smaku tej tarty można się zakochać, naprawdę ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego

Domowa cukiernia Ewy
Krem pomarańczowy w pucharkach 130

pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru (lub  według własnego smaku) posypka czekoladowa Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać otartą skórkę z pomarańczy serek mascarpone  i  wyciśnięty sok z pomarańczy. Wszystko zmiksować. Przełożyć krem do pucharków, posypać posypką i ozdobić plasterkiem pomarańczy. krem pomarańczowy w pucharkach

O kuchni z uczuciem
PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 126

dwóch stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu, odstawić do przestygnięcia. W tym czasie ubić na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Dodać mascarpone,maliny i delikatnie rozmiksować, do momentu uzyskania gładkiego kremu. Pączki przekroić na pół i środek udekorować bitą śmietaną. Wierzch oprószyć cukrem pudrem i ułożyć malinę niczym wisienkę na torcie ;) Smacznego łasuchy

Kuchnia w opałach
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 175

kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, ubić do konsystencji gęstego kremu, pod koniec ubijania dodać cukier. Wyłożyć na sernik, posypać jeżynami, podawać. Smacznego

moj przepis na
Pomarańczowa chmurka 318

mieszamy. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na upieczony wcześniej spód. Wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Masa śmietanowo-serowa: Śmietanę oraz mascarpone umieszczamy w misie i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie

MyCookBook.pl
Mini Pavlova z Kiwi 143

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
Mini Pavlova z Kiwi 170

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
TRUSKAWKOWO - MALINOWY TORT BEZOWY Z KANDYZOWANYMI PŁATKAMI DZIKIEJ RÓŻY I MIĘTY 219

lekko uchylonym piekarniku (z termoobiegiem). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić bardziej drzwiczki i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. Na dwa blaty nałożyć przygotowany krem i ułożyć warstwę pokrojonych owoców (w moim przypadku były to truskawki). Blaty ułożyć jeden na drugim. Na wierzch nałożyć trzeci, który tylko musnąć kremem i ułożyć

Kuchnia w opałach
Tort migdałowo-cytrusowy 205

delikatnie podsmażyć.Nieco przestudzoną masę rozsmarować na niskim biszkopcie, przykryć jednym blatem i pozostawić do wystudzenia.masa z serka mascarponeŻelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.Ser Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił.Następnie ubić śmietanę kremówkę. Do serka dodawać chłodną żelatynę i mieszać aby dobrze się połączyła, następnie(...)blatem uprzednio nasączonym syropem mandarynkowym.Włożyć do lodówki do schłodzenia, a w tym czasie przygotować drugą porcję masy z serka mascarpone.Wyjąć tort z lodówki, zdjąć obręcz i przygotowanym kremem posmarować wierzch i boki tortu.Dowolnie udekorować

Mix smaku
Rurki cynamonwo - imbirowe z kremem piernikowym 188

drugi dzień. Składniki:Ciasto3 szklanki mąki50 g miękkiego smalcu50 g margarynyłyżeczka sody3 łyżki cukru1/2 łyżeczki imbirułyżeczka cynamonu2 łyżki jogurtu greckiegoKrem300 ml kremówki250 g serka "Milandia" z dodatkiem mascarpone (chyba Piątnicy)2 łyżki przyprawy do piernikałyżka cukruDodatkowosreberko (nie posiadam foremek do rurek więc posłużyło mi za foremki)Wykonanie:CiastoMąkę przesiać, dać cukier, przyprawy i wymieszać. Następnie dać smalec(...)rurki, delikatnie wyciągnąć sreberka (mi normalnie wychodziły). I odstawić do ostygnięcia.KremKremówkę zmiksować dać serek i przyprawę oraz łyżkę cukru. Dokładnie wymieszać.Za pomocą szprycy nadziewać rurki. Odstawić, aby krem ładnie zastygł.Smacznego :)Obawiam się trochę muszę przyznać co z tego wyjdzie, ale na szczęście w domku byli zadowoleni z efektu końcowego :). Mam nadzieję, że zdjęcie nie odstrasza

Moje pyszne gotowanie
Wielkanocny koszyk drożdżowy 112

wieniec bułeczkowy i  bożonarodzeniową choinkę, przyszłą więc też pora na wielkanocne dzieło. Tak oto powstał bułeczkowy koszyczek na słodko. Ciasto drożdżowe jest proste do zrobienia, krem również, a dekoracja jeszcze łatwiejsza. Użyłam bratków, które są typowo wiosennymi, jadalnymi kwiatami, ale oczywiście nie musicie ich jeść. Bułeczki są bardzo puszyste i mięciutkie(...)nastawiając temp. na 200 st.C i piec 20 minut. Dekoracja • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. • Na wystudzony drożdżowy koszyk wyciskać rozety kremu, tak aby był na każdej bułeczce. • Udekorować jadalnymi kwiatami i czekoladowymi pisankami

To co kocham
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 101

bezowe spody: 8-10  białek – w zależności od wielkości jajek 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki winnego octu na krem: kilogram truskawek 500 ml śmietany 30-36% opakowanie sera mascarpone 250g. płatki migdałowe 2 łyżki cukru pudru 150 g. mlecznej czekolady Z białek i cukru ubić pianę- cukier wsypywać powoli, po ubiciu sztywnej masy(...)odrazu na termoobiegu. Blaty bezowe najlepiej zrobić dzień przed wtedy lepiej się ususzą. Masa biala -250 ml. Śmietany ubić i wymieszać z opakowaniem sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą

Kubki smaku
Tort Urodzinowy Mój :) 201

studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej (ja użyłam tej ze sklepu SKWORCU) Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier(...)misce zmiksować serek mascarpone, który dodajemy w dwóch częściach. Miksujemy tylko do połączenia składników, albo mieszamy szpatułką.  POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 60 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Czekolady siekamy, masło kroimy na mniejsze kawałki i wszystko razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. WYKONANIE TORTU: Blaty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. Przekładamy blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę

Blondynka Gotuje
Rurki z adwokatem 198

Rurki w wersji dla dorosłych z pysznym kremem adwokatowym. Kruche, pyszne i najlepiej od razu zróbcie ich więcej. Składniki: 250g mąki pszennej 125g jogurtu naturalnego 125g masła 250g mascarpone 100g śmietany kremówki 36% 75ml likieru adwokat 3 łyżki cukru pudru Olej lub masło do smarowania foremek Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone(...)nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor. Śmietankę miksujemy na sztywną pianę, do ubitej dodajemy partiami mascarpone, następnie adwokat i cukier puder. Masa powinna wyjść gęsta, nie wymaga dodatku żelatyny. Odstawiamy przygotowany krem do lodówki.  Upieczone rurki na ciepło ściągamy z foremek, odstawiamy do wystudzenia. Gdy będą całkowicie wystudzone nadziewamy je schłodzonym kremem adwokatowym

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania