krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:242/372)

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami 734

bitą śmietaną i owocami: 125 g gorzkiej czekolady 125 g mlecznej czekolady 125 g masła 6 jajek 60 g cukru szczypta soli Składniki na krem: 300 g śmietany min. 30% 100 g serka mascarpone 20 g cukru pudru Do dekoracji: owoce sezonowe listki mięty Przepisy Thermomix. Ciasto czekoladowe. Wykonanie ciasta czekoladowego: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Sposób wykonania(...)pieczenia i wlewamy masę. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 45 min w temperaturze 45 stopni. Ciasto zostawiamy w tortownicy do wystudzenia. Następnie delikatnie wyciągamy z tortownicy. Wykonanie kremu: Do czystego i suchego naczynia Thermomix zakładamy motylek. Wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę, ser i cukier. Mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-2 min/obr.4 Krem wykładamy na ciasto czekoladowe. Na krem

Themo przepisy
Malinowa chmurka - po mojemu 1599

SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jaja 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM MALINOWY: 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml) 2 puszki malin w zalewie (po 400 g każda) KREM ŚMIETANOWY: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 0.5 szklanki cukru BEZA: 3 białka jaj 150 g cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej WYKONANIE: ZOBACZ

Prosty przepis na
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 147

formy po całkowitym wystudzeniu).  Przekroić na 3 blaty. Przekładać ulubionymi masami. Można również przed przełożeniem masami blaty lekko upić :) ja użyłam wiśniówki. Składniki na krem: 250 g śmietany kremowki 36 % 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w odrobinie gorącej wody + 8 łyżek nutelli w temp. pokojowej Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania(...)dodać cukier puder i ostudzoną żelatynę. Dodać porcjami ser mascarpone i delikatnie wymieszać. Z masy odjąć 1/3 do miseczki, a do reszty dodać nutellę i wymieszać aż składniki się połączą. Składniki na konfiturę w wiśni: 1 kg wiśni, 1 kg cukru Wiśnie umyj, osącz, oderwij ogonki i wydryluj nad głębokim naczyniem, aby spływał do niego sok. Następnie przełóż owoce

ClauditteMissCooking
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 124

Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto na bazie mleczka kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa

VioletoweKucharzenie
Tort Rafaello 136

tylko nie jestem zadowolona, bo robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania słodyczy, no i pralinki Rafaello, moje ulubione :-) Polecam, róbcie, bo warto :-) Miłego piątku Wam życzę(...)stopniach około 50 minut. Czy upieczone sprawdzamy patyczkiem, jeśli nie to pieczemy jeszcze kilka minut. Studzimy przy uchylonym drzwiczkach piekarnika. Kroimy na 3 blaty. Krem: 700 ml śmietany kremówki 36% 370 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych 1. 200 ml śmietanki dajemy do miseczki, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy

kruche babeczki
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 334

waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Składniki: Spód: 130g sucharków 200g kremu czekoladowo-orzechowego Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 70ml mleka 6 łyżeczek żelatyny Mus mango: 450g mango (około 2sztuki) 1 pomarańczowa galaretka 1 łyżeczka żelatyny 125ml wrzątku Dekoracja(...)zmiksować do postaci piasku, dodać krem, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód prostokątnej tortownicy o wymiarach 39 cm x 10 cm . Wstawić do lodówki. 2. Masa serowo-waniliowa: Żelatynę zalać połową ilości mleka żeby napęczniała, a resztę mleka podgrzać i dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Serki homogenizowane zmiksować, dodać partiami ser mascarpone i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort Monte 155

minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. (w zależności od pieca) Teraz przejdźmy do kremu nr I i kremu nr II Składniki: 1/3 tabliczki białej czekolady 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady 30 g masła 1/2 l kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 serek duży Monte dodatkowo: 200 g orzechów (MIX - migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca i włoskie) garść rodzynek namoczonych(...)Ostudzić. W misce ubić na sztywno kremówkę, dodać przestudzoną masę czekoladową, cały czas miksując na średnich obrotach, po chwili dodać stopniowo serek mascarpone i miksować. 1/3 masy wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą częścią. Do kremu dodać serek Monte i zmiksować. Połowę masy wyłożyć na nasz torcik, posypać garścią posiekanych orzechów i przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Całość posmarować pozostałym

Trufelkowo
Malinowa tarta 153

minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Gotową masę budyniową przekładamy na półkruchy spód (nie wyjmujemy go z formy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone

mojewypiekiinietylko
Tort malinowy 150

łyżka cukru Wszystko wlewamy do kubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu.  Krem 350 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru sok z 1/3 cytryny 1 śmietan fix - ostateczność przy upałach maliny Śmietanę ubijamy na sztywną masę (nie za długo by nie powstało(...)dalej miksujemy. Wsypujemy cukier (oraz śmietan fix) i wlewamy sok z cytryny, całość mieszamy. Masę dzielimy na pół i do pierwszej części wsypujemy dwie duże garście malin i mieszamy. Krem malinowy rozkładamy na nasączonej części ciasta. Następnie nakładamy drugą część i nasączamy ją ponczem. Wykładamy pozostały krem i równo rozsmarowujemy go na cieście oraz na rancie tortu (tego momentu najbardziej

Emskie Smaki
Tort bezowy Rafaello 194

blaty o średnicy około 22 cm. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę

Mam apetyt na ...
Czekoladowa Kubanka 379

dzień po świętach zostało kilka kawałków i to tylko dlatego, że schowałam je do zdjęć :D Delikatny biszkopt, pyszny krem z dodatkiem nutelli, kwaskowe powidła śliwkowe domowej roboty i pianka, na bazie śmietanki, do której polecam zdecydowanie dodać troszkę serka mascarpone, który usztywni ją i sprawi, że ciasto będzie się dużo lepiej kroiło.  Kaloryczna bomba, ale pamiętajcie, że wszelkie(...)jajek ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki kakao Szczypta soli Krem: 2 szklanki mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 200g masła 82% 3 pełne łyżki nutelli Pianka śmietankowa: 400ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone Dodatkowo: 1 opakowanie herbatników jasnych (ok 16 sztuk) 1 opakowanie herbatników ciemnych

Kuchnia w czekoladzie
Malibu 332

180ºC przez około 40 minut, lub dłużej. Najważniejsze, by piec do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy, całkowicie ostudzić (można upiec dzień wcześniej). Krem kokosowy:-  1/3 szklanki (ok. 80 ml) śmietany kremówki-  220 g serka mascarpone-  1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)-  1/2 szklanki wiórków kokosowych-  4 łyżki likieru kokosowego np. Malibu Śmietana kremówka(...)serek mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubijamy. Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało mi się ;), ale udało mi się je złożyć i pod warstwą czekoladową pęknięcia zniknęły) przekładamy kokosowym kremem. Wierzch dekorujemy polewą. Polewa czekoladowa: -  125 ml mleka kokosowego-  125 g gorzkiej

Malinowe Pocałunki
Mazurek cytrynowy 117

piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 25-30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Składniki na krem: • 2 duże jajka • 2 żółtka • skórka otarta z 2 cytryn • sok wyciśnięty z 2 cytryn • 160 g cukru • 80 g masła ponadto: • 250 g serka mascarpone • 100 g białej czekolady • 80 g migdałów w płatkach Jajka i żółtka dokładnie roztrzepać dodać cukier(...)czas mieszając rózgą. Gdy zgęstnieje wyłączyć i dokładnie całość przetrzeć przez sitko. Skórkę cytrynową która osiądzie na sitku dodać do całości. Wystudzić. Serek mascarpone lekko zmiksować. Dodać do niego lemon curd i zmiksować krótko raz jeszcze. Krem przełożyć na wcześniej upieczony kruchy spód. Rozsmarować dokładnie. Wierzch polać roztopiona w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce

KUCHNIA POLSKA
Krem miętowy 135

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Mazurek królewski 106

sobie z niej maseczkę na twarz. Można kupić gotowe dekoracje z owsa na bazarach, ściąć trawę i zrobić z niej sok do barwienia jaj, lub kremu. Zawsze to naturalny barwnik. Mazurek królewski z serkiem mascarpone z sokiem zielonego owsa.      Potrzebujemy 225g masła, 6 żółtek, 225g cukru, 225g mąki, 250g migdałów.  Miękkie masło ucieramy na jednolitą masę

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania