krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:249/372)

Desery 371

brulee Czekoladowy deser w trzech kolorach Czekoladowy pudding Deser czekoladowo-bananowy Deser jogurtowy z czereśniami Deser z kaszy manny dwukolorowy Deser z sojowy kremem waniliowym Deser truskawkowy Deser wiśniowa pianka z truskawkowym musem Deser z mascarpone i truskawkami Deser z kaszy manny Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe

Aga w kuchni
Komunijny tort truskawkowy 166

słodkich truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do smaku 3 kostki masła ( miękkie) 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka 1200 g śmietany kremówki  250 g mascarpone  1/2 małej puszki mleka skondensowanego słodzonego Potrzebujemy dwóch rozmiarów biszkoptów  Pierwszy biszkopt 24 cm Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego(...)miksera cieniutką strużką dolewajcie galaretkę. Jeśli chcecie intensywniejszy kolor dodajcie barwnika różowego.  Ubić na pożądaną konsystencję- ma być stabilny ładnie napowietrzony krem. Na przełożenie górnego pietra potrzebujemy   300 ml śmietany kremówki  250 g mascarpone  1/2 małej puszki skondensowanego mleka słodzonego posiekane w grube kawałki truskawki Odrobinę barwnika różowego Śmietanę kremówkę razem z mascarpone ubić dolewając mleko

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kostka limonkowa 197

mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny 10 dag cukru Krem limonkowy: 1/2 litra śmietany kremówki 2 limonki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Poncz: 3/4 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1/2 limonki Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub kiwi 1/2 słoiczka dżemu z czarnej(...)zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki. Tak przygotowane ciasto wylać do blaszki wyłożonej pergaminem o wym 26/39 cm i piec 30 minut w temp 160*c. KREM: Wszystkie składniki masy muszą być dobrze schłodzone-najlepiej aby 12 godzin przed przygotowaniem kremu były umieszczone w lodówce- Limonki myjemy szczoteczką pod bieżącą ciepłą wodą, osuszamy ścieramy na drobnej tarce

Wanilia i Kardamon
Tort Maestro 164

proszku szczypta soli Krem cappuccino 600 ml śmietany kremówki 36 % 500 g białej czekolady 45 g cappuccino w proszku Krem chałwowy 300 ml śmietany kremówki 36% 250 g mlecznej czekolady 200 g chałwy waniliowej 125 g serka mascarpone Nasączenie 250 ml zaparzonej herbaty 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2-3 łyżki spirytusu Dodatkowo 800 g masy cukrowej(...)najwyższych obrotach miksera. Pod koniec miksowania dodajemy schłodzone mascarpone i pokruszoną chałwę. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Nasączenie Do herbaty dodajemy cukier, sok z cytryny i wódkę. Mieszamy do połączenia się składników. Każdy biszkopt dzielimy na 3 równe blaty. Otrzymamy 6 cienkich blatów. Pierwszy blat cappuccino nasączamy i wykładamy część kremu cappuccino. Przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy. Wykładamy krem

Wędrówki po kuchni
Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto 133

troszkę ją podkręcić dodałam do niej pesto miętowo-pietruszkowe. To cudny duet.  Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 2 duże kalarepki 2 spore ziemniaki 1 cebula 1000 ml bulionu 125 g serka mascarpone olej kujawskiego ze smakiem  bazylia 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1/2 łyżeczka(...)cukier. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Warzywa gotujemy do miękkości. Dodajemy do nich mascarpone i wszystko dokładnie miksujemy. Zupę przyprawiamy. W miedzy czasie w blenderze ,miksujemy składniki pesto. Krem nalewamy na talerze, polewamy łyżeczką pesto, delikatnie mieszamy, skrapiamy olejem i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Domowa beza Pavlova 193

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 127

ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się nie znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie mi na słowo, że nikt nie oprze się takiemu połączeniu(...)cukrem pudrem ubić na sztywno (*), a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania - powoli wlewać ostudzoną, ale płynną czekoladę. Masę wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na dnie tortownicy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kompocie wiśniowym. Na ciastka wyłożyć krem i ponownie umieścić biszkopty (już bez maczania!). Następnie należy poukładać odsączone wiśnie

Di gotuje
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 510

wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 510

wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem

Malinowo w kuchni
Pseudo tiramisu z truskawkami 167

pokroić w plasterki.  Biszkopty, o ile deser przygotowujemy w szklance, przekroić na pół, każdą część nasączyć likierem Baileys. Następnie tworzymy warstwy z kremu, truskawek, nasączonych biszkoptów, postępując tak do końca szklanki kończąc na kleksie z mascarpone i śmietanki, dekorując przepołowionymi truskawkami. Smacznego

Plate of Joy
Tort Rafaello 512

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżki wody Krem z białej czekolady: 250 g białej czekolady, posiekanej 80 g masła 3/4 szkl. śmietanki kremówki 30% 1 1/2 szkl schłodzonej śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone Poncz: 1/2 szkl słodzonej herbaty 2 kieliszki (40 ml) likieru Amaretto Dodatkowo: słoiczek dżemu brzoskwiniowy(...)małym ogniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Śmietankę kremówkę 36% ubić na sztywno dodając pod koniec serek mascarpone. Do śmietanki z serkiem wlać rozpuszczoną czekoladę i od razu zmiksować, aż składniki się połączą. Ważne by czekolada nie była ciepła- może to skutkować zwarzeniem się kremu! Tak przygotowany krem schłodzić w lodówce. Pierwszy blat biszkoptu umieścić na paterze, nasączyć herbatą wymieszaną

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe ptysie z dżemem 78

Najlepsze, podwójnie czekoladowe ptysie z dżemem na Dzień Czekolady! Tak, to dziś jest ten super dzień! Świętujmy go ptysiami z polewą czekoladową, kremem czekoladowym i dżemem Darbo 70% borówka który idealnie przełamuje smaki i nadaje ptysiom charakteru! Jest pyszny i super nadaje się do wypieków/deserów, ale i solo np. na świeżą chałkę (ajjj rozmarzyłam się!). Spróbujcie tego przepisu(...)kakao). Odstawiamy na 30 min. do lodówki. Dolną część ptysi smarujemy dżemem Darbo 70% borówka (1 łyżeczka na 1 ptysia). Nakładamy krem czekoladowy, przekładamy górną częścią i gotowe. Krem czekoladowy: 200 ml śmietanki 30-36% 250-300 g mascarpone 200 g czekolady gorzkiej 70% Przygotowanie: Śmietankę ubijamy na "bitą śmietanę". W drugiej misce ubijamy mascarpone. Dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej

Czarnawisienka
Ciasto krówka bez pieczenia 109

więcej przepisów na ciasta Ciasto bananowe (wegańskie) Ciasto siedem kubków Ciasto z rabarbarem Szarlotka Pani Ogonowskiej Ambasador z orzechówką Beza z owocami Brownie z kremem orzechowym Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Trufle kokosowe (keto) Kotlety z buraka (wegańskie

WegePrzepis
Ciasto kakaowe bez pieczenia z mascarpone 149

pieczenia z mascarpone: 500 g serka mascarpone (schłodzić) 400 ml śmietanki 30% (schłodzić) 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy naturalnej Polewa: 100 g czekolady deserowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Dodatkowo: 450 g herbatników kakaowych płatki migdałowe do dekoracji Jak zrobić ciasto kakaowe bez pieczenia z mascarpone? Kakao i kawę wymieszać(...)masa się rozwarstwi. Metalową formę najlepiej wyłożyć folią spożywczą.  1/2 część masy rozsmarować na dnie formy wyłożonej herbatnikami, przykryć drugą warstwą herbatników i wyłożyć pozostałą część kremuKrem przykryć herbatnikami i polać polewą oraz posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki, aby zastygło i zmiękły herbatniki. Polewa: Czekoladę roztopić ze śmietanką i miodem

Kuchcik gotuje
Rolada biszkoptowa z kremem z mango 103

Puchata, delikatna rolada biszkoptowa z kremem z mango to moja propozycja na weekendowe ciasto. Biszkopt tradycyjnie w zdrowszej wersji, bo upieczony z mąki orkiszowej jest idealny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania