krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:253/372)

Jagodowa rozkosz 370

szkl. cukru pudru 250 g waniliowego serka homogenizowanego 1 szkl. mleka w proszku 150 g jagód 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 1 szkl. śmietany 30% 1 śnieżka 125 g mascarpone Dodatkowo: starta czekolada do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku i miksujemy po każdym dodaniu. Wlewamy olej. Mąkę, proszek(...)rozrobioną żelatynę łączymy z resztą masy . Masę wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, przykrywamy drugim plackiem. Składniki na masę śmietanową miksujemy ze sobą, aż do utworzenia się gęstego kremu. Wykładamy go na wierzch ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy krem z mascarpone 161

pachnący truskawkami. Sezon na truskawki już trwa, warto zrobić sobie taką owocową przyjemność. Polecam! Podobnego kremu użyłam w też  tych  ciasteczkach z ciasta francuskiego i w  tym  deserze z rabarbarem. składniki  - 2  - 3 porcje 250 g serka mascarpone 200 g zimnej śmietanki 30% 2 łyżki ksylitolu 250 g truskawek  przygotowanie Truskawki umyć, odciąć

Stare Gary
Malinowa chmurka 106

gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy oraz chrupiąca beza z płatkami migdałowymi. Ciasto smakowało nawet mojemu mężowi, który ostatnio jest bardzo wybredny i smakuje mu jedynie Marcinek . Warto rozłożyć sobie prace na 2 dni. Ciasto(...)mniej niż 5 min. Tężejącą galaretkę przelać na ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować

moj przepis na
Malinowa chmurka 193

mniej niż 5 min. Tężejącą galaretkę przelać na ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować

moj przepis na
BROWNIE A'LA GRASSHOPPER CAKE 107

gorzkiej czekolady (min. 70% zaw. kakao) 4 duże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli  składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę:  50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób(...)cukrem pudrem na sztywną masę.  Dodaję schłodzone mascarpone, aromat miętowy oraz barwnik. Miksuję na jednolitą, gładką masę i do czasu wyłożenia na ciasto schładzam w lodówce. Polewa: masło rozpuszczam w rondelku wraz z cukrem. Zdejmuję z ognia, dodaję mleko i kakao. Mieszam do powstania gładkiej masy. Polewam schłodzone, pokryte kremem miętowym ciasto. Ponownie wstawiam do lodówki, aby polewa stężała

W kuchni Karmel-itki
Tartaletki z truskawkami i mascarpone 163

wybaczycie??:) Niestety latem doba jest zdecydowanie za krótka a pracy za dużo... A wracając do tematu to mam dzisiaj dla Was małe słodkości, idealne do kawy. Puszysty krem truskawkowo-waniliowy przykryty warstwą słodkich truskawek. Mmm, musicie spróbować;) Ciasto: 100g mąki pszennej, 50g masła, skórka z 1/2 cytryny, żółtko, łyżka wody, 30g cukru.     Mąkę przesiać, dodać żółtko, wodę(...)soku z cytryny, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 200g świeżych truskawek, 2 łyżki konfitury z truskawek.     Serek mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz nasionami wanilii na gładką masę. Krem nałożyć do wystudzonych tartaletek. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki, wymieszać z konfiturą. Ułożyć na wierzchu ciastek. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Wielkanocny tort Limoncello! Przepyszny tort na Święta i inne uroczystości! 109

sera mascarpone z lodówki - 4 łyżki cukru pudru - 1 dojrzały rozgnieciony banan - 1 łyżka mleka w proszku np. Łaciate lub inne *opcjonalnie 1 łyżka żelatyny  i 60 ml wrzątku Wykonanie: serek mascarpone i śmietanę umieść w dzieży robota, całość ubijaj na puszystą masę, dodaj cukier puder, mleko w proszku i banan, całość dobrze wymieszaj. Krem możesz zrobić dodając żelatynę(...)kiedy jest bardzo ciepło np. latem. MASA STANDARDOWA: - 750 ml śmietanki 36% - 500 g mascarpone - 6 łyżek cukru pudru *opcjonalnie, jak wyżej żelatyna 1,5 łyżki na 80 ml  wrzątku Śmietanę, serek umieść w misie robota i ubijaj na najwyższych obrotach na puszysty krem. Biszkopt kroimy na 4  części potrzebujemy: dżem porzeczkowy, opakowanie mini ptasiego mleczka dekoracja: czekoladowe

SMYKWKUCHNI
pyszny krem bananowy 190

banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do serka z bananem. Miksujemy do połączenia się obu mas. Gotowy krem przekładamy np. do worka cukierniczego i podajemy np. na muffinkach, babeczkach czy jako odrębny deser Najlepiej smakuje schłodzony

Domowy Smak Jedzenia
Pyszny tort truskawkowy dla ukochanej osoby 87

tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 140ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: 3 łyżki konfitury malinowej Krem: 400g naturalnego jogurtu 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek – umytych, bez szypułek 2 truskawkowe galaretki w proszku 300ml gorącej wody 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią Truskawkowe serce(...)połową ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Biszkopt posmarować konfiturą malinową i odstawić. 6. Drugą część biszkoptu troszkę z brzegu przyciąć do okręgu o średnicy 23-24cm, patrz FILM . Krem: 7. Zmiksować na mus 250g truskawek i mus wlać do jogurtu, wymieszać, odstawić. Pozostałe 250g truskawek pokroić na kawałeczki, odstawić. 8. Dwie galaretki zalać gorącą wodą 300ml i mieszać

Mała Cukierenka
Tort w stylu szwarcwaldzkim – Tort „Czarny las” 1586

..i znowu na blogu deser czekoladowo-wiśniowy 🙂 Tym razem zapraszam na tort „Czarny las”. To kwaśno-słodkie połączenie ostatnio mnie prześladuje i namiętnie stosuję

Wiszniówka
Rolada truskawkowa 164

strony. Składniki na biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki wody łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem truskawkowy:  1- 2 szklanki truskawek świeżych Lu mrożonych 250 g serka mascarpone 5 - 6 łyżeczek żelatyny ok. 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek pokrojonych w kostkę Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, dodać(...)temperaturze 200 stopni C ok. 17 minut. Upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu (jeszcze gorący ) przełożyć na obsypaną pudrem ściereczkę i zrolować. Pozostawić zrolowaną do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować krem.  Truskawki zmiksować z cukrem pudrem, dodać serek mascaropne i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i na koniec kilka pokrojonych truskawek. Gotową masę wstawić do lekkiego stężenia do lodówki ok. 15 minut

Na słodko lub wytrawnie
Owocowy "Resztek" bez pieczenia 334

terminie ważności :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku ok 24cm Spód: 300g mieszanki ciastek: herbatników, kruchych, maślanych 100g margaryny zwykłej 50g gorzkiej czekolady Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody(...)mascarpone, a na samym końcu łączymy z dżemem z czernic. Wykładamy masę na schłodzony spód. 3. Jabłka obieramy ze skórek i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy wodę i zagotowujemy cały czas mieszając. Wsypujemy galaretkę, dobrze mieszamy i ściągamy z ognia zostawiając do całkowitego przestudzenia. Zimne i lekko tężejące jabłka nakładamy na nasz krem

Kuchnia w czekoladzie
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 214

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort miodowo - orzechowy 231

orzechów włoskich zmielonych 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżka wody *Krem orzechowy: 170 g cukru pudru 200 g miękkiego masła 150 g orzechów włoskich zmielonych 3 żółtka 1 duży cukier waniliowy 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% sok z połowy cytryny 250 g serka mascarpone *Dodatkowo: 3-4 łyżki powideł śliwkowych połówki orzechów włoskich i zmielone orzechy(...)misce mieszamy śmietanę 18 % z sokiem z cytryny, potem dodajemy do niej mascarpone i miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia składników. Do masy maślanej dodajemy porcjami masę śmietanową i miksujemy po każdym dodaniu, tylko do połączenia składników. Pierwszy placek kładziemy na dnie i wykładamy troszkę kremu (Nie przekładamy całym kremem, musi zostać na wierzch i boki tortu!), przykrywamy drugim

Piekę, bo lubię
Wafelki chałwowe 137

Zapraszam na pyszne i chrupiące wafelki z kremem chałwowym. Smakują o wiele lepiej niż wafelki kupione w sklepie. Moje wafelki zrobiłam z waflami tortowymi od  Cukry Nyskie . Polecam Składniki: 4 duże suche wafle tortowe (od Cukry Nyskie) 125 g mascarpone(...)chałwy waniliowej Przygotowanie: Wafle tortowe układamy jeden na drugim i ostrym nożem przecinamy na pół. W misce miksujemy razem mascarpone z chałwą (na jednolitą masę). Na desce układamy wafel i smarujemy go cienko 1 łyżką kremu chałwowego. Przykładamy kolejnym waflem, lekko dociskamy. Smarujemy go łyżką kremu i nakładamy kolejny wafel. Robimy tak, aż do wyczerpania składników. Ostatniego wafla nie smarujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania