krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:253/372)

Sernik z wiśniami i bananami na zimno 174

czekoladowej dodać płatki migdałowe i kukurydziane, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem i wyłożyć czekoladową masą. Wstawić do lodówki na godzinę. Krem serowy: 500 g śmietankowego sera (dałam ser biały zmielony); 500 g sera mascarpone; 110 g cukru pudru; 9 łyżeczek żelatyny; 1 cukier waniliowy; 3 dojrzałe banany (średniej wielkości); sok z połowy cytryny; 250 g śmietany kremówki(...)zmielony wymieszać z serem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Banany zmiksować i skropić sokiem z cytryny, wymieszać.  Dodać do masy serowej delikatnie przy tym mieszając. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody (około 1/4 szklanki) i małym strumieniem wlewać do masy serowo-bananowej. Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Masę wyłożyć na czekoladowy spód

In my kitchen
Babeczki z cukrowym szkłem 79

cukru 3 jajka kilka kropel czerwonego barwnika kilka łyżek konfitury truskawkowej (najlepiej takiej z kawałkami owoców) Cukrowe szkło: 1/2 szklanki cukru 25 ml wody Krem: 250 ml śmietanki kremówki (ja użyłam 36%) 250 g serka mascarpone śmietanfix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: galaretka truskawkowa lub wiśniowa Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw ucieramy masło z cukrem na puszystą masę(...)grubość 2-3 mm i pozostawiamy do wystudzenia. Jak nasze szkło będzie zimne możemy je połamać na mniejsze kawałki. Kiedy babeczki są już wystudzone zajmujemy się dekoracją i kremem. Galaretkę rozpuszczamy w około 400 ml gorącej wody i wstawiamy w zimne miejsce do lekkiego stężenia. Śmietankę ubijamy na prawie sztywno, pod koniec dodajemy śmietanfix i cukier puder. Następnie dodajemy serek

PatiGotuje
TORT BRZOSKWINIOWO- JOGURTOWY W STYLU DRIP CAKE 70

sporo przeróżnych tortów, ale przyznam, że z drip cake wyjątkowo dobrze mi się pracuje.  Tym razem przygotowałam tort , który w środku miał jedno przełożenie z kremu brzoskwiniowego, a drugi to krem jogurtowy z kawałkami galaretek. Lubię takie proste połączenia smakowe i dekoracje owocowe.  Składniki na tort brzoskwiniowo- jogurtowy w stylu drip cake : Biszkopt: * 8 jajek w temperaturze pokojowej(...)dodawać ubitą  śmietanę, dobrze wymieszać. Na końcu wlać żelatynę, wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły. Dodać pokrojone galaretki, delikatnie wymieszać szpatułką.  Krem śmietankowy na wierzch: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać do połączenia składników. Drip czekoladowy

Zrób to smacznie
Świąteczne brownie 159

proszku do pieczenia Składniki (na choinki): świąteczne cukierki „laski” cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając) gotuj(...)osobne blaty. Z jednej części wytnij trójkąty, z drugiej części okrągłe podstawy do czapek. Zrób zielony lukier do choinek oraz krem do czapek: śmietanę ubij na sztywno, na koniec ubijania dodaj cukier puder. Zmniejsz obroty i dodaj mascarpone, wymieszaj tylko do połączenia się składników. Włóż do lodówki. Umyj i obierz truskawki. Trójkąty przyozdabiaj lukrem i ozdobami do ciasta. Choinki możesz

Garniec Magalie
Rolada gigant 89

chałwy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję partiami do przestudzonej, ale nie zimnej czekolady, delikatnie mieszając. Do kremu kruszę chałwę i ponownie delikatnie mieszam. Mus chałwowo-śmietankowy 200 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g chałwy Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone i puder. Delikatnie miksuję. Do masy dodaję chałwę

Słodki sentyment
Rolada gigant 92

chałwy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję partiami do przestudzonej, ale nie zimnej czekolady, delikatnie mieszając. Do kremu kruszę chałwę i ponownie delikatnie mieszam. Mus chałwowo-śmietankowy 200 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g chałwy Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone i puder. Delikatnie miksuję. Do masy dodaję chałwę

Słodki sentyment
Tort śmietankowy z białą czekoladą 109

cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietankowa: tabliczka białej czekolady 660 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki żelatyny kilka kostek gorzkiej czekolady  dżem o dowolnym smaku   Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal(...)podgrzewać aż się rozpuści, ostudzić.  Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Połączyć. Na końcu wlać czekoladę i żelatynę, zmiksować tylko do połączenia składników. Blaty biszkoptu posmarować dżemem i przełożyć kremem. Boki i wierzch tortu również udekorować kremem. Na wierzch tortu zetrzeć gorzką czekoladę. Tort schłodzić w lodówce kilka godzin

Smakołyki Asi
Jagodowa rozkosz 363

szkl. cukru pudru 250 g waniliowego serka homogenizowanego 1 szkl. mleka w proszku 150 g jagód 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 1 szkl. śmietany 30% 1 śnieżka 125 g mascarpone Dodatkowo: starta czekolada do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku i miksujemy po każdym dodaniu. Wlewamy olej. Mąkę, proszek(...)rozrobioną żelatynę łączymy z resztą masy . Masę wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, przykrywamy drugim plackiem. Składniki na masę śmietanową miksujemy ze sobą, aż do utworzenia się gęstego kremu. Wykładamy go na wierzch ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy krem z mascarpone 157

pachnący truskawkami. Sezon na truskawki już trwa, warto zrobić sobie taką owocową przyjemność. Polecam! Podobnego kremu użyłam w też  tych  ciasteczkach z ciasta francuskiego i w  tym  deserze z rabarbarem. składniki  - 2  - 3 porcje 250 g serka mascarpone 200 g zimnej śmietanki 30% 2 łyżki ksylitolu 250 g truskawek  przygotowanie Truskawki umyć, odciąć

Stare Gary
Malinowa chmurka 102

gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy oraz chrupiąca beza z płatkami migdałowymi. Ciasto smakowało nawet mojemu mężowi, który ostatnio jest bardzo wybredny i smakuje mu jedynie Marcinek . Warto rozłożyć sobie prace na 2 dni. Ciasto(...)mniej niż 5 min. Tężejącą galaretkę przelać na ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować

moj przepis na
Malinowa chmurka 188

mniej niż 5 min. Tężejącą galaretkę przelać na ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować

moj przepis na
BROWNIE A'LA GRASSHOPPER CAKE 102

gorzkiej czekolady (min. 70% zaw. kakao) 4 duże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli  składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę:  50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób(...)cukrem pudrem na sztywną masę.  Dodaję schłodzone mascarpone, aromat miętowy oraz barwnik. Miksuję na jednolitą, gładką masę i do czasu wyłożenia na ciasto schładzam w lodówce. Polewa: masło rozpuszczam w rondelku wraz z cukrem. Zdejmuję z ognia, dodaję mleko i kakao. Mieszam do powstania gładkiej masy. Polewam schłodzone, pokryte kremem miętowym ciasto. Ponownie wstawiam do lodówki, aby polewa stężała

W kuchni Karmel-itki
Tartaletki z truskawkami i mascarpone 159

wybaczycie??:) Niestety latem doba jest zdecydowanie za krótka a pracy za dużo... A wracając do tematu to mam dzisiaj dla Was małe słodkości, idealne do kawy. Puszysty krem truskawkowo-waniliowy przykryty warstwą słodkich truskawek. Mmm, musicie spróbować;) Ciasto: 100g mąki pszennej, 50g masła, skórka z 1/2 cytryny, żółtko, łyżka wody, 30g cukru.     Mąkę przesiać, dodać żółtko, wodę(...)soku z cytryny, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 200g świeżych truskawek, 2 łyżki konfitury z truskawek.     Serek mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz nasionami wanilii na gładką masę. Krem nałożyć do wystudzonych tartaletek. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki, wymieszać z konfiturą. Ułożyć na wierzchu ciastek. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Wielkanocny tort Limoncello! Przepyszny tort na Święta i inne uroczystości! 108

sera mascarpone z lodówki - 4 łyżki cukru pudru - 1 dojrzały rozgnieciony banan - 1 łyżka mleka w proszku np. Łaciate lub inne *opcjonalnie 1 łyżka żelatyny  i 60 ml wrzątku Wykonanie: serek mascarpone i śmietanę umieść w dzieży robota, całość ubijaj na puszystą masę, dodaj cukier puder, mleko w proszku i banan, całość dobrze wymieszaj. Krem możesz zrobić dodając żelatynę(...)kiedy jest bardzo ciepło np. latem. MASA STANDARDOWA: - 750 ml śmietanki 36% - 500 g mascarpone - 6 łyżek cukru pudru *opcjonalnie, jak wyżej żelatyna 1,5 łyżki na 80 ml  wrzątku Śmietanę, serek umieść w misie robota i ubijaj na najwyższych obrotach na puszysty krem. Biszkopt kroimy na 4  części potrzebujemy: dżem porzeczkowy, opakowanie mini ptasiego mleczka dekoracja: czekoladowe

SMYKWKUCHNI
pyszny krem bananowy 186

banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do serka z bananem. Miksujemy do połączenia się obu mas. Gotowy krem przekładamy np. do worka cukierniczego i podajemy np. na muffinkach, babeczkach czy jako odrębny deser Najlepiej smakuje schłodzony

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania