krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:259/372)

Dyniowe tiramisu 84

nowe spojrzenie na tiramisu. Zapomnijcie o kawie i amaretto, wyobraźcie sobie biszkopty zanurzone w mleczno-rumowej kąpieli i pokryte serkowo-dyniowym kremem. Jedna porcja tiramisu z dynią to za mało. Udostępnij Składniki na dyniowe tiramisu 500 g serka mascarpone 200 g puree z dyni 1 paczka podłużnych biszkoptów 80 g brązowego cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 / 2 szklanki mleka(...)mascarpone i ekstraktem waniliowym, doprawić do smaku cynamonem. Do głębszego naczynia o płaskim dnie wlać mleko oraz rum – w ilości uzależnionej od preferencji. W tej mieszance kolejno zanurzać biszkopty z obu stron (powinny lekko nasiąknąć ale nie rozmoczyć się). Od razu po namoczeniu każdy z nich ułożyć na dnie pucharka lub blachy (20/20 cm). Następnie wyłożyć na nich krem

niecodziennikpary
Truskawkowe tiramisu (bez jajek) 174

dekoracji   Sposób przygotowania deseru: Śmietanę i mascarpone należy dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej przez minimum 24 godziny. Zimną śmietanę i mascarpone umieścić razem w misce , zmiksować do uzyskania gęstego ale niezbyt bardzo sztywnego   kremu, pod koniec wsypać cukier puder i wymieszać.  Krem podzielić na trzy równe części. Truskawki umyć, obrać z szypułek pokroić na grubsze plastry. Składniki

Wanilia i Kardamon
Kruche babeczki z budyniem i czekoladą / Pudding and Chocolate Tartlets 102

zawsze dobrze smakują. Ja tym razem postawiłam na połączenie budyniu i polewy czekoladowej, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wypełnić je dowolnym kremem i owocami (wypróbujcie na przykład moich kruchych babeczek z truskawkami i mascarpone ). Takie nadziewane ciasteczka pięknie się prezentują. Pysznie smakują z filiżanką kawy lub herbaty. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie kruche ciasta z budyniem, polecam też moją

Lekcje w kuchni
Truskawkowy deser 85

wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji) i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę. Na krem pokruszyć bezę, posypać migdałami i udekorować pozostałymi malinami. Deser podawać schłodzony. Artykuł Truskawkowy deser pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
IMIENINY ŚW. KRZYSZTOFA – KAWIARNIANY SMAK KRAKOWA / MOJE WARSZTATY KULINARNE W PAŁACU KRZYSZTOFORY – MUZEUM KRAKOWA 81

mleko, olej i żółtka – mieszamy dokładnie. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na bardzo gorącą gofrownicę i pieczemy na złoto. Podajemy z mascarpone utartym z wanilią i cukrem oraz świeżymi owocami. GOFRY CZEKOLADOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM I BANANAMI – Mąka pszenna – 3 szkl / 400 g – Kakao – 4 pełne łyżki / 80 g – Czekolada mleczna – 2 tabliczki – Cukier

Ostra na Słodko
Zakręcona wuzetka 109

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków.

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche babeczki z kajmakowym środkiem 129

szklanki mąki pszennej  150 g masła lub margaryny maślanej 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 400 g masy kajmakowej 1 szklanka śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy

VioletoweKucharzenie
MALINOWA PIEGUSKA 93

sztywno. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny do smaku (nie przesładzając ponieważ do masy damy jeszcze ciasteczka). Do masy dodajemy serek mascarpone, a następnie pokrusone markizy, delikatnie mieszamy.  * Do pucharka wkładamy do połowy krem śmietanowy z ciasteczkami, na wierzch układamy świeże maliny, posypujemy pokruszonymi rureczkami czekoladowymi, dekorujemy połówkami markiz

Z Majeczką w kuchni
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 240

troszkę soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić

Moje Wyroby
Tiramisu z czereśniami 115

dodatkiem odrobiny soli. Odstawić na bok. W dużej misce zmiksować żółtka z cukrem do uzyskania gładkiej, puszystej i blado-kremowej masy. Dodać mascarpone i wymieszać lub krótko zmiksować, do połączenia się składników w gładki krem. Dodać białka i wmieszać je delikatnie, nie tracąc ich puszystości. W miseczce wymieszać zaparzoną kawę z likierem amaretto.   Biszkopty zanurzyć na krótko w płynie

olalacooking
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 281

szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego  lub mascarpone -1,5   łyżki żelatyny -125ml wody  -3/4 szkl cukru pudru BEZA -5 białek -szczypta soli -2 łyżki mąki ziemniaczanej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort z czereśniami 126

formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami

Coś z niczego
Malinowa chmurka na biszkopcie 274

Masa: Kremówk ę ubijamy na sztywno z usztywniaczami, mo ż na doda ć cukru pudru, ale nie ma takiej potrzeby, na koniec dodajemy mascarpone i mieszamy. Odk ł adamy ze dwie ł y ż ki kremu, reszt ę dzielimy na po ł ow ę . Galaretka: Galaretki  rozpuszczamy dok ł adnie w 800 ml gor ą cej wody, zalewamy

Takie tam pichcenie
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 144

Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania