krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:268/372)

Malinowa rozkosz bez pieczenia 496

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Polecam również przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą: Malinowa chmurka – przepis Malinowa rozkosz

Kulinarne Przeboje
Lody truskawkowe z mascarpone 86

pozbawić szypułek oraz przełożyć do większej miski. Następnie do owoców wsypać 3 łyżki cukru i całość zblendować na jednolitą konsystencję. Schłodzony serek mascarpone zmiksować z zimną śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Powinien powstać gęsty krem, do którego należy ostrożnie dodać puree truskawkowe. Wszystko razem wymieszać do dokładnego połączenia się wszystkich składników, przełożyć do pojemnika (*), przykryć oraz wstawić

Di gotuje
Smak i aromat, który zachwyca – kawy mielone smakowe DreamsCoffee 190

kobiety (choć i nie tylko), to kawa idealna na co dzień! Szczerze polecam Wam ją spróbować. A w kuchni… idealna do kremów, nasączania ciast i najróżniejszych deserów. Ostatnio zrobiłam z nią przepyszny deser warstwowy z mascarpone, a na dniach planuję jeszcze przygotować domowe lody – kawa mielona smakowa szwajcarska czekolada + mleczko zagęszczone + śmietanka 30% + posiekana czekolada… Będzie pysznie

Słodkie okruszki
Tort Kinder 162

pieczenia, dodajemy posiekane orzechy i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 35 min w ok. 175 stopniach. KREM: Składniki: 400 ml śmietanki 30% 2,5 tabliczki mlecznej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Śmietankę podgrzewamy z czekoladą, pogrzewamy ją tylko do momentu zagotowania, następnie zdejmujemy z gazu i studzimy. Ostudzoną śmietankę z czekoladą ubijamy (powstanie

psgotujemy
Pavlova na bogato 169

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pavlova na bogato 194

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dacquoise (Dakłas) 203

około 90-95 minut. Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 138

stopni C przez około 35-40 minut. Na złoty kolor, do suchego patyczka. Pieczenie: dół, ostatnie 10 minut dół + termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Czekoladę rozpuść w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj naprzemiennie

SMYKWKUCHNI
Tarta czekoladowa z truskawkami (bez pieczenia) 172

wodnej, wymieszać z herbatnikami. Foremkę do tarty natłuścić olejem, w dno i boki "wbić" ciasteczkowy spód. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 300 ml schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego mascarpone truskawki Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Śmietankę i mascarpone umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Powoli

Słodkie inspiracje
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 117

likierem/spirytusem oraz czarną kawą. 6. Wykładamy na to pozostałą część kremu oraz ponownie tarkujemy pół czekolady gorzkiej, sypiemy kakao i kawę rozpuszczalną. Krem: 500ml śmietany 30 % 1 śnieżka na mleko 3 śmietan fixy 1 opakowanie serka mascarpone Wszystko razem miksujemy. Zapraszam również do poczytania: 1.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2.  Syrniki - rosyjskie placuszki z twarogiem

My World by Dagmara Rek
Fit tiramisu bez cukru 406

wielkości pucharka/kieliszka w którym jest deser), ułożyć na kremie, następnie wyłożyć resztę kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptową. Można zrobić kleks z kremu lub posypać kakao prosto na wierzch. Schłodzić. Smacznego! *deser nie zawiera tłustego serka mascarpone, który jest w oryginalnej wersji w towarzystwie śmietany 36%. Nie jest to konieczne, ponieważ ricotta smakuje jak takie właśnie połączenie, a przy

Chocolate Muffin Blog
KAWOWA PAVLOVA NA 3 URODZINY BLOGA 146

piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i malinowy puder, lub maliny, delikatnie zmiksować, aby składniki się połączyły. Tak powstałym kremem, wypełnić wgłębienie w przestygniętej bezie. Całość udekorować truskawkami i czekoladą. Można jeszcze delikatnie wierzch oprószyć kawą

Kuchnia w opałach
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 130

każdej babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 15 minut. Czapeczki Mikołaja: Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone, sok z cytryny i wymieszać, aż składniki się połączą. Następnie odłożyć około 1/4 kremu. Do większej ilości kremu dodać czerwony barwnik spożywczy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na babeczki. Pozostałym kremem

Oryginalny smak
Kruche babeczki z serkiem mascarpone 113

cienko wałkujemy, wylepiamy foremki . Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180st, aż będą rumiane. Studzimy i wyjmujemy delikatnie z foremek. Serek mascarpone ucieramy dokładnie z cukrem pudrem. Cukru dodajemy tyle, jak bardzo chcemy mieć słodki krem. Do każdej babeczki nakładamy po łyżce dżemu i dekorujemy kremem z serka. Chłodzimy w lodówce

Gotowanie moimi oczami
Niby-tiramisu z mango 151

obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić. MASA: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone, zmiksować. SKŁADANIE:  Na dno szklaneczki położyć biszkopcik namoczony w herbacie, na to warstwę kremu, znów namoczony biszkopcik, krem i na wierzchu warstwa musu z mango.  Całość schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Torcik Śmietankowy 118

gotowy spód tortowy 1 krążek · galaretka pomarańczowa 1 op · woda 400 ml Krem: · śmietana 30 % 400 g · cukier puder 1 szkl · cukier waniliowy 1 łyżka · serek mascarpone 250 g  spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć

Camilla w kuchni
Armia Reniferow 110

ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder

dlaSmaQ
Tarta „tiramisu” z borówkami 118

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 250 gram serka mascarpone, 600 g borówek amerykańskich Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto

królestwo garów
Szybki deser malinowy 153

się rozpadły, także w celu odparowania nadmiaru wody. Maliny przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Mus odstawić do przestygnięcia serek mascarpone zmiksować przez kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą malinową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Kinder Pingui 151

rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kinder Pingui 235

rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 259

strasznie zaintrygował mnie dodatek mąki. Bo jak to tak - do kremu? Mąkę...? Któż to słyszał! Jak widać, słyszał i wypróbował niejeden. Zaufałam przepisowi, i się nie zawiodłam. Smakuje delikatnie, nie tłusto i ciężko, a przy tym idealnie zachowuje kształt. Nie jest tak smaczny jak ten na bazie mascarpone na przykład, ale i tak jest o niebo lepszy niż samo masło(...)mnie zadowoliły. Ciasto przed upieczeniem jest bardzo gęste, raczej jak na ciasteczka. Po upieczeniu babeczki są dość ciężkie, suchawe, ale też mocno kakaowe i na swój sposób smaczne. Dodatek kremu lub na przykład bitej śmietany uważam za niezbędny.Mimo wszystko jestem z nich dumna - to moje pierwsze tego typu babeczki z kremem i uważam, że są po prostu śliczne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biało-czerwone - ciasto kibica 266

umilić sobie ten czas oczekiwania i już wczuć się w piłkarską atmosferę postanowiłam upiec ciasto w kolorze naszych Barw Narodowych . Ciasto inspirowane popularnym tortem Red Velvet . Mocno czerwone przekładane białym kremem , najczęściej na badzie kremowego serka . Ja upiekłam jeden blat ciasta , górę zrobiłam z masy śmietanowej a miedzy te 2 warstwy wylałam cieniutką warstwę musu truskawkowego , którego praktycznie nie widać(...)łyżka octu winnego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Mus truskawkowy: 1/3 szklanki wrzącej wody galaretka truskawkowa 1 szklanka zblendowanych truskawek Masa śmietanowa : 700 ml śmietany 30% 1 opakowanie (250g) serka mascarpone. 2 łyżki cukru pudru Wykonanie : Do miski wsypać mąkę , cukier , sól i kakao. W drugim naczyniu roztrzepać widelcem jajka  , dolać do nich  olej , jogurt  i barwnik.Wymiesza

Malinowa Kawiarenka
Tarta z musem truskawkowym 63

Czas czytania: 3 min Dziś tarta z musem truskawkowym na spodzie z kruchego ciasta wypełniona pysznym delikatnym musem. Lekka typowo wiosenna tarta intensywnie truskawkowa wzbogacona o kremową konsystencję serka mascarpone. Pamiętajcie, że sezon truskawkowy nie trwa zbyt długo, trzeba więc korzystać z nich, póki są świeże i pachnące. Deser ten nie jest skomplikowany, raczej powiedziałabym, że należy do bardzo prostych(...)krupczatka 150 g zimnego masła 1 szczypta soli 1 średnie jajko 70 g cukru 2 łyżki śmietany Składniki na krem 450 ml zmiksowanych truskawek gładki mus 1 sztuka galaretki truskawkowej proszek przeznaczony na 500 ml wody 250 g serka mascarpone Dodatkowo 2 szklanki truskawek do dekoracji Instructions Do miski lub na blat kuchenny przesiać mąkę, dodać cukier, sól i pokrojone

SprawdzonaKuchnia.pl
Maślane babeczki z kremem 105

Krem: 250 g mascaropone 100 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki słodziwa opcjonalnie: łyżka soku z jagód lub barwnik spożywczy Suche składniki na ciasto łączymy ze sobą. Masło rozpuszczamy, mieszamy z mlekiem i jajkami. Dosypujemy suche składniki. Mieszamy do czasu, aż masa stanie się jednolita. Ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180 st. C, przez 25 minut. Mascarpone(...)łyżki (50 g) i mieszamy z sokiem lub barwnikiem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzoną dodajemy do mascarpone, stale ubijając. W upieczonych babeczkach wycinamy otwory, w które wkładamy masę jagodową. Przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy babeczki kremem czekoladowym. Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny, aby krem stężał

Kucharzyca
Beziki 172

chcemy serwować je jako samodzielne, pojedyczne ciastko – najczęściej jedzone w ręce. Będą mocne, cięższe i bardziej słodkie. Jeśli chcemy wykorzystać beziki jako mini torciki, czyli przekładać dwa beziki kremem i owocami, polecam zrobić lżejszą wersję – czyli tzw. przeze mnie: “beziki oszukane” :) Podczas szprycowania nie formuję ich dokładnie i nie wypełniam ich gęsto ubitą pianą. Dzięki temu(...)dwie blachy bezików, polecam zrobić obie wersje i samemu sprawdzić, co nam bardziej odpowiada. Do przełożenia bezików polecam bitą śmietanę z mascarpone i owoce w żelu z tego przepisu (możecie pominąć świąteczne przyprawy) lub zamiast owoców – pyszny krem lemon curd ! The post Beziki appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
rolada cytrynowa 145

będzie idealna na lato.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2 galaretki cytrynowe 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki cukru pudru sok  i skórka z 1,5 cytryny 100 g cukru 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka masła Przygotować biszkopt(...)mąkę ziemniaczaną, jajko i żółtko. Cały czas mieszając zagotować, kiedy zacznie gęstnieć dodać masło. Gotować aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić. Przygotować krem cytrynowy: Drugą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Zmiksować z mascarpone i budyniem cytrynowym. Na końcu powoli wlewać galaretkę. Biszkopt rozwinąć, usunąć ściereczkę. Kiedy masa zacznie tężeć rozsmarować ją na biszkopcie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek kokosowy 91

było tradycji pieczenia mazurków, więc też wcześniej go nie przygotowywałam, a byłam odpowiedzialna za wszystkie słodkie świąteczne wypieki. No efekt przerósł oczekiwania, nie tylko wizualne, ale też smakowe. Krem jest intensywnie kokosowy, niezbyt słodki, ale to już indywidualna kwestia ile cukru tak naprawdę dodamy. Przepis jest na 4 małe tartaletki, ale spokojnie z tymi proporcjami zrobimy jeden większy mazurek. Składniki(...)paście czy w proszku i dodać dodatkowo łyżkę rumu do masy, ale nie jest to wymagane. Do dużej miski przekładamy mascarpone i chwilę ubijamy je mikserem. Miksując, dodajemy do serka masę kokosową i miksujemy do połączenia składników. Gotowym kremem wypełniamy do pełna upieczone tarty. Wierzch wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia – ja zostawiłam na całą noc.   Schłodzone

Smaczna Strona
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 173

Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd: 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka i sok wyciśnięty(...)sztywno (można wspomóc się śmietan-fixem) i wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę.   Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum

Di gotuje
Tiramisu z bitą śmietaną 136

Obłędne połączenie delikatnego kremu z wyraźną nutą aromatycznego alkoholu i gorzkiego kakao - jak dla mnie deser idealny:)   Na podłużną formę keksową (ok. 32x13cm-  z odpinaną obręczą): ok. 20 podłużnych biszkoptów (zależy od wielkości) szklanka mocnej kawy ( może być rozpuszczalna) liker Amaretto (50-100ml) 500 ml śmietany kremówki 30% 50 dkg serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 kopiate(...)wodnej. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, w połowie ubijania dodać kilka łyżek cukru. Resztę cukru zmiksować z serkiem mascarpone. Po łyżce dodawać do ubitej śmietany, cały czas miksując na wolnych obrotach. Na sam koniec wymieszać żelatynę z dwoma łyżkami kremu i całość szybko połączyć. Biszkopty zanurzać w kawie ( nie za długo, żeby się nie rozpadły) i wyłożyć

Maślane ciasteczko
Ciasto szpinakowe z granatem 407

jajek 2łyżki cukru waniliowego 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1i3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka oleju rzepakowego 1 litr kremówki 250 g mascarpone 5-6 łyżek cukru pudru owoc granatu Przygotowanie:Szpinak rozmrozić odcisną z nadmiaru płynu i wymieszać z połową oleju. Białka ubić na sztywną pianę dodawać porcjami cukier, cukier waniliowy oraz(...)upieczeniu ciasto wystudzić i przekroić na dwie części. Na pierwszą część rozsmarować 2/3 kremu, przykryć drugą częścią ciasta i resztę kremu rozsmarować na górę. Wierzch ciasta udekorować granatem. Bitą śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek mascarpone wymieszać w misce i dodawać porcjami ubitą śmietanę delikatnie mieszając.   Inspiracja z moimi modyfikacjami klik

Ala piecze i gotuje
Zupa z pieczonych pomidorów 124

upieczonych pomidorów *, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 marchewka, 1 łodyga selera naciowego, 700 ml bulionu warzywnego, garść świeżych liści bazylii, kilka gałązek świeżego tymianku ew. jogurt naturalny, mascarpone czy śmietana Cebulę, czosnek, marchewkę i seler naciowy - oczyszczamy i drobno kroimy, wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę. Po chwili zmniejszamy ogień i smażymy ok. 7-10 minut. Kiedy warzywa(...)ok.10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wrzucamy świeży tymianek i bazylię. Rozdrabniamy zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Zupę możemy jeść czystą, ale ja najbardziej lubię z gęstym jogurtem naturalnym. Wam proponuje jeszcze wersję z dodatkiem mascarpone, lub łyżką śmietany. Smacznego :) * wykorzystałam pomidory pieczone według tego przepisu, ale możecie je upiec w innej wersji przypraw - oregano, cukier

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania