krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:272/372)

Bezowy deser z borówkami i mascarpone 198

Śmietanę ubijamy z cukrami.Dodajemy mascarpone z cytryną        i delikatnie mieszamy.      Bezę kruszymy na dość duże "okruchy" i 2/3 dodajemy                    do kremu

Moje Kuchenne Rewelacje
Truskawkowa kremowka 126

pokroic truskawki w plasterki i ukladac ( do kazdej salateki po 4 srednie truskawki)  W osobnej misce rozmieszac serek mascarpone ze smietana kremowka  Dodac cukier waniliowy i lyzke cukru pudru Wszystko dobrze wymieszac ( powinnien powstac krem)  Wlac po rowno do kazdej salaterki krem  Mozna jeszcze przystroic truskawkami i posypac cukrem pudrem  Odstawic do lodowki

Klaudynkowa kuchnia
Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 195

Sernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu(...)limonek i cukier i wszystko razem mieszamy na niedużym ogniu, do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia. Z jajek na sernik oddzielamy białka i żółtka. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem trzcinowym do białości i zgęstnienia. Następnie dokładamy do nich serek mascarpone, wódkę i sok z limonki i delikatnie łączymy wszystko na niskich obrotach. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pavlova z kremem limonkowym i truskawkami 98

Najlepszy deser który ostatnio jadłam. Przepyszna i krucha beza z limonkowym kremem i góra w truskawkach. Nie chcę się przechwalać, ale to najlepsza beza na świecie! Polecam! Składniki : * 6 białek  * 300g cukru * łyżka soku z cytryny  * łyżka mąki ziemniaczanej  * 200g mascarpone  * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru  * sok i skórka z limonki * truskawki i limonka(...)właściwie suszyć około godzinę w 150 stopniach. Wystudzić. Śmietankę i mascarpone ubić z cukrem, sokiem z limonki i otartą skórką. Wyłożyć na bezę. Całość udekorować ćwiartkami truskawek oraz limonki. Posypać startą skórką limonki. Podawać od razu po przygotowaniu. Chociaż według mnie jest lepsza gdy się nasączy kremem

Magiczne Życie Marty
Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze 163

miejscowość wraz z Veneto walczy o tytuł autora tego deseru. Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze Składniki na ok. 6 – 9 porcji 250 g biszkoptów 2 filiżanki espresso 500 g mascarpone 4 żółtka 2 białka jaj 100 gramów cukru pudru 1 łyżka ulubionego likieru (ewentualnie szczypta wanilii) 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku Sposób przygotowania: Zaparz espresso. Odstaw je do przestygnięcia(...)powinna być sztywna. W drugiej misce ubij żółtka z resztką cukru. Ubijaj do czasu aż powstanie ,,piana”. Następnie dodaj zimne mascarpone oraz likier i całość miksuj na wolnych obrotach miksera. Powinnaś uzyskać kremową konsystencję. Do tak powstałego kremu wmieszaj delikatnie białka. Czas na składanie ciasta. Przygotuj naczynie (może to być zaczynie do zapiekania lub średniej wielkości blacha. Jeśli

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Oreo - Nowy Smak 62

MASA OREO: 500ml mleka 350ml śmietany 30% 4-5 kropli aromatu cytrynowego 25g żelatyny 115g mleka(do żelatyny) DEKORACJA: 250g mascarpone 100g śmietany 30% około 1/2 łyżki cukru pudru kilka ciastek oreo WYKONANIE: 1. Ciastka przepoławiamy, wyjmujemy z nich krem. 2. Ciastka mielimy. Dzielimy je na pół, jedną połowę zostawiamy do posypania góry, do drugiej połowy dodajemy roztopione masło, wyrabiamy(...)chwile czekam aż będzie gęstnieć i dopiero wylewam ją do formy, następnie odstawiam w tortownicy do całkowitego zesztywnienia, najlepiej na całą noc, później posypuje drugą połową pokruszonych ciastek. 7. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietaną, dodajemy cukier puder, ozdabiamy wierzch (najlepiej rękawem cukierniczym) na koniec układamy ciasteczka na śmietanie

Dziś Ja gotuje
Sernik z polewą Crème brûlée 167

wersji bezglutenowej, tylko z mąką ziemniaczaną i wyszedł genialny! Ciężki, wilgotny, a przy tym kremowy. Sernik zwieńcza francuski krem zapieczony pod cienką warstwą chrupiącego karmelu. Pycha! Polecam gorąco! Składniki: Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego dwukrotnie 250 g serka mascarpone 400 g słodzonego skondensowanego Mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Creme(...)wodą. Temperaturę w piekarniku obniżamy do 120 stopni. Delikatnie, łyżką wazową, wylewamy na sernik creme brulee. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-60 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy czy krem jest galaretowaty. Sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kolejnego dnia sernik wyjmujemy z lodówki, odpinamy obręcz tortownicy, przekładamy

Smakowity Blog Kulinarny
Goździki, rajstopy i muffiny cytrynowe 133

duże jajko 150 ml mleka  sok i skórka otarta z jednej dużej cytryny 3 łyżki maku Krem 1/3 szklanki Lemon curd * 1/3 lub 1/2 opakowania  serka quark (całe opakowanie to 250g) równie dobrze może być zmielony twaróg, mascarpone lub temu podobne  zamieszałam posmakowałam i było ok :) Wykonanie muffin Wszystkie sypkie produkty wymieszać w misce. W osobnym pojemniku(...)papilotkami i do 2/3 wysokości nałożyć ciasto. Piec ok 20 do 25 minut w temperaturze 190 stopni.... do tzw suchego patyczka Wystudzone mufiny nadziałam (jak paczki) kremem, a pozostały krem zużyłam do dekoracji * Lemon curd ukochany angielski krem cytrynowy wielorakiego użytku można zrobić samemu. Prosty i szybki przepis... UWAGA krem uzależnia- mnie uzależnił ;) 2 duze

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Oryginalne włoskie tiramisu 137

Włoski deser Tiramisu w klasycznej odsłonie. Pyszny, delikatny, krem przełożony biszkoptami podłużnymi nasączonymi kawą. Deser jest wilgotny i rozpływający się w ustach <3  Składniki: 6 żółtek 3 białka 160 g drobnego cukru 500 g serka mascarpone 250 g podłużnych biszkoptów do tiramisu  dodatkowo: 300 ml mocnej kawy espresso gorzkie kakao do posypania Przygotowanie: Zaparzamy kawę, przelewamy(...)będzie sztywna i błyszcząca.  Żółtka łączymy z mascarpone. Łyżką drewnianą lub mikserem krótko i na bardzo wolnych obrotach. Po połączeniu masa powinna być gęsta i puszysta.  Następnie do masy dodajemy ubite białka, mieszamy delikatnie łyżką. Biszkopty zanurzamy w kawie. W naczyniu układamy warstwę nasączonych biszkoptów, następnie wykładamy połowę kremu i delikatnie go rozprowadzamy. Na krem wykładamy drugą warstwę

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki czekoladowe 125

szklanki mąki pszennej 3 jajka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła, roztopionego i przestudzonego 2 łyżki rumu szczypta soli Dodatkowo: 250-350 g serka mascarpone cukier puder do smaku borówki amerykańskie Mleko wlewamy do rondelka i stawiamy na palnik. Kiedy się ogrzeje dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Gdy czekoladowe mleko(...)miseczki, dodajemy cukier puder do smaku (u mnie mniej więcej 2 łyżki), mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy borówki. Przygotowanym kremem smarujemy naleśniki. Uwagi: Naleśniki bardzo dobrze smakują na zimno. Warto też choć lekko je przestudzić z uwagi na serek mascarpone – pod wpływem ciepła, serek może zacząć się „rozrzedzać”. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto Szachownica w 15 minut bez pieczenia 1927

puszka masy kajmakowej Wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder, następnie porcjami dodajemy serek mascarpone. Blaszkę o wymiarach ok. 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników na wzór szachownicy, wykładamy krem, znów układamy herbatniki, smarujemy masą kajmakową i na sam koniec ponownie herbatniki. Chłodzimy w lodówce przez ok. 2 godziny

W Moim Magicznym Domu
Krem z groszku 126

Krem z groszku to wyjątkowo pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu zupa, którą możemy jeść przez cały rok. Krem z groszku możemy przygotować ze świeżego, albo mrożonego groszku przez cały rok. Przygotujemy ja w dosłownie 15 minut. Zupę z groszku możemy zrobić z odrobiną serka mascarpone, albo tradycyjnie ze śmietaną. Zobacz także: Domowe naleśniki z serem Składniki 500g mrożonego groszku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Beza z kremem kawowo- cynamonowym i pomarańczami 181

Idealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli   250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej łyżeczka cynamonu łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej   pomarańcza łyżeczka miodu cynamonowego Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni(...)Mascarpone miksujemy z konfiturą, cynamonem i kawą rozpuszczalną. Pomarańczę filetujemy i przekładamy na nieprzywieralną patelnię. Dodajemy sok który wyciskamy z pozostałej części pomarańczy, oraz miód cynamonowy (opcjonalnei inny + sporą szczyptę cynamonu). Podsmażamy chwilę, aż masa zgęstnieje a owoce przesiąkną smakiem miodu. Na pierwszy krążek wystudzonej bezy nakładamy połowę masy kawowo-cynamonowej. Przykrywamy drugim krążkiem, […] Artykuł Beza z kremem kawowo

Mienta blog
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 372

200 g białej czekolady250 g serka mascarpone150 g jogurtu naturalnego500 g truskawekcukier do smakuDeser z tak wyjątkowym połączeniem składników, jest z góry skazany na powodzenie :). Tak

Świat Domowej Kuchni
Tort makowy z pomarańczami 150

blatów z pomarańczami i delikatnym kremem śmietanowym - to zestawienie idealne. Zastosowałam tylko niewielkie zmiany w nasączeniu i dekoracji tortu. Składniki na blaty makowe: 850 g gotowej masy makowej (z bakaliami) 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przełożenie: 3 pomarańcze 1 galaretka pomarańczowa 500 ml śmietanki 36% (zimna) 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru(...)mieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Ostudzić i schłodzić do usztywnienia. Śmietankę ubić na sztywno razem z mascarpone, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać stabilizator śmietany śmietan-fix. Pierwszy blat makowy położyć na paterze, nasączyć połową ponczu, wyłożyć 1/3 kremu  (fot.2) , następnie pomarańcze  (fot.3)  i znów 1/3 kremu. Położyć drugi blat makowy, nasączyć pozostałym ponczem. Wierzch

Świat Ciasta