tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć
Magiczne Życie Martytemp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec
Moje Słodkie Piekiełkoodstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy z jedną trzecią kremu. Biszkopty moczymy w naparze herbaty i układamy na dnie pucharków
Kulinarne życiedodać odrobinę wody gazowanej. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i startą na tarce gruszkę. Całość dobrze wymieszać, najlepiej przy pomocy miksera. Naleśniki (muszą być lekko przestygnięte, bo inaczej krem się rozpłynie) posmarować kremem, zwinąć w rulon i posypać cukrem cynamonowym
Kuchnia w opałachdrugi w życiu szparagi. Wiecie ich zapach mnie odstrasza ale smak już nie. Dlatego też z radością jadłam ten pyszny krem delektując się orzechowym posmakiem. 14 zielonych szparagów500 ml bulionu warzywnegołyżka masła1 szalotka, posiekanasól, pieprzłyżka mascarpone
Dzieje kuchennej Wiewiórycytryny - podgrzewaj na małym ogniu, aż marmolada kompletnie się rozpuści. Lekko ostudź dodaj koniak i wymieszaj z serkiem mascarpone. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę i połącz z masą serową. Delikatnie rozwiń roladę, i posmarują kremem cytrynowym, całość posyp krokantem pistacjowym i zwiń. Roladę okręć folią aluminiową i pozostaw w lodówce przez
Niezły Młynekespresso z dodatkiem amaretto, przełożone kremem tiramisu i posypane gorzkim kakao. To prawdziwa uczta dla podniebienia. We Włoszech Tiramisu jest zazwyczaj podawane na drugie śniadanie lub bardzo mocno schłodzone w upalne dni, ale ja mógłbym je jeść i na śniadania, i na obiad, i na kolację, bo jest po prostu przepyszne! Składniki: 500 g mascarpone 3 jajka(...)białości. Śmietankę ubijamy z pozostałym cukrem. Do ubitych żółtek dodajemy mascarpone i ubijamy, aby nie było grudek. Do masy dodajemy ubite białka i śmietankę, ponownie mieszamy. Savoiardi nasączamy w kawie i amaretto, wykładamy dno formy w której będziemy studzić deser. Na ciasteczka wykładamy 1/2 kremy, następnie lekko przyprószamy kakao i układamy kolejną warstwę nasączonych ciasteczek, na to pozostały
Kuchnia Łukaszaznaleźć w Lidlu) oraz serka mascarponem. Moim zdaniem wyszło jej troszeczkę za dużo, więc następnym razem na pewno użyje jej mniej, albo zrobię torcik w nieco więcej formie, żeby krem równomiernie się rozłożył . Góra karmelowo-czekoladowo-orzechowa super chrupie i przypomina popularny batonik. Do polewy czekoladowej koniecznie dodajcie nieco oleju kokosowego lub śmietankę kokosową, ja niestety tego nie zrobiłam(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 -25 minut. Masa : Jogurt grecki zmiksować z serem mascarpone oraz ksylitolem, następnie wyłożyć na przestudzony biszkopt. Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 15 minut. Następnie zblenodwać na jednolitą masę i wyłożyć na krem Orzechy ziemne drobno posiekać i posypać nimi krem daktylowy. Czekoladę roztopić z olejem kokosowym lub śmietanką i polać
Healthy food explorerNONE Składniki na formę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników (ok 75 sztuk) Krem budyniowy: 750ml mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 250g masła o min. zawartości tłuszczu 82% 2 banany Warstwa truskawkowa: 500ml wody 3 galaretki truskawkowe 500g świeżych lub mrożonych truskawek 200g twarogu sernikowego z mascarpone President Warstwa wierzchnia: 300g twarogu sernikowego z mascarpone President 200ml słodkiej
Kuchnia w czekoladzieCiasto francuskie ma wiele możliwości wykorzystania na słodko lub słono. Dziś prezentuję torcik, który przypomina nieco... słodką lazanię :) dobrej jakości ciasto francuskie gwarantuje odpowiednie listkowanie ciasta przy pieczeniu, przełożone kremem wafelkowym z nutką kawy w przekroju daje doskonały efekt, a w smaku raj dla podniebienia! :) Całość nie jest przesłodzona (jest taka w sam raz), a w wykonaniu bardzo szybka(...)Podgrzewamy nad kąpielą wodną, by je rozpuścić, jednocześnie cały czas mieszamy i rozgniatamy na miazgę. Mascarpone krótko miksujemy, dodajemy przestudzoną masę wafelkową, kakao i kawę zbożową. Miksujemy do połączenia składników. Wykonanie: Na papierze do pieczenia kładziemy jeden upieczony blat ciasta francuskiego, smarujemy warstwę kremu, przykładamy drugim blatem (ja trochę uciskałam dłonią każdy blat, by go spłaszczyć, bo listkujące ciasto bardzo
Kolorowy Przepisownikgwarantuję, że jest pyszny. Nie jest za bardzo słodki (jeśli wolicie bardzo słodkie torty to proponuję dodać więcej cukru do masy), środek to masa ze śmietany kremówki i serka mascarpone i druga z dodatkiem gorzkiej czekolady i wiśnie. Dodatkowo blaty nasączone są syropem z wiśni. Jest rewelacyjny, aż bym zjadła :-). Inspirację znalazłam tutaj - klik , pozmieniałam tylko proporcje jeśli chodzi(...)dekoracji 1. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i serek mascarpone i teraz bardzo delikatnie, na niskich obrotach miksujemy do połączenia się składników. 2. Wiśnie odsączamy od syropu. Przełożenie tortu: Jeden bla układamy na paterze, nasączamy do syropem z wiśni - nakładamy na niego krem czekoladowy - na krem czekoladowy drugi blat, który również nasączamy - na blat część masy śmietanowej
kruche babeczkipiekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki są kwaśne czy słodkie) 120 ml wrzątku 4 łyżki żelatyny 750 gr jogurtu greckiego schłodzonego 250 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem(...)rurek do napojów, im grubsze tym lepsze, dno od mniejszej tortownicy Wykonanie: Na paterę położyć pierwszy blat z większego biszkoptu, zwilżyć, bardzo delikatnie ponczem, wyłożyć trochę ponad 1/4 kremu, następnie położyć drugi blat, zwilżyć ponczem, wyłożyć kolejną część kremu, wyłożyć trzeci blat, zwilżyć ponczem. Tort schować do lodówki, dla bezpieczeństwa (żeby krem nie wyciekł) można założyć obręcz od większej tortownicy
moj przepis nasitko. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników. Masę dzielimy na dwie połowy, z których jedna będzie stanowiła ¾ całości. Do mniejszej wlewamy mus porzeczkowy i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Na pierwszym blacie biszkopta rozkładamy kawałki owoców, które zostały po wyciskaniu przez sitko musu. Rozkładamy
VioletoweKucharzeniemaślanych 100 g masła Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 70 g masła Masa z brzoskwiń: 5 brzoskwiń ( około 800 g ) 1 lekko czubata łyżka żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody 3 łyżki soku z cytryny Masa śmietanowa: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(...)stopione masło. Całość dokładnie połączyć. Formę ( 27*18 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie dokładnie dociskając wylepić ciasteczkową masą dno. Tak przygotowany spód z ciasteczek włożyć do lodówki. Krem budyniowy - proszek budyniowy i mąką ziemniaczaną przesypać do miseczki. Dodać szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować wraz z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek i ugotować
WSZYSTKO SMACZNEsztywno, żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i dokładnie mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera.Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość
Malinowe Pocałunki