łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się tu KLIK Zapraszam, a już niebawem nowe przepisy z truskawkami i nie tylko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucukru) bieluch i syrop klonowy lub miód (po 12 miesiącu) można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPowoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe.Torcik czekoladowy z kawowym krememProporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 3 godzinySkładnikiCzekoladowy spód(...)miksujemy. Do wystudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek.Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę
Kulinarne przygody Gatitydzień wcześniej, zostawiłam na całą noc w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego ostudzenia. Do dekoracji tortu użyłam tego samego kremu co do dekoracji Tort Ombre , uważam że ten krem świetnie nadaje się do dekoracji i jest smaczny, polecam. Przepis na krem pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 5 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki(...)oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 blaty. Krem truskawkowy: 750 gr truskawek (mogą być mrożone, nie trzeba ich rozmrażać) 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 500 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić
moj przepis namasła 50 g cukru drobnego Diamant szczypta soli jajko lukier: białko sparzonego jajka 200 g cukru pudru Diamant sok z połowy cytryny nadzienie: 100 g marcepanu 250 g mascarpone 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo: masło i burka tarta do obsypania foremek Mąkę mieszamy z cukrem drobnym Diamant i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy(...)wycinamy jajka. Możemy użyć zwykłej foremki i potem po prostu przełożyć ciastka kremem. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub nakładamy na foremki 3D. Pieczemy 13-15 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, po czym miksujemy z mascarpone i sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki. Sok z cytryny przecedzamy przez
Mienta blogPoint. Eksperymentował on nad tortem będącym połączeniem bezy i kremu maślanego. Jego pierwotna wersja znana dzisiaj pod nazwą Marjolaine została lekko zmodyfikowana i nabrała kształtu okrągłej bezy przełożonej słodkim kremem. Podobno właśnie taka wersja zyskała wielkie uznanie mieszkanek francuskiego miasteczka Dax. I to właśnie na ich cześć tort ten otrzymał nazwę Dacquoise. Wykonanie go nie zajmuje aż tak wiele czasu(...)gdyż tort był prezentem urodzinowym, a pieczenie, suszenie a następnie studzenie bezy zajęłyby mi zbyt wiele czasu. Składniki (tortownica o średnicy 27cm): 25dag bezów (ok. 25 sztuk) 250g serka mascarpone 400ml śmietanki kremówki 36% 150g masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru garść łuskanych orzechów włoskich garść daktyli kakao do opruszenia Przygotowanie: Z połowy bezów obcinamy czubki. Bezy bez czubków układamy
Jacob Tastesurodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant był zachwycony jak zobaczył swój tort, tort generalnie bardzo się spodobał(...)następnym razem będę miała nauczkę aby różnica między piętrami była nie mniejsza niż 4 cm, ponieważ lepiej wizualnie tort wygląda. Z kremem na bazie bezy szwajcarskiej pracuje się świetnie, polecam ten krem do dekoracji, niby maślany a jednak inny, lżejszy, bardziej puszysty. Biszkopty oraz mus owocowy warto przygotować dzień wcześniej. Składniki na dwa biszkopty: Biszkopt: 10 jaj rozmiar
moj przepis naMangomisu czyli mango tiramisu – przepyszny deser z lekkim, puszystym kremem, biszkoptami nasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, żółtka i ziarenka wanilii, mieszamy na jednolitą masę. 2. Mieszamy razem sok z pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ). 4. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy 1/3 kremu i wyrównujemy. Na kremie układamy połowę plasterków mango
Mała Cukierenkaoczkach i zesmaż. Dodaj galaretki i dokładnie rozmieszaj. Odstaw do wystudzenia; 2. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj mascarpone, cukier i dokładnie wymieszaj; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Orzechy zblenduj bądź bardzo drobno rozkrusz. 3. Ułóż herbatniki, wyłóż całkowicie wystudzoną masę jabłkową, następnie rozsmaruj krem, posyp wierzch orzechami; 4. Wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Prosty przepis naognia i ubijać, aż masa ostygnie. Potem dodać likier i nadal ubijać. Powoli dodawać do masy mascarpone i kontynuować miksowanie. W drugiem naczyniu ubić białko z dodatkiem dwóch łyżek cukru (masa musi stać się błyszcząca i sztywna). Dodać ubite białko do kremu serowego - delikatnie wmieszać łyżką do połączenia. Połowę pierników zanurzyć w kawie (1-2 sekundy, by zbytnio nie rozmokły
Mania Wypiekaniałyżki cukru pudru 1 op.śmietan-fix Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody
Anielskie wypiekitiramisu z truskawkami będziemy potrzebować: 1 opakowanie biszkoptów (200 g) około 350 g truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (około 250 g) 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru kryształu (do truskawek) 40 g cukru pudru (do kremu) 1/2 łyżeczki cukru waniliowego Link do filmu z przygotowania : Tiramisu z truskawkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję truskawki: Umyte
Uwaga Babcia Gotujekonsystencja świetnie zaspakaja pragnienie w upalny dzień. Ja zrobiłam torcik arbuzowy z biszkoptu, aksamitnego kremu serowego, masy z miąższu i świeżych kulek arbuza. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa serowa • 250 g serka mascarpone lub innego śmietankowego • 250 ml słodkiej śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżki żelatyny Masa
To co kochamserii kremy polecam krem cappuccino dla osób lubiących kremy na bazie bitej śmietany..Jest łatwy i szyki w wykonaniu przez każdego.. Składniki: 400 ml smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 serek mascarpone 2 łyżki ulubionego cappuccino 2 op.fix lub mix lub w zamian 1 płaska i 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej /schłodzona
Ugotujmy CośZupa krem brokułowo-szpinakowa Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone – 1 łyżka Ser feta – 2-3 łyżki Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać
Kuchnia Bon Appetit