krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:290/372)

Rolada cappuccino 630

naszą roladę nadziać i ładnie zwinąć, a powodzenie tych czynności zależy od kilku czynników, między innymi od prawidłowego postępowania z ciastem po wyjęciu z piekarnika, a także odpowiednio przygotowanego kremu lub masy, jaką chcemy mieć w roladzie.Ciast biszkoptowych nie należy się bać, zwłaszcza rolady, która z założenia ma być niezbyt grubym płatem biszkoptu, więc odpada problem z opadaniem ciasta. Jeśli(...)masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada to kakaowe ciasto biszkoptowe, które wykonałam bez proszku do pieczenia, rozsmarowałam je cienko, dzięki temu w roladzie króluje krem, gdyż blat biszkoptowy jest jedynie

Smakołyki Bereniki
Tort bezowy Raffaello 197

Tort bezowy Raffaello – to pyszna beza z dodatkiem kremu z białej czekolady, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Cała moja rodzina uwielbia ten tort bezowy, więc

Kulinarne Przeboje
TORT DWA MICHAŁY 2022

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Tort Dwa Michały to połączenie dwóch przepysznych kremów: krem z michałkami klasycznymi i krem z

Słodki Pomysł
TORT BIEDRONKA 118

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus

Słodki Pomysł
CZEKOLADOWE TIRAMISU Z MALINAMI 150

mikserem na najwyższych obrotach, aż masa będzie puszysta i jasna.  Do masy z mascarpone dodajemy żółtka. Mieszamy szpatułką, aż masa będzie miała jednolity kolor. Następnie wlewamy czekoladę, dalej mieszając. Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę biszkoptów. Nasączamy je połową kawy. Wylewamy połowę kremu, układamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy kawą i wykładamy resztę kremu. Całość obsypujemy grubo kakao

Kuchnia Paulettes
Tort Rafaello 168

kiedy ostygną połowę wysypujemy na dżem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i 75 g wiórek kokosowych. Całość dokładnie mieszamy i 1/3 nakładamy na migdały. Masę przykrywamy blatem biszkopta i ponownie go nasączamy, smarujemy dżemem, posypujemy pozostałymi migdałami i smarujemy warstwą kremu. Wierzchni biszkopt smarujemy jedynie dżemem a następnie wierzch i boki pokrywamy masą. Boki tortu posypujemy

paapilotkaa
Ciasto straciatella z truskawkami 163

Typowe wiosenno-letnie ciasto. Puszysty biszkopt z dodatkiem tartej czekolady nasączony ponczem,  masa z serków homo i mascarpone z dodatkiem świeżych truskawek  i warstwa

Wanilia i Kardamon
Tiramisu 383

kakao do posypania Sposób przygotowania: Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone wymieszanego z cukrem pudrem, wymieszać.  Kawę wsypać do filiżanki, zalać gotowaną wodą, ostudzić, dodać likier amaretto, wymieszać. Zanurzać biszkopty w kawie, ułożyć na spodzie formy lub talerza  Biszkopty przykryć kremem. Następnie wyłożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów i krem. I tak postąpić z ostatnią warstwą

Kuchnia Danusi
Mini Serniczki z Masą z Czarnej Porzeczki i Czekoladowymi Blatami z Wytłoczonym Wzorem 159

lodówki. Po około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę  cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania konsystencji kremu, dodałam mus porzeczkowy i zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego

Blondynka Gotuje
Sos pesto - do czego go wykorzystać? 5 prostych przepisów z sosem pesto 109

bazyliowe bardzo dobrze smakuje w połączeniu z zielonymi warzywami - fasolką szparagową, brokułami i szparagami, a także kurczakiem i łososiem; dla bardziej kremowego efektu połączcie pesto ze śmietaną lub mascarpone  risotto z sosem pesto - pesto to także świetny dodatek do risotto z dodatkiem groszku czy pomidorków jako dodatek do mięsa i ryb , np. posmarujcie pesto kawałek ryby przed pieczeniem, albo(...)zwińcie w roladkę zupa z dodatkiem sosu pesto - najbardziej oczywiste zestawienie to włoska zupa warzywna minestrone z dodatkiem bazyliowego pesto, ale ja także lubię dodawać ten sos do zup kremów jako dodatek kolorystyczny grzanki, kanapeczki z sosem pesto - zamiast masła możemy posmarować chleb pesto, będzie bardziej aromatycznie i trochę zdrowiej  przekąski z ciasta francuskiego, bułeczki drożdżowe - to bardzo prosty

Chilli Czosnek i Oliwa
Czekoladowy tort fasolowy 200

łyżeczka sody Masa: 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżki likieru wiśniowego Dodatkowo: duży słoik 730 g wiśni drążonych (360 g bez zalewy)  Do dekoracji: 1 paczka 255 g M&Msów 3 paczki po 160 g rurek waflowych z kremem zamiast powyższego: posiekane orzechy Przygotowanie: Do blendera(...)przy większej tortownicy (u mnie przy tortownicy 24 cm 70 min.) . Wiśnie odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej mleko. Serek mascarpone zmiksować z likierem  wiśniowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto po upieczeniu przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować masą, ułożyć na niej wiśnie

Domowa Cookierenka Agi
Ciasta czekoladowe. Poznaj pomysły na nietradycyjne wypieki! 90

ciasta na tartę sprawi, że otrzymamy przepyszny, czekoladowy spód. Można go pokryć np. serkiem mascarpone i obłożyć owocami takimi jak np. borówki amerykańskie czy jeżyny. Innym pomysłem jest tarta czekoladowo-kokosowa. Spód przygotowywany jest na bazie migdałów, wiórek kokosowych i oleju kokosowego, a wegański krem ma mocno czekoladowy smak. Tartę warto polać na koniec czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi

jakszef.pl
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 109

rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia się składników. Na spód formy do ciasta  ułożyć 1 warstwę ciasta kakaowego. Na to wylać krem porzeczkowy, a następnie przykryć masę 2 warstwą ciasta. Na drugą warstwę ciasta wylać masę

Kuchnia w oparach
Cytrynowe cupcakes 99

upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia. W naczyniu do miksowania umieszczamy mascarpone, almette, śmietankę i cukier puder. Miksujemy chwilę na małych obrotach, następnie dodajemy śmietan fix i aromat. Miksujemy aż uzyskamy gęstą masę - od momentu dodania śmietanfixu trwa to dosłownie chwilę. Serowy krem chłodzimy w lodówce. Przekładamy do worka cukierniczego i ozdaniamy, lub nakładamy krem łyżką. Ozdobić startą

Rusty Fork
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 165

śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy i dokładnie rozmieszać, wlać całość do masy i krótko miksować. Masę przełożyć na ostudzony biszkopt (najlepiej odwrócić go spodem do góry, tak by nakładac krem na jego równą powierzchnię) i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Galaretkę rozpuścić

Malinowo w kuchni