krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:299/372)

Tiramisu a'la Eton Mess 160

już dobrze ubite powoli dodajemy serek mascarpone cały czas ubijając. Ubijamy śmietanę kremówkę ze śmietan fixem i dodajemy do serka.   Na koniec dodajemy ubite białka delikatnie mieszając.  Do dnie szklanego naczynia, lub kieliszków układamy biszkopty, które nasączamy kawą expresso (mi mama dała do tego specjalny pędzelek), na to nakładamy krem, na kremie układamy naprzemiennie bezy, posypane kawą

Lili w kuchni
Tiramisu. 145

minut. Osobno utrzeć na najmniejszych obrotach ser mascarpone. Dodawać łyżka po łyżce utarte żółtka.  Przygotować miseczki na deser (lub też jedną większą). Biszkopty zanurzać w kawie z amaretto - zanurzyć i od razu wyjąć. Biszkopty szybko nasiąkają i gdy się je przetrzyma rozpadną się. Wyłożyć na dno miseczki. Na biszkopty dodać krem, posypać kakao. Tak zrobić dwie, trzy warstwy

W kuchni u Moniki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 164

kąpieli wodnej, lub mikrofali i łączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem

Malinowe Pocałunki
Antybakteryjna zupa cytrynowo - chrzanowa 160

Cytryna, czosnek, cebula, chrzan, mają właściwości rozgrzewające i antybakteryjne. Czyli ta zupa jest stworzona na zimową porę. A tak naprawdę to postanowiłam zrobić ten

Bon Appetit Małgorzaty
Sylwester 2017 250

czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 96

najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj

Kuchnia bezglutenowa
Jagodowe Tiramisu 147

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
Krówkowe ciasto bez pieczenia z ananasem i orzeszkami 166

herbatników. Ananasa kroimy  w ósmeki. Serek mascarpone wykładamy do miski i na najwolniejszych obrotach (aby z serka nie zrobiło się mleko) miksujemy. Masę krówkową dodajemy małymi porcjami cały czas mieszając.  Wykładamy 1/2 część masy na herbatniki, wraz z 1/2 puszki ananasa, posypując całość orzeszkami. Połową herbatników przykrywamy pierwszą warstwę, smarujemy kremem i wykładamy ananasa. Posypujemy karmelem. Wkładamy

ChilliJemy
Tiramisu bez jajek 275

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
torcik z truskawkami na dobry początek 117

temp 190 stopni C (termoobieg) Masa: serek mascarpone 250 g śmietana kremówka 36 %  400 g 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek płatków migdałów 2 kropelki olejku waniliowego Do serka dodajemy kremówkę, cukier puder, olejek waniliowy i miksujemy. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy uprażone na suchej patelni migdały i delikatnie mieszamy. Gotowy krem chłodzimy w lodówce następnie przekładamy całość

noteskulinarnyfiga
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 353

wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie mieszając partiami dodajemy mascarpone. Na końcu wsypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladę i za pomocą szpatułki lub łyżki łączymy z masą.Tortownicę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej biszkopt (lub biszkopciki), a na niego wykładamy masę serową.Umyte i pokrojone na połówki truskawki układamy na kremie. Całość zalewamy tężejącą galaretką.*śmietankę ubijamy krótko

Słodka Strona
Lazania Czekoladowa z Kremem Herbacianym i Malinami 278

lubi lazanii. Ale czekoladowa? Pierwszy raz i jedyny zobaczyłam wykonaną przez szefów kuchni z Akademii Kulinarnej. Ja postanowiłam pobawić się kolorami. Czarne blaty zamieniłam na białą czekoladę, postawiłam na krem herbaciany, bo świetnie komponuje się z białą czekoladą i równoważy jej słodycz, a w dodatku ma świetny kolor. Mnie się podoba, choć nie byłabym sobą gdybym się nie skrytykowała(...)tylko koneser, ale i ekspert w dziedzinie czekolady. Składniki na 4 sztuki: 200 g białej czekolady (ja użyłam białej czekolady, kaletki firmy Callebaut ze sklepu Patiserka) 100 g serka mascarpone 1 żółtko ok. 10 g cukru pudru 1 łyżeczka herbaty Matcha Skworcu 20 sztuk malin listki melisy do dekoracji Wykonanie: Czekoladę wsypałam do miski i rozpuściłam na parze. Jestem

Blondynka Gotuje
3 bit bez pieczenia 111

krem wylej na warstwę herbatników. Następnie przykryj krem warstwą krakersów i odstaw ciasto do wystygnięcia. Do miski wlej śmietanki i ubijaj je na najwyższych obrotach. Do ubitych śmietanek dodawaj stopniowo cukier puder. Miksuj do połączenia składników (wskazówka: jeśli kremówka nie ubije się tak jak powinna – będzie zbyt rzadka, możesz dodać łyżkę sera mascarpone, który zagęści masę). Gotową śmietankę wyłóż

Przepisy na widelcu
Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową 78

smaczne. Najlepiej robić na noc, aby krem nabrał odpowiedniej konsystencji. Galaretkę zrobiłam z soku jeżynowego własnej produkcji. Można użyć gotowej galaretki o dowolnym smaku. Jeżeli macie sok z jeżyn to szczerze polecam zrobić samodzielnie galaretkę. Składniki 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej ,przesianej cukier … Czytaj dalej Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową

gotuj ze mną
Tort piernikowy z choinkami 255

Tort w każdym kawałku pachnący świętami Bożego Narodzenia. Miękkie, prawie jak biszkopt, ciasto piernikowe z aromatycznymi przyprawami. Do tego konfitura pomarańczowa i 

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania