zdecydowanie zdrowy. Druga to zupa krem z batata i buraka . Obie cudowne w smaku, obie pełne warzyw, obie niezwykle aromatyczne, smaczne... i obie z buraka i batata :) Coś w tych warzywach musi być. Obiadowe pyszności Jednym z najsmaczniejszych dań odkrytych w mionym roku są polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami i mascarpone. Kruche fantastyczne mięso nie jest jedynym atutem
Kolizje Smakówbiałości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę biszkoptów
Cynamonowe szczęścieszklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru pudru 20 ml likieru Bayley's Sposób przygotowania: Szklankę kawy,cukier,kakao i Kasię rozpuszczamy na wolnym ogniu mieszając. Studzimy.Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i jajka miksujemy.Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Gdy ciasto wystygnie dekorujemy kremem. Krem: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem stopniowo dodając
Wielki apetytjabłka, które nadały zupie trochę słodyczy. Taki krem doprawiony ostrą papryką i świeżym pieprzem - poezja :) Składniki: ok. 500 g dyni 1 litr bulionu 1 duża cebula 2 duże ziemniaki 1 duże jabłko 1,5 łyżki ostrej papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki serka mascarpone (ok. 100 g) sól, pieprz 2 łyżki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki:400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka
Świat Ciastakokosem. W tym serowym kremie jest zakamuflowany. Tylko jedna osoba wyczuła jego subtelny aromat. Składniki: Na formę na tartę o średnicy 23 cm 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 100 ml wody z sokiem z połowy cytryny - do nasączenia biszkoptów. Na masę serowo - kokosową: 350 gram gęstego naturalnego jogurtu 250 gram serka mascarpone skórka starta z połowy cytryny
Kronika Piekarnikapodłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów nasączamy w kawie, układamy w formie po dwa rzędy. Smarujemy połową kremu, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę biszkoptów. Smarujemy
słodki bratekprzypadku ostatnich czekoladowych łyżeczek , czy rurek z kremem, które opublikuję w poniedziałek. Sama jestem ciekawa, co przyniesie kolejny rok, a tymczasem zapraszam na bezę :) To jak, świętujecie ze mną? Beza z jagodowo-malinowym serkiem 3 białka z niewielkich jajek 150 g drobnego cukru (nie cukru pudru) szczypta soli serek jagodowy: 250 g mascarpone 2 łyżki jagód (w sezonie świeżych
Mienta blogwysokiego naczynia przelej śmietanę, dodaj serek mascarpone, mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku i cukier. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą ubijaczki lub widelca. Naczynie wstaw do lodówki na ok 1h, aby masa stężała. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Następnie poukładaj na niej krakersy, tak aby ściśle przylegały do siebie Naczynie z kremem wyjmij z lodówki, dodaj do niego opakowanie
365 dni dookoła kuchniMąż po jednym kawałku grzecznie podziękował. Starszy syn ze łzami w oczach poprosił, abym już takiego tortu nie robiła… chodziło mu o to, że dałam
Słodki Pomysłmascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłe biszkopty zamaczamy po jednym w kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy je na spodzie zostawiając na brzegach miejsce na podłużne biszkopty. Na początku wszystko będzie się nieco rozpadać, ale podłużne biszkopty zostaną na swoim miejscu jak tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu
Ciastkozercyzostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka
CookYourselfmikserem w sporej misce: 250g serka mascarpone (najlepiej w temperaturze pokojowej) + około 200ml śmietanki 36% (zimnej, z lodówki) + 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego + około 2 łyżki drobnego cukru, lub do smaku + odrobina czerwonego barwnika w żelu; Wystarczy - zimne ciasto przekroić horyzontalnie na dwie części, posmarować dolna część dżemem, przykryć goórna częścia, a następnie rozsmarować krem śmietankowy na wierzchu i bokach
Lejdi of the housetort piernikowy z kremem pomarańczowym z zeszłorocznego przepisu z Bloga, linku TUTAJ Kostka Jogurtowo - Serowa z Galaretką i Pająkami (z suszonych śliwek i anyżowych żelków) z TEGO przepisu Przepyszne Ciasteczka Orzechowe z Pająkami znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki
Słodko-Słony Świat Ilony