krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:295/372)

Ciasto Przysmak Sułtana z masą truflową – pyszne i efektowne 819

kakao   Masa truflowa: 200 ml śmietanki 30% 250 g cukierków czekoladowych Trufle 250 g serka mascarpone pół opakowania galaretki cytrynowej lub przezroczystej (opakowanie na 500 ml wody o wadze około 70 g)   Bita śmietana: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone pół opakowania galaretki cytrynowej lub przezroczystej 3 łyżki cukru   Dodatkowo: 100 g czekolady   Przygotowanie(...)wystygnięcia. Przygotowujemy krem truflowy. Do rondelka wlewamy śmietankę i wsypujemy posiekane na mniejsze części cukierki. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszając aż cukierki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa. Nie doprowadzamy jej do wrzenia – jeśli widzimy, że zaraz zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Kiedy będzie zimna dodajemy do niej serek mascarpone i schłodzoną, ale jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki Raffaello 51

rozmiar M 1 płaska łyżeczka cukru 250 ml mleka odrobina soli 100 gazowanej lub zwykłej olej rzepakowy do smażenia i odrobina do ciasta Składniki na masę raffaello: 250 g mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki Dodatkowo: kilka sztuk kulek raffaello 2 małe garści migdałków w płatach 2 małe garści wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśniki Raffaello(...)suchej patelni rumienimy płatki i wiórki kokosowe. Odkładamy. Przygotowujemy masę. Pamiętajmy, aby śmietanka kremówka i mascarpone były schłodzone. Do misy wlewamy śmietankę, cukier puder i miksujemy najpierw na niskich obrotach stopniowo zwiększając, aż będzie lekko sztywna. Następnie dodawać łyżka po łyżce mascarpone i miksować, aż składniki się połączą. Połowę wiórków kokosowych i połowę płatków wmieszać do masy. Możemy też dodać

Olcia gotuje!
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 164

prostu obłędnie. Składniki: 400 ml śmietany 30% 250 serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki mleka słomka ptysiowa Brześć Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzony serek i śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż uzyskamy gęsty krem (ja dałam tylko łyżkę cukru pudru, ale proponuję sprawdzić, czy taki poziom

Cynamonowe szczęście
Deser tiramisu w słoiczkach 311

cukier puder, miksujemy minutę. Nie przestając miksować, dodajemy porcjami mascarpone i miksujemy do chwili połączenia składników – około 2-3 minuty.   Składamy deser – przycinamy biszkopty do wielkości dna słoików. Biszkopty namaczamy z obu stron w ponczu kawowym przez kilka sekund. Układamy warstwę na dnie. Na herbatniki układamy porcję kremu – około łyżki na słoik. Na krem układamy kolejną

Smaczna Strona
Deser z bitą śmietaną i malinami 172

owoców leśnych Deser piankowy z malinami Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami Rolada bezowa z malinami Najlepsze lody owocowe bez maszynki Sezon na maliny trwa w najlepsze, więc łapcie przepis na Deser z bitą śmietaną i malinami .. Składniki na 2 porcje: 250 g malin 125 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 136

Przyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym

Gotowanie z pasją
Tort Jamajka -tort motyl 158

śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% 3 śmietanfixy 25 dag serka mascarpone cukier puder wg smaku ( jakieś 2 łyżki) dodatkowo: dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek

Takie tam pichcenie
Wafle a'la Maxi King 187

pokruszyć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem mascarpone.   Masę wstawić do lodówki. W tym czasie roztopić czekoladę (dodając śmietankę). Polewę dosyć szybko (aby nie zastygła) rozsmarować na waflu i posypać migdałami oraz krakersami. Drugi wafel posmarować mlekiem z tubki i na to wyłożyć uprzednio przygotowany krem. Całość przykryć waflem z polewą, delikatnie zawinąć w folię aluminiową

Di gotuje
Śmietankowo-truskawkowy deser z procentami 203

śmietankę i ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone. Następnie do zmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować aż składniki się połączą. Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić. Deser nałożyć do szklaneczek czy pucharków. Na dno każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki dobrze nasączonego

Monia miesza i gotuje
Wytrawne Babeczki vol au vent 170

bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki nadzienie z łososiem: – 50 g łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej

Pociąg Do Kuchni
Dyniowy czas. Tiramisu 140

wspomnień z moich chyba najbardziej udanych wakacji, z dynią, którą niemal wielbię, nie potrafiłam nie ulec. Kupiłam malutką hokkaido i przygotowałam z niej intensywnie pomarańczowe puree. Połączyłam je z mascarpone, kremówką i aromatycznymi przyprawami, przełożyłam biszkoptami namoczonymi w kawie z amaretto. I już! Deser jest naprawdę prosty w przygotowaniu, a smak... Nie da się go opisać, trzeba tego po prostu(...)Dodać puree z dyni i przyprawy, zmiksować na gładką masę.Letnią kawę wymieszać z amaretto. Moczyć w niej biszkopty, ewentualnie przełamać, ułożyć na dnie szklanek. Na to wyłożyć warstwę kremu dyniowego, potem warstwę nasączonych biszkoptów i resztę kremu.Pozostałą kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch. Oprószyć cynamonem, posypać posiekanymi orzechami.Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny przed

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pucharki truskawkowe z porto i kruszonką 163

galaretce, przykryte puszystym, delikatnie cytrynowym kremem. Wspaniałym akcentem jest migdałowa, maślana kruszonka. Deser jest przepyszny, lekko waniliowy, pełen smaku i aromatu. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazety „Apetyt”).     Składniki na 5-6 porcji: 750g umytych, obranych truskawek 130g cukru 250ml porto 3 łyżeczki żelatyny 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(...)ostygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek wymieszać z sokiem z cytryny, aromatem i skórką cytrynową. Następnie serek dodać do ubitej śmietany i wymieszać. 7. Krem rozłożyć równomiernie w pucharkach i posypać ostygniętą kruszonką. Smacznego

Mała Cukierenka
Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 181

wiśniowy z kakaowym biszkoptem, a za dekoracje posłużyły mi draże M&M's. Efekt końcowy był ładny, ale przez całą noc w lodówce draże weszły w reakcje z kremem i spłynął z nich barwnik. Na szczęście tylko od spodu. Poza tym tort jest bardzo smaczny. SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jajek szczypta soli 200 g cukru 2 łyżki oleju rzepakowego(...)łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 600-700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 2 opakowania galaretki wiśniowej lub truskawkowej + 200 ml wody WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, dno formy

Passions hobbies life
Deserki tiramisu 152

dziś mowa to pyszne kawowe tiramisu mascarpone, któremu ja osobiście nie umiem się oprzeć. Deserki tiramisu jakie dziś przygotowałam mają magiczny składnik, który nieco zmienia jego smak, a nawet bym powiedziała, że go uwydatnia. O tym deserze włosi piszą poematy, a na świecie jest już znanych mnóstwo kombinacji na ten pyszny deser z mascarpone. Tiramisu w pucharkach Desery w pucharkach(...)amaretto  330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone lub twarogu z wiaderka (musi być gęsty) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kakao  1 łyżeczka cynamonu Deserki tiramisu - przygotowanie: Kawę zalej wrzątkiem, dodaj amaretto i odstaw do wystygnięcia. Śmietankę ubij, pod koniec ubijania dodaj po łyżce mascarpone i cukier. Mieszaj na wolnych obrotach lub łyżką. Zanurz porcję groszku ptysiowego

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania