Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy ostudzoną ale płynną czekoladę i krótko mieszamy. 3. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy połową wody z sokiem cytrynowym. Rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy i wykładamy połowę masy kokosowej. Przykrywamy drugim blatem, który nasączamy resztą ponczu i smarujemy drugą połową kremu. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachchałwa, puszysty serek mascarpone i słodka śmietanka, ukryte pod pierzynką z cynamonu i migdałów. Deser podkręcam jedynie słodkim trzcinowym cukrem. Natomiast nuta aromatów która zdecydowanie wzmacnia doznania smakowe to korzenny, aromatyczny cynamon oraz chrupiące płatki migdałów. INNE PRZEPISY NA DESERY: POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE KREM CYTRYNOWY LEMON CURD(...)TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE SZARLOTKA FAWORKI KLASYCZNE Serniczek chałwowy z cynamonem i płatkami migdałowymi: – Nieco słodki, sezamowy – Pod pierzynką z cynamonu i migdałów – Smaczna chałwa i puszysty serek mascarpone
globuskulinarnystopniowo, stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować krótko, aż składniki się połączą. Truskawki umyć, odszypułkować. 200g pokroić w ćwiartki i dodać do masy serowej, wymieszać. Resztę truskawek przepołowić i odłożyć do dekoracji. Połowę masy wyłożyć na środek tortownicy o śr. 20cm, po czym na bokach ustawić pionowo biszkopty, rozsmarowując jednocześnie krem tak, by biszkopty się nie przewracały. Wyłożyć
Z miłości do słodkościkolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dobę) 250 ml serka maskarpone 1/4 szkl cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii 100 g gorzkiej czekolady startej na wiórka PRZYBRANIE: 100 g gorzkiej czekolady galaretka owoce z konfitury Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce(...)przelać do woreczka i na papier do pieczenia wycisnąć np. serduszka, następnie włożyć do lodówki. Do upieczonych i wystudzonych babeczek włożyć po małej kosteczce galaretki, na nią szprycą wycisnąć krem straciatella, na wierzch położyć wisienkę z konfitury i serduszko z zastygniętej czekolady. Smacznego
Blondynka Gotujearomatem migdałowym, a biszkopty nasączyć kakao Przepis na klasyczne ciasto tiramisu znajdziecie w poście zatytułowanym: Ciastko managera.... czyli włoski deser Deser tiramisu w pucharkach - składniki 250 g serka mascarpone około 140 g podłużnych biszkoptów tzw. ladyfingers (w wersji bezglutenowej biszkopty bezglutenowe Savoiardi dostępne m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata ) 120 ml mocnego naparu z kawy 2 średniej wielkości jajka(...)łyżki likieru Amaretto. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasny, puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Zajmuje to koło 7-10 minut (po około 5 minutach, nie przerywając ubijania dodać łyżkę likieru Amaretto) Zmniejszyć obroty miksera do średnich i stopniowo - po dwie łyżki dodawać serek mascarpone. Miksować do czasu,aż masa będzie gładka, bez grudek sera.. Białka ubić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawysokości - do lodówki aby zestygła. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy przestygnie mieszamy ją z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Gotowa masę wykładamy na zestygnięta galaretki, na górę odrobinka pokruszonych ciastek (u mnie owsiane z biedry) i na chwilkę do lodówki aby schłodzić krem. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie Kalorycznieoraz mleczną roztapiamy w osobnych naczyniach w kąpieli wodnej. Studzimy. 200ml mocno schłodzonej śmietanki ubijamy z mascarpone na najwyższych obrotach miksera. Powoli dodajemy płynną białą czekoladę, a następnie 3 szklanki płatków. Mieszamy dokładnie. Na wyłożoną folią spożywczą blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników i krem z białą czekoladą. Przykładamy ponownie herbatnikami. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy mleczną czekoladę. Krem
Kuchnia w czekoladzieodstawiamy. Żółtka ubijamy z cukrem na jasna ,gęstą masę . Dodajemy do nich w kilku częściach serek mascarpone i ubijamy do połączenia się składników. Biszkopty maczamy delikatnie z dwóch stron w kawie z alkoholem i układamy na dnie pucharków. Na pierwszej warstwie biszkoptów kładziemy krem ,na krem kolejną warstwę biszkoptów namoczonych delikatnie w kawie i kolejną warstwę kremu .Odstawiamy do lodówki
Ladylaura.układamy warstwę herbatników. Śmietankę ubijamy na sztywno z opakowaniem śmietan fix i cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dzielimy na 2 części. Do pierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2. Czekoladę
Kuchnia w czekoladzieczym kroimy na 3 blaty. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder i serek mascarpone. Wszystko miksujemy, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Adwokat mieszamy z kawą. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy 1/3 adwokatu z kawą, a na nim nakładamy 1/3 kremu śmietankowego i posypujemy 30 g startej czekolady. Następnie kładziemy drugi blat ciasta, nasączamy go i nakładamy krem
Salonik smakówLekkie ciasto smaku słodko-kwaśnym z pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki
Bajeczna Kuchniastopniowo. Powinno nam to zająć nie więcej niż 10 minut. Następnie delikatnie mieszamy powstałą masę z mascarpone. Kawę mieszamy z likierem i krótko moczymy w niej kolejno biszkopty, które układamy na dnie prostokątnego naczynia (lub w pucharkach jeśli mamy ochotę). Następnie nakładamy część kremu. Całość posypujemy kakao. Ponownie moczymy biszkopty, układamy w naczyniu i nakładamy krem. Postępujemy
Mango PapajaSkładniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich
Wielki apetytCiasto cappuccino-latte macchiato Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka PejzażCiasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy
Moje domowe kucharzenienaczyniu o wymiarach 31 x 21 x 6 cm. Tiramisu: 6 jajek od kur z wolnego wybiegu, wiejskich lub ekologicznych (6 żółtek oraz 3-4 białka) 500 g mascarpone 100 g cukru pudru ok. 250 g podłużnych biszkoptów 250 ml espresso 60 ml likieru Amaretto kakao gorzkie do posypania szczypta soli To bardzo ważne, by jajka używane do zrobienia(...)lekkości, prawdziwe tiramisu powinno być lekkie jak chmurka, ale jeśli wolicie "cięższy" krem to zmniejszcie ilość białek do 2 sztuk. Jeśli wolicie deser bardziej lekki to użyjcie 3 lub 4 białka. Żółtka ubijamy z 75 g cukru pudru na białą, kremową masę. Następnie dodajemy do niej mascarpone i mieszamy całość kilkoma szybkimi ruchami miksera lub łyżką/szpatułką (mascarpone
Cooking Monster