krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:286/372)

Jesienny deser z ciasteczkami korzennymi 144

Zaparzamy pół szklanki aromatycznej herbaty.  Ubijamy śmietanę kremówkę, pod koniec dodajemy cukier puder i powoli mascarpone. Ciasteczka zamaczamy na chwilę w naparze z herbaty i układamy dwie warstwy w szklanym naczyniu na dnie lub w pojedynczych pucharkach/szklankach.  Na ciastka wykładamy połowę kremu, na kremie znowu układamy namoczone ciasteczka. i możemy dodać warstwę powideł śliwkowych. Na to wykładamy resztkę

bistro mama
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 123

czekoladowy: czekoladę połamać na kosteczki i roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodawać po łyżce mascarpone, za każdym razem mieszając łyżką do połączenia się składników. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę i dodać ją w 3 partiach do kremu czekoladowego, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką lub szpatułką. Poncz: zaparzamy czarną dość mocna herbatę, słodzimy

Państwo Wojtczuk gotują
Tiramisu chałwowe 195

Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Do przygotowanego kremu dodajemy pokruszoną chałwę, miksujemy tylko do połączenia składników. Krem wstawiamy do lodówki . Opcjonalnie do kremu możemy dodać

Gotowanie i blogowanie
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 217

rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone truskawki, skórę z cytryny i krótko wymieszać łyżką

Mała Cukierenka
Leśny mech z cytrynową nutą 310

Górę rozkruszamy. Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z śmietan-fixem aż uzyskamy łagodne pagórki. Partiami dodajemy mascarpone oraz sok i skórkę z cytryny. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem i miksujemy jeszcze chwilkę do połączenia składników. Spód ciasta wkładamy do formy do pieczenia. Krem nakładamy na ciasto szpinakowe i równo rozsmarowujemy. Na wierzch równo rozsypujemy skruszoną część ciasta. Dość mocno dociskamy

Pyry na Gaz
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 560

rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone truskawki, skórę z cytryny i krótko wymieszać łyżką

Mała Cukierenka
Krem "Monte" 193

Deser inspirowany przepysznym kremem Monte... jedwabisty, kremowy, czekoladowo-orzechowy. PRZEPYSZNY! Składniki 100g czekolady mlecznej 30g masła 2 łyżki syropu o smaku orzechów laskowych 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone posiekane orzechy laskowe Sposób przygotowania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści dodajemy syrop orzechowy oraz masło. Zestawiamy z garnka z gorącą wodą i mieszamy, aby masa była jednolita. Studzimy

Pyry na Gaz
Arbuz z malinowym mascarpone 172

kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować, żeby dobrze go rozprowadzić w jednolitą, gładką masę. Śmietankę dodać do sera, wlać sok i delikatnie wymieszać całość, aż do połączenia składników. Następnie nałożyć krem do szklaneczek, pokrywając arbuza. Udekorować posypką. Schłodzić w lodówce, przez minimum 1 godzinę.Inspiracja

Świat Domowej Kuchni
Tort na wieczór panieński 176

zabarwionych na czerwono i z kremu śmietankowego z dodatkiem czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się zdjęcie, dozwolone od lat 18- nastu ;) Składniki: 100 gram czekolady gorzkiej 250 ml śmietany kremówki 36 % 250 gram serka mascarpone  5 łyżek cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
Rafaello 111

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy ostudzoną ale płynną czekoladę i krótko mieszamy. 3. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy połową wody z sokiem cytrynowym. Rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy i wykładamy połowę masy kokosowej. Przykrywamy drugim blatem, który nasączamy resztą ponczu i smarujemy drugą połową kremu. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
SERNICZEK CHAŁWOWY Z CYNAMONEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 64

chałwa, puszysty serek mascarpone i słodka śmietanka, ukryte pod pierzynką z cynamonu i migdałów. Deser podkręcam jedynie słodkim trzcinowym cukrem. Natomiast nuta aromatów która zdecydowanie wzmacnia doznania smakowe to korzenny, aromatyczny cynamon oraz chrupiące płatki migdałów. INNE PRZEPISY NA DESERY:   POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI     GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE     KREM CYTRYNOWY LEMON CURD(...)TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   Serniczek chałwowy z cynamonem i płatkami migdałowymi: – Nieco słodki, sezamowy – Pod pierzynką z cynamonu i migdałów – Smaczna chałwa i puszysty serek mascarpone

globuskulinarny
Słodki prezent z truskawkami 142

stopniowo, stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować krótko, aż składniki się połączą. Truskawki umyć, odszypułkować. 200g pokroić w ćwiartki i dodać do masy serowej, wymieszać. Resztę truskawek przepołowić i odłożyć do dekoracji. Połowę masy wyłożyć na środek tortownicy o śr. 20cm, po czym na bokach ustawić pionowo biszkopty, rozsmarowując jednocześnie krem tak, by biszkopty się nie przewracały. Wyłożyć

Z miłości do słodkości
Babeczki kruche z kremem straciatella 182

kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dobę) 250 ml serka maskarpone 1/4 szkl cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii 100 g gorzkiej czekolady startej na wiórka PRZYBRANIE: 100 g gorzkiej czekolady galaretka owoce z konfitury Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce(...)przelać do woreczka i na papier do pieczenia wycisnąć np. serduszka, następnie włożyć do lodówki. Do upieczonych i wystudzonych babeczek włożyć po małej kosteczce galaretki, na nią szprycą wycisnąć krem straciatella, na wierzch położyć wisienkę z konfitury i serduszko z zastygniętej czekolady. Smacznego

Blondynka Gotuje
Deser tiramisu w pucharkach 206

aromatem migdałowym, a biszkopty nasączyć kakao Przepis na klasyczne ciasto tiramisu znajdziecie w poście zatytułowanym: Ciastko managera.... czyli włoski deser Deser tiramisu w pucharkach -  składniki 250 g serka mascarpone około 140 g podłużnych biszkoptów tzw. ladyfingers (w wersji bezglutenowej biszkopty bezglutenowe Savoiardi dostępne m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata ) 120 ml mocnego naparu z kawy 2 średniej wielkości jajka(...)łyżki likieru Amaretto. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasny, puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Zajmuje to koło 7-10 minut (po około 5 minutach, nie przerywając ubijania dodać łyżkę likieru Amaretto) Zmniejszyć obroty miksera do średnich i stopniowo - po dwie łyżki dodawać serek mascarpone. Miksować do czasu,aż masa będzie gładka, bez grudek sera.. Białka ubić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata