Tort Kurczak to idealny tort Wielkanocny. Tort z jasnym biszkoptem, kremem kokosowym i musem ananasowym w kształcie jajka. Taki słodki kurczak na pewno umili Wam święta
Słodki PomysłLetnie ciasto z malinami, dzisiaj przygotowałam na biszkopcie z śmietaną i mascarpone. Jest nadzwyczaj pyszne i bardzo efektowne. Ciasto z malinami smakuje dzieciom i nie tylko
Kulinarne Fantazje Marioliopakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 30 g startej na tarce gorzkiej czekolady 2 opakowania wafelków z kremem kakaowym typu Grześki (każde po 34g) szklanka pokruszonych płatków migdałowych Krem Rocher: 500 g serka mascaropne 350 g nutelli 80 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i przestudzonej Dodatkowo: 1 łyżka przegotowanej wody 2 łyżki likieru czekoladowego 4 pokruszone słodkie(...)Upieczoną bezę pozostawiamy do wystygnięcia. Serki mascarpone muszą być dobrze schłodzone przed rozpoczęciem przygotowań. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Dodajemy przestudzoną czekoladę i całość miksujemy przez chwilę do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Tak przygotowany krem wkładamy na chwilę do lodówki, aby się schłodził. Wodę i likier mieszamy i przygotowujemy pącz. Biszkopt dzielimy
PatiGotujeLata lecą za szybko, dzieci rosną...ale my się jednak nie starzejemy. Koncepcja tortu pojawiła się całkiem przypadkowo, ale efekt mojej ambicji powalił na kolana. Pyszne ciasto, ze świetnym kremem z idealną dekoracją. Kolejne urodziny dzieci zaliczone na 6 z plusem. Składniki: 2½ szklanki mąki pszennej 1¼ szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soli 2 duże(...)odstawiamy do napęcznienia. 250 ml śmietany łączymy z 250 g sera mascarpone, dodajemy barwnik, w jakim ma powstać nasz tort (ja użyłam barwnika czarnego w żelu) i kontrolując kolor zaczynamy ubijać naszą masę. Pod koniec dodając do niej cukier z cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatynę. Gotowym kremem dość cienką warstwą smarujemy cały tort, resztę przekładamy do rękawa z ozdobną
Malinowe Pocałunkijajek, a często nawet i bez dodatku alkoholu. Jest lekki i zawsze znajdą się na niego chętni. Jako kawosz nigdy nie potrafię przejść obok niego obojętnie. Składniki: 250g mascarpone 400g śmietanki 36% 200g podłużnych biszkoptów Filiżanka podwójnego espresso lub mocno zaparzona kawa rozpuszczalna 1 łyżka amaretto lub rumu (w wersji bez alkoholu aromat migdałowy) Cukier puder do smaku – 3 łyżki(...)amaretto, rum lub aromat migdałowy. Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder. Dalej miksować. Na koniec dodać mascarpone, dokładnie wymieszać. Biszkopty namoczyć w kawie. Uważać, aby za bardzo nie zmiękły. Namoczone biszkopty ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na to wyłożyć połowę kremu i posypać kakao. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wyłożyć pozostały krem i ponownie posypać kakao. Wstawić do lodówki
Fabryka pomysłówgotujący się sok i ugotować marchewkowy budyń. 2. Budyń przykryć woreczkiem foliowym i pozostawić do ostygnięcia. 3. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt pomarańczowy lub otartą skórkę z pomarańczy oraz zimny budyń marchewkowy. Wszystko dobrze utrzeć. 4. Tak powstały krem marchewkowy przełożyć do małych słoiczków lub pucharków. Ciastka oreo pokruszyć i posypać okruszkami deser. Smacznego
kolorowotorcikowokoszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20 Przygotowanie: Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy sok z limonki (świeżo wyciśnięty) i łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy (ja używam łyżkę, ale można krótko zmiksować mikserem). Próbujemy, krem powinien być delikatnie słodki (nie za mdły). Na dno pucharka / szklaneczki układamy małe biszkopty (ja łamie
Słodkie okruszkikawy, letniej ok. 400 g jagód Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec wsyp cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i dokładnie zmiksuj. Biszkopty zanurzaj na kilkanaście sekund w kawie i układaj blisko siebie w naczyniu lub blaszce. Na biszkoptach rozsmaruj 2/3 kremu i wysyp połowę jagód. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów namoczonym w kawie i rozsmaruj resztę kremu. Wierzch posyp jagodami
Kuchnia bezglutenowagotować do miękkości. Zmiksować blenderem, doprawić szczyptą gałki, solą, pieprzem do smaku. Dodać sok jabłkowy i serek mascarpone. Gotować jeszcze z 5 - 10 min na małym ogniu. Do gotującej się wody wrzucić brokuła i gotować z 3 min. Dodać do kremu i................... Smacznego
Gaździnka warzypudru. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę. Krem rozsmarować na cieście. Przykryć drugim blatem.Naponczować i posmarować resztą dżemu.Wierzch: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki serka mascarpone, 50 g startej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone
Z miłości do słodkościpatrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dobę) 250 ml serka maskarpone 1/4 szkl cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii PRZYBRANIE: 100 g mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach galaretka banan Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce
Blondynka Gotujeidealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast(...)rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier
cucinareidealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast(...)rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier
cucinareskrobi ziemniaczanej 45 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 250 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru wanilinowego MASA JAGODOWA 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 50 g cukru pudru 500 g borówek 5 łyżeczek żelatyny MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotować biszkopt: Wiórki kokosowe(...)dół. Gotowy biszkopt odstawić do przestygnięcia. Przygotować masę borówkową: Borówki umyć i osuszyć, następnie zblendowac. Dodać serek mascarpone, cukier puder, a następnie całość zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, poczekać aż wystygnie i wlać do przygotowanej masy borówkowej. Krem pozostawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać do tężejącego kremu. Biszkopt kokosowy pozostawić w tortownicy
Alle Dobre!Kolejnym smakiem z dzieciństwa jest galaretka, dziś w nowej formie z mascarpone i serkiem naturalnym :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world