krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:282/372)

Mini tiramisu 309

mikserem na średnich obrotach przez ok. 2 minuty. Ubite jajka dodajemy do mascarpone. Chwilę miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasteczka krótko zanurzamy w kawie z alkoholem, oprószamy kakao, nakładamy masę, ponownie oprószamy kakao z dodatkiem cappuccino. Przykrywamy drugim ciasteczkiem (również namoczonym w kawie). Dekorujemy wierzch pozostałością kremu. Deser podajemy schłodzony.Głębia smaków ukryta w mini tiramisu, w upalny letni dzień

mojewypiekiinietylko
Tiramisu (wariant bez jajek) 506

Amaretto 6 łyżek kakao Przygotowanie W salaterce ubić śmietankę 30%. Do serka mascarpone dodać cukier puder i wymieszać. Do masy stopniowo dodawać ubitą wcześniej śmietankę, całość wymieszać. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru. W blaszce wyłożonej papierem lub folią spożywczą ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów, położyć warstwę kremu, posypać kakao, następnie kolejną warstwę biszkoptów i kremu. Deser posypać kakao, wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową 286

ubić na sztywno pod koniec dodając po łyżce serek mascarpone i masę krówkową. Miksować tylko do połączenia się składników, powoli dodając rozpuszczoną i zimną żelatynę. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i gdy napęcznieje delikatnie podgrzać, aby się rozpuściła (nie gotować). Spód foremki wyłożyć herbatnikami i przykryć je połową kremu z masy krówkowej, na którym ułożyć warstwę herbatników. Herbatniki pokryć

Kuchcik gotuje
Sernik crème brûlée 349

delikatną masą serową z dodatkiem białej czekolady, pokryty warstwą kremu crème brûlée, wykończonego słodką skorupką z karmelizowanego cukru. Ideał rozpływający się w ustach :) Składniki na spód: 190 g ciasteczek czekoladowych z dziurką 100 g obranych orzechów laskowych 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 5 jajek(...)wiaderka. Piekarnik nagrzać do 175°C (grzanie góra i dół bez termoobiegu). Na dno piekarnika postawić formę "keksówkę". Zagotować wodę w czajniku. Do misy miksera włożyć twaróg i mascarpone. Miksować na średnich obrotach aż masa będzie gładka i jednolita przez około 1 minutę. Dodać mąkę i cukier i miksować przez kolejną minutę. Dodawać po jednym jajku, miksując na małych obrotach

Świat Ciasta
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 188

tego przepyszna polewa z serka philadelphia z mascarpone i masła. To wszystko razem czyni to ciasto wprost bajecznym. Meeega wilgotne, pyszne. Bardzo godne polecenia. Inspiracją był przepis na świąteczny torcik marchewkowy , ja dopasowałam ilości na niedużą blaszkę, o wym.28x23cm (dół) , przygotowywałam ciasto z 1,5 porcji tego oryginalnego. Zmieniłam też trochę krem do ciasta. Składniki: - 300g obranej marchwi(...)pieczemy ok.45 minut (do suchego patyczka), na programie z termoobiegiem. Blachę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 220g serka philadelphia ja miałam 125g serka+ 95g mascarpone - 75g miękkiego masła - 100g pudru (można dać więcej, dla mnie było idealnie) - 2-3 szczypty soli przy dodatku mascarpone - orzechy i wiórki kokosowe do dekoracji Ubijamy chwilę serek z mascarpone z solą

Smaczne Zdrowe
Tiramisu 109

kremówkę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać do niej po łyżce mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku, zmiksować, wstawić do lodówki. Na dnie wybranego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów – uprzednio każdy z nich chwilę namoczyć w kawie z alkoholem. Następnie równomiernie nałożyć połowę kremu, na nim ponownie nasiąknięte kawą biszkopty i krem. Tiramisu posypać cienką warstwą

niecodziennikpary
Szybki deser tiramisu bez jajek 116

kawy amaretto, mieszam i odstawiam. Śmietanę ubijam i dodaję do niej powoli mascarpone, a następnie cukier puder. Wszystko dobrze miksuję. W szklankach lub pucharkach układam na dnie po jednym namoczonym w kawie biszkopcie (u mnie przełamany na pół, żeby się zmieścił). Na biszkopt kładę 1,5 łyżki kremu, na krem ponownie biszkopt namoczony w kawie i przykrywam go 1 łyżką

Słodki sentyment
Szybki deser tiramisu bez jajek 131

kawy amaretto, mieszam i odstawiam. Śmietanę ubijam i dodaję do niej powoli mascarpone, a następnie cukier puder. Wszystko dobrze miksuję. W szklankach lub pucharkach układam na dnie po jednym namoczonym w kawie biszkopcie (u mnie przełamany na pół, żeby się zmieścił). Na biszkopt kładę 1,5 łyżki kremu, na krem ponownie biszkopt namoczony w kawie i przykrywam go 1 łyżką

Słodki sentyment
Tiramisu z Malinami 195

szybciusieńko w drugiej misce ubijam białka, które dodaję do żółtek z mascarpone i delikatnie staram się wmieszać, aby wszystko się ładnie połączyło, ale aby masa nie straciła puszystości.  Następnym etapem jest ułożenie deseru. Biszkopty maczam w espresso i układam na dnie naczynia, na biszkopty wykładam część kremu i lekko rozsmarowuję po całości, posypuję gorzkim kakao. Następnie ponownie układam biszkopty

Blondynka Gotuje
Truskawkowa stracciatella 187

pudru opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Serek mascarpone zmiksować z połową śmietany 18 %,cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Drugą połowę śmietany zmiksować i wymieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Połączyć obie masy. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2/3 kremu wymieszać z tartą czekoladą. Salaterkę wysmarować masłem. Na spód wlać 1/3 kremu

Anielskie wypieki
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 151

się rumienić.   Masa: Do miski wlewamy śmietankę 30 % kiksujemy, dodajemy mascarpone, mleko skondensowane – miksujemy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Miksujemy. Wykładamy masę na chłodną tartę. Wkładamy do lodówki by masa trochę stężała. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną Mniam.   Artykuł Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Mini deserki z masą kajmakową i białą czekoladą  2233

kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy krówkowej oraz wlewamy przestudzoną białą czekoladę, miksujemy do połączenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę. Dodajemy ją do przygotowanej wcześniej masy. Całość krótko miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy

Podróż w kulinaria
rolada malinowa 204

przełożyć na ściereczkę i razem z nią zrolować - pozostawić do wystudzenia serek mascarpone wymieszać z twarogiem (ja miałam zwykły więc zmiksowałam mikserem jednak masa była zbyt sucha więc dodałam śmietankę) dodać zagęstnik do śmietany, 75 g cukru i cukier waniliowy (tak nie wanilinowy) ubić wszystko na puszysty krem - tu mi właśnie nie wyszło ;)  trochę malin pozostawić do dekoracji- resztę

Gotowanie z pasją
Placuszki serowe 175

rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy niewielkie placuszki. Podajemy z serkiem mascarpone wymieszanym z 2 łyżkami cukru pudru oraz małymi owocami (maliny, jagody, borówki) lub z sosem brzoskwiniowym. Aby przygotować sos brzoskwiniowy, należy brzoskwinie z puszki (kilka można odłożyć i pokroić na kawałki) zmiksować na gładki krem wraz z jednym bananem i sokiem z cytryny. Sok z cytryny dodajemy

Smaki Na Talerzu
Tort czekoladowy zamknięty w czekoladowej butelce. 165

uzyskując cienkie plasterki.  Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone i syrop "kolowy"( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy do worka cukierniczego.  Kiedy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do składania ciasta. Wyciskamy odrobinę kremu na dno butelki i układamy tam dopasowany krążek, na to wyciskamy ponownie

Malinowe Pocałunki