krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:285/372)

Torcik truskawkowy z galaretką 103

rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. truskawki zmiksować blenderem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, potem dołożyć serek mascarpone. Dodać truskawki i lekko stężoną galaretkę. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, na dolną część wyłożyć część masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą część kremu. Schłodzić. Pozostałe galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie

Ewusiowe Smaki
Tiramisu - wersja 2 z kremówką 198

lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowy krem wstawiamy do lodówki Do kawy dodajemy amaretto, mieszamy. Biszkopty dokładnie nasączamy w kawie i układamy w naczyniu/blaszce

Gotowanie i blogowanie
Lemmy 172

patyczka. Kiedy wystygnie kroimy upieczone ciasto na 2-3 części. Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami

Malinowe Pocałunki
Beza jagodowa z pudrem malinowym - ciasto bezglutenowe 164

godziny w 100 stopniach i potem jeszcze z godzinkę w 80 stopniach. Studzimy do zimna. Ser mascarpone łączymy z jagodami ( mrożone podgrzewam w rondelku z cukrem aby puściły sok) jeśli dodajesz z syropu dodawaj po trochu tak, aby ser miał konsystencję kremu, nie dodawaj wtedy cukru. Syrop już jest słodki. Teraz chlust likieru i zmieszaj. Dodaj suszone maliny do środka

AZgotuj!
Tiramisu na szybko 577

uzyskać mocniejszy aromat. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. W pucharkach lub salaterkach układamy na dnie biszkopty nasączane w miksturze kawowo-likierowej. Na to kładziemy warstwę kremu, rozprowadzamy równomiernie i znów biszkopty nasączane a na wierzch warstwa kremu. Całość posypujemy kakao. Ja dodałam też startą gorzką

KasiekGotuje
Sernik z niespodzianką 149

końce wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę przelać do formy, ostrożnie wstawić do lodówki, schłodzić przez noc.Masa serowa:Mascarpone, serek i jogurt zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Przestudzić.Do ostudzonej żelatyny dodać kilka łyżek kremu, wymieszać. Przelać całość do masy, dokładnie zmiksować.Biszkopt ułożyć na paterze, zamknąć na nim obręcz tortownicy. Wylać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu. 218

biszkoptów1 łyżka kawy lub kakao lub czekolady do posypania Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mascarpone i ajerkoniakiem.Ubić białka, dodać do serka.Do kawy dodać Amaretto, maczać biszkopty i układać w naczyniu o wysokim brzegu.Na biszkopty wyłożyć część kremu, znowu nasączone biszkopty i przykryć resztą kremu.Posypać kakao, kawą lub czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Kulinarny karnet Christophera
Tiramisu (bez śmietany i alkoholu) 186

dodatku śmietany i alkoholu. Idealne do popołudniowej kawy. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy, więc poniższy deser bardzo przypadł mi do gustu. Warto dodać, że tiramisu jest bardzo sycące, więc za jednym razem raczej nie będzie w stanie zjeść 2 kawałków :) Składniki na 6 dość dużych porcji: 250 g serka mascarpone 100 ml espresso 3 jajka cukier puder 150 g podłużnych biszkoptów(...)Ponownie ubić na sztywną pianę. W innym naczyniu zmiksować żółtka z 1/3 szklanką cukru pudru (na jednolitą, gęstą, jasną masę). Następnie do ubitych białek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso z kropelkami aromatu migdałowego. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej masy

Ugotować
Czarno - biały tort 199

urodziny i własnie z tej okazji postanowiłam sobie sprawić torcik. Strasznie podobają mi się biało czarne torty dlatego też mój urodzinowy był w tych kolorach.  Orzechowe biszkopty z kremem mocno orzechowym i kawowym, nasączone mocną kawą- jak dla mnie niebo w gębie;)  Polecam;)  Składniki: 300 ml orzechów 220 g mąki pszennej  300 g cukru(...)wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz z cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
Ciasto Minotaur 156

Ciasto Minotaur – przepis na pyszne ciasto z kremem, które bez wątpienia jest hitem na święta, urodziny, czy też inne okazje. Można je także zrobić tak

Kulinarne Przeboje
Brzoskwiniowiec z masą makową 155

Ponieważ dawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się

Kuchnia w czekoladzie
Straszne Tiramisu 233

biszkopty-paluszki ( savioardi), ser mascarpone, żółtka, kawa, cukier i gorzkie kakao. Oryginalny przepis nie uwzględniał użycia likieru czy białek jaj. Oryginalną formą tiramisu był okrąg, z czasem zaczęto używać podłużnych biszkoptów, co wymogło zmianę formy na prostokatną.   Nowoczesne wersje tiramisu często zawierają bitą śmietanę lub ubite białka, co procentuje w piankowej konsystencji i lekkości kremu. W wersji alkoholowej

Mia Cucina Sofieta
Mini pavlova z masą limonkową 96

Opcjonalnie dla koloru pół łyżeczki zielonej herbaty matcha, konfitura malinowa. Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubić z serkiem mascarpone, z cukrami oraz opcjonalnie z dodatkiem herbaty. Pod koniec ubijania dodać odpowiednią ilość soku z limonki. Tak przygotowaną masą śmietanową wyłożyć zagłębienia w bezie, w kremie robić dołeczek, do którego nałożyć konfiturę malinową. Górę bezy dowolnie udekorować owocami. Najlepiej podawać w dniu przygotowania

W garach u Gosi
Ciasto porzeczkowo-serowe 114

szklanki nalewki z czarnej porzeczki 1/3 szklanki wody 1,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki Krem: 200 g miękkiego masła 500 g sera z wiaderka 5 łyżek cukru pudru Wierzch: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki serka mascarpone 50 g startej czekolady   Wykonanie: Do rondelka wlać olej, wodę, wsypać szklankę cukru oraz kakao i wszystko

Pasja Smaku
Szybki deser z mascarpone, jogurtem, nutellą, owocami i biszkoptami 141

zwykłe okrągłe pokruszone borówka amerykańska malina listki mięty do dekoracji 1. Do miseczki przekładamy serek mascarpone, dodajemy jogurt i nutellę. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. 2. Owoce myjemy, odsączamy na sitku. 3. Na spód pucharków dajemy borówki, na nie część kremu. Na krem dajemy biszkopty, potem maliny, znowu krem i na wierzch ja dałam kilka borówek, kilka malin, biszkoptów

kruche babeczki