uzyskując cienkie plasterki. Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone i syrop "kolowy"( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy do worka cukierniczego. Kiedy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do składania ciasta. Wyciskamy odrobinę kremu na dno butelki i układamy tam dopasowany krążek, na to wyciskamy ponownie
Malinowe Pocałunkiwodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Następnie powoli dodajemy wystudzoną białą czekoladę. Ubijamy aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy prażoną pszenicę i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Na blaszce o wymiarach 34x24 cm układamy herbatniki. Następnie wykładamy na nie krem i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy
Passion of Cookinguzyskując cienkie plasterki. Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone i syrop "kolowy"( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy do worka cukierniczego. Kiedy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do składania ciasta. Wyciskamy odrobinę kremu na dno butelki i układamy tam dopasowany krążek, na to wyciskamy ponownie
Malinowe Pocałunkisprzęt, jakim jest maszynka do lodów. Tym bardziej że pozostało mi troszkę kremu do tarty. Nigdy nie jadłam u kogoś domowych lodów, więc nie wiem czy są lepsze czy gorsze, ale moje były smaczne i szybko się rozeszły :) Składniki: Na 6 porcji: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 25ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml
Kuchnia w czekoladziedomowej roboty. Uważam, że udane :) Pyszna dwukolorowa czekoladka, a w środku delikatny krem z likierem czekoladowo-pomarańczowym. Trzeba poświęcić trochę czasu, wykazać się odrobiną cierpliwości i można się rozkoszować. SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30 % 1 łyżka (kopiasta) serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru mały kieliszek likieru czekoladowo-pomarańczowego 10 małych papilotek
Kuchnia w opałachmascarpone 250 śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka żelatyny ok. 80 ml wrzątku Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone i kremówkę ubić na puszystą masę, sztywniejszą niż bita śmietana. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nutellę. Jeżeli używacie robota planetarnego jak ja, proponuje wyłączyć go i dodać w jednej(...)miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko. Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić
Moja Galeria Smakuświeżej mięty *te i inne dodatki możecie nabyć w eSłoneczko Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski, wlewamy sos czekoladowy (doradzam najpierw mniejszą ilość, spróbować i najwyżej dolać więcej) i dokładnie całość mieszamy (ja robię to widelcem). Na dno pucharka kruszymy 1 ciastko francuskie (lub herbatniki), wykładamy nasz ekspresowy krem czekoladowy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i drobniej pokrojoną suszoną żurawiną. Zdobimy listkami
Słodkie okruszkirozpuszczamy w kąpieli. Zimną śmietanę ubijamy, gdy będzie już gęsta dodajemy mascarpone i miksujemy by pozbyć się grudek, wlewamy żelatynę mieszamy całość dokładnie. Masę dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Dno tortownicy (26cm) wykładamy równą warstwą słomki ptysiowej, na słomce rozsmarowujemy biały krem, na nim krem czekoladowy i całość posypujemy granatem. Odstawiamy do lodówki
Cynamonowe szczęściegalaretka agrestowa i truskawkowa, płatki białej i mleczn ej czekolady. Przygotowanie: Mascarpone miksuję na gładką masę z bananami i śmietaną, dodaję cukier waniliowy. Przygotowuję galaretki (każdą rozpuszczam w 1 szklance wody), wlewam do kwadratowego lub prostokątnego naczynia. Odkładam do stężenia, następnie kroję w kostkę. Układam warstwy: galaretka, krem bananowy, pokrojone truskawki i kiwi. Na koniec dekoruję wiórkami czekolady
JejKuchniapuszki wymieszać z serem mascarpone, cukrem pudrem i śmietanką na gładką masę. Ciasto drożdżowe • Podgrzać mleko i wymieszać z pokruszonymi drożdżami. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Uwaga! Bardzo urośnie! • Cukier, cukier wanilinowy, jajko i żółtko zmiksować na gładki krem. • Masło rozpuścić. • Do masy jajecznej dodać mąkę, masło
To co kochammasę a następnie odstawiamy do wystudzenia. W następnym naczyniu miksujemy serek mascarpone ze zredukowanym piwem, pozostały piwem oraz masą jajeczną. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno śmietanę i mieszamy. W 6 szklaneczkach rozkładamy połamane biszkopty, polewamy je naparem kawowy. Układamy warstwę bananów, pokrojonych w plastry. Umieszczamy warstwę kremu i powtarzamy warstwy. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Przed
Domowy Smak JedzeniaUwierzycie, że zrobienie tego tortu zajęło mi niespełna pół godziny? Dokładnie 25 minut potrzebowałam, by ubić śmietankę z mascarpone, obrać banany, zetrzeć czekoladę i namoczyć biszkopty
Kuchnia w czekoladziezmiksuj je wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj serek mascarpone i na najniższych obrotach zmiksuj z żółtkami, tylko do połączenia składników (użycie szybszych obrotów oraz długie miksowanie może doprowadzić do zważenia serka). Pucharki lub małe szklaneczki wypełnij po równo malinowym miąższem a następnie wyłóż warstwą kremu. Przykryj każdą szklaneczkę folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum
Moja Delicjasparzamy jajka.Z żółtek i cukru pudru ubijamy kogel mogel. Dodajemy serek mascarpone. Ubijamy białka ze zwykłym cukrem. Ile cukru damy tak słodki będzie deser. Delikatnie łączymy obie masy. Moczymy biszkopty w kawie z alkoholem ( bądź w samej kawie ) i układamy w prostokątnym pojemniku. Na warstwę biszkoptów układamy krem. Na to kolejna warstwa biszkoptów namoczonych w kawie i krem. Całość posypujemy
Magiczne Życie MartyTort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem(...)serek mascarpone i miksuje, lub 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzątku i też miksuję. Przygotowaną masę przykryć folią spożywczą, schować do lodówki do czasu aż nie będzie potrzebna. Frużelina: 1 kg truskawek, umytych, odszypułkowanych, pokrojonych na dwie lub cztery części, w zależności od wielkości 1-4 łyżki cukru (ja nie dodawałam wcale, ponieważ krem z białej czekolady jest
moj przepis na