łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny masa mascarpone 25 dag mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny ponadto biszkopty (ok. 30 sztuk) 1/2 tabliczki czekolady deserowej łyżka masła Sposób
Pobite gary Barbarymaliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie
W garach u Gosipiec w 175*C około 30 minut. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Połączyć z mascarpone. Połowę masy śmietankowej rozsmarować na biszkopcie i przykryć warstwą herbatników. Na ciastkach ułożyć maliny i przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać przez sitko kakao. Schłodzić i przechowywać w lodówce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez
Kuchnia bezglutenowawystudzenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek mascarpone dalej ubijać. Wsypać trochę wiórków kokosowych, resztę zostawić na posypkę na wierzch rolady., wymieszać. Ubijając wlewać do kremu rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylać do płaskiego
Kuchnia Danusiłyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa
Humanistka w kuchniSernik na zimno z malinamiPrzejdź do przepisu…Sernik bananowo-cytrynowy z borówkamiPrzejdź do przepisu…Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkamiPrzejdź do przepisu…Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptachPrzejdź do przepisu…Ciasta bez pieczenia z kremem:Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia.Przejdź do przepisu…Ciasto Adwokat bez pieczeniaPrzejdź do przepisu…Ciasto bananowe bez pieczenia
Kulinarne Przebojewłożyć owoce, wymieszać ostudzić. Zimny biszkopt przekroić na dwa placki. Spód posmarować masą wiśniową i odstawić na godzinę do lodówki. Mascarpone zmiksować z twarogiem i resztą cukru . Namoczoną żelatynę rozpuścić w podgrzanej wiśniówce i połączyć z dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować
W kuchennym oknie Ewypołowy pomarańczy - 12 gotowych kruchych babeczek - różne posypki do ozdoby Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy dodając po trochu sok z pomarańczy. Następnie dodajemy po trochu rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, po każdej porcji miksując. Gdy składniki się połączą, przekładamy krem do szprycy cukierniczej i napełniamy korpusy babeczek. Wierzch dekorujemy różnymi posypkami. Gotowe babeczki wkładamy na godzinę
W poszukiwaniu inspiracjiTrzy blaty szpinakowego ciasta przełożone kremem jagodowym z kostkami galaretek. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie pozmieniała ;) Galaretki jagodowe zastąpiłam leśnymi (tylko takie udało mi się znaleźć), w kremie zmniejszyłam ilość cukru pudru, oprócz jagód dodałam troszkę czarnej porzeczki, a sam tort przygotowałam z połowy składników i upiekłam w tortownicy o średnicy 18 cm. Przepis podaję jednak, nie uwzględniając(...)oraz serek mascarpone. Następnie wlać tężejące galaretki jagodowe, dodać jagody i krótko wszystko zmiksować do połączenia. Część masy jagodowej odłożyć do dekoracji boków i góry tortu. Do reszty dodać pokrojoną w kostkę galaretkę jagodową, wymieszać i schłodzić 10-15 minut w lodówce, by masa zgęstniała. Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć krem jagodowy
Nastoletnie Wypiekanieproste, a takie trudne, prawda? Dla swoich chłopaków przygotowałam niepodległościowy deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe • biszkopty Sposób
W mojej kuchniwspółpracy ze sklepem SFD zapraszam na pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove, posypane orzeszkami ziemnymi i startą proteinową białą czekoladą o smaku kokosowym. Wszystko współgra idealnie… To proste i wyjątkowo smaczne śniadanie lub podwieczorek, które zachwyci niejedno podniebienie Kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION to przepyszne kremy mające wiele zastosowań w kuchni. Idealnie sprawdzą się z naleśnikami, owsiankami(...)kremem mleczno – orzechowym Nutlove Składniki: pełnoziarnisty chleb tostowy krem NUTLOVE White Choco Peanut 2 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka cukru trzcinowego Dodatkowo: orzeszki ziemne do posypania (solone) ALLNUTRITION Protein Chocolate NUTLOVE Coco Crunch Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem trzcinowym. Na kromkach chleba tostowego rozprowadzić po łyżce kremu NUTLOVE White Choco
Oryginalny smakefekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 %, 2 czubate łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy, Na spód(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej. Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać
Nie tylko w kuchniduże jajka 120 ml mleka 150 g cukru sok i skórka otarta z dwóch cytryn zielony barwnik spożywczy W misie miksera ucieramy masło z cukrem, na jasny i puszysty krem. Następnie jedno po drugim dodajemy jajka. Po każdym jajku miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie sok i skórkę z cytryn i dalej miksujemy jeszcze przez moment. Następnie na przemian dodajemy(...)kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wystudzone ciasto przekładamy na blat. Wierzch i boki smarujemy kremem. Na wierzchu układamy pokrojone na plasterki kiwi. Chłodzimy w lodówce. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureSkładniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną. Białka oddzielamy od żółtek. białka(...)mieszamy z serk iem mascarpone truska wki kroimy na mmnie jsze kaw ałeczki i zalewamy trzecią gal artką, przygotwaną według informacji na opakowaniu, wylewamy na tlaerz lub jeszcze lep iej na foremkę do t arty i wstawiamy do lodówki ostudzony biszkopt kroimy na dwa blaty jeden nasączamy ponczem z herbat y i cytryny, wykładamy krem w drugim kieliczkiem wycinamy kółeczka
Luźna Kuchnia