Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem, chociaż tak naprawdę można pokusić się o nazwanie go torcikiem, bo zdecydowanie składa się(...)budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. [/hide] Artykuł Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plTort z Elsą. Puszysty, błękitny biszkopt, przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem czerwonych pomarańczy Babeczki z kremem śmietankowym i cukrowymi śnieżynkami - Góry Lodowe Galaretka o smaku wieloowocowym pokrojona w Kostki Lodu :) Pyyyyyszne maślane ciasteczka z lukrem - Śnieżynki Budyń śmietankowy z mascarpone, pianki marshmallows i lukier plastyczny - Roztopiony Olaf :D Galaretka wieloowocowa, pianki marshmallows, lukier plastyczny i paluszki - Pływający Olaf
Słodko-Słony Świat Ilonymasła Galaretka z malinami: 600 g malin (świeżych lub mrożonych) 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) 1,5 l wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Beza z migdałami: 3 białka, w temperaturze(...)lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. I tak jak wspominałam na początku najlepiej zostawić ją do wystygnięcia na całą noc w piekarniku. Na koniec krem. Należy przygotować go bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu otrzymania gęstego kremu. Uwaga: niepotrzebne zbyt długie ubijanie kremu - może doprowadzić
Świat Ciastaprzez 5 minut na patelni z nieobranym czosnkiem, solą, pieprzem oraz 2 łyżkami oliwy. Zalewamy całość brandy. Zmniejszamy ogień i gotujemy dopóki brandy całkowicie nie odparuje. Nakładamy krem do głębokich talerzy lub do miseczek. Na środek każdej zupy nakładamy łyżeczkę krewetek, dodajemy 1 kromkę tostowanego chleba (lub grzanek), odrobinę oliwy, trochę świeżo zmielonego pieprzu i gotowe(...)temperaturze 180 stopni przez 20 minu t. Redukujemy zmieszany z cukrem sok z pomarańczy. Dodajemy do soku serek mascarpone i drobno pokrojone skórki pomarańczy. Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem
SzczyptaSmaQstrony Kwestia Smaku . Te omlecieki są proste i pyszne ... całość łącznie z przygotowaniem, upieczeniem omlecików, przyrządzeniem kremu i podaniem to 30 minut. W 30 minut miałam 8 omlecików z bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone z dodatkiem pokrojonych truskawek - rewelacja. Początkowo miały być pestki granatu zamiast truskawek ale akurat nie było granatów w biedronce(...)Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę (30% lub 36%) ubijać na małych obrotach miksera. Gdy już nieco zgęstnieje stopniowo zwiększać obroty i dodawać cukier puder (ok. 1 i 1/2 łyżki), cały czas ubijając aż śmietanka będzie sztywna i gęsta. Do ubitej śmietanki dodałam około 120 g krótko ubitego mikserem serka mascarpone. Smacznego
cucinarestrony Kwestia Smaku . Te omlecieki są proste i pyszne ... całość łącznie z przygotowaniem, upieczeniem omlecików, przyrządzeniem kremu i podaniem to 30 minut. W 30 minut miałam 8 omlecików z bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone z dodatkiem pokrojonych truskawek - rewelacja. Początkowo miały być pestki granatu zamiast truskawek ale akurat nie było granatów w biedronce(...)Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę (30% lub 36%) ubijać na małych obrotach miksera. Gdy już nieco zgęstnieje stopniowo zwiększać obroty i dodawać cukier puder (ok. 1 i 1/2 łyżki), cały czas ubijając aż śmietanka będzie sztywna i gęsta. Do ubitej śmietanki dodałam około 120 g krótko ubitego mikserem serka mascarpone. Smacznego
cucinaredomowych łasuchów. Składniki: (23 cm) BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie(...)całą noc. Następnego dnia masę zmiksować, dodając serek mascarpone. Truskawki (umyte i osuszone lub rozmrożone) zblendować. Galaretki rozpuścić w szklance wody, gdy zaczną tężeć zmiksować z truskawkami. Biszkopt rozciąć na dwa blaty (można nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny lub alkoholem, według uznani). Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu, na to masę truskawkową, drugą połowę kremu i blat
Cakes By Kejtpucharki w których podałam deser. Kawy do maczania biszkoptów nigdy nie słodzę, bo uwielbiam jak miesza się smak gorzkiej kawy ze słodkim kremem. Po tym sztywnym wstępie, zapraszam na niezwyczajne tiramisu ;). Składniki (6 porcji): - 400 g mascarpone - 2 jajka - 50 g cukru pudru - 18 podłużnych biszkoptów - 2 kubki kawy - kilka kostek gorzkiej czekolady - skórka otarta z 1 pomarańczy Namocz biszkopty
Corner With RecipesDelikatny sernik, idealnie kremowy, osłodzony białą czekoladą. Jest tak smaczny, że rozpływa się w ustach. Idealna konsystencja sernika, to zasługa twarogu z mascarpone Président. Słodycz sernika
https:KKuchniaMniamprzygotować wg instrukcji na opakowaniu i schłodzić. Porzeczki umyć i oberwać z szypułek. Żelatynę zalać wodą i pozostawić do napęcznienia. Schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na lekko gęsty krem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodać trzy łyżki ubitego kremu, wymieszać i ponownie ubijając dodać do kremu, zmiksować
Kocham..lubię..gotuję..poncz: ostudzona szklanka słabej herbaty z dodatkiem cytryny, lekko osłodzonej krem: 600 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru 2 śmietanfixy pół puszki brzoskwiń pół łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody wierzch: 400 ml śmietany 2 łyżki cukru 2 śmietanfixy odrobina czerwonego barwnika 250 g serka mascarpone kolorowe posypki 1 banan Sposób przygotowania: Upiec biszkopt według tego przepisu , lub każdego innego(...)częścią masy (również boki). Wierzch wystarczy posmarować cienko, i tak będziemy bogato zdobić kremem całość. Tort przekroić na pół i ustawić połówki na kształt motyla. W środek wsadzić obranego banana. 400 ml śmietany ubić z cukrem i śmietanfixem na sztywno, pod sam koniec ubijania dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać odrobinę czerwonego barwinka
na moim stole...rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy syropu barmańskiego. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać kakao, wymieszać. Na koniec dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm wykładamy folią
Ciastka - domowe słodkościłyżeczki sody 1 niepełna szklanka oleju rzepakowego (230 ml) 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka (125 ml) 1/2 łyżeczki soli Krem kokosowy: 1 szklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania) 500 g mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka(...)sprawdzić patyczkiem). Ciasta mogą odrobinę opaść – ważne, aby nie miały zakalca. Całkowicie wystudzone biszkopty marchewkowe kroimy wzdłuż tak, aby powstały cztery blaty (można odciąć czubki, jeśli powstały). Serki, mascarpone, jogurt i ekstrakt miksujemy na wolnych obrotach dosypując powoli cukier puder. Na końcu dorzucamy trzy czwarte szklanki wiórków i mieszamy (zostawiając 1/4 szklanki do posypania wierzchu). Próbujemy masę, czy jest
Poezja smakusmakuje jeszcze lepiej. Na letni weekendowy deser sprawdzi się idealnie :) Składniki: Spód: 300 g herbatników typu petitki 170 g masła Krem: 500 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300 g serka mascarpone 1 śmietan-fix owoce (borówki amerykańskie, maliny, porzeczki) Herbatniki zmielić/roztłuc na proszek. Masło rozpuścić. Wymieszać herbatniki z masłem(...)Śmietankę zmiksować, aż zacznie gęstnieć, wtedy dodać przesiany cukier puder i estrakt waniliowy. Nie przestając miksować dodawać po jednej łyżce serka, a na koniec wsypać śmietan-fix. Gotowy krem przełożyć na herbatnikowy spód, wyrównać i poukładać na nim owoce. Schładzać przez podaniem ok. 2 godziny
Simply Food