resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepić tortownicę wraz z bokami i piec w 180C przez ok.40 minut. Krem: 300 g śmietany 18% (w temperaturze pokojowej) 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady 4-5 łyżek cukru pudru łyżka cukru wanilinowego Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.Czekolad
Anielskie wypiekiPyszna, domowa kawa z kremem z żółtka na słodko oraz bitą śmietaną i dodatkiem sera mascarpone. Inspirowałam się przepisem na kawę po wietnamsku, którą uwielbiam. W smaku przypomina trochę kawę cappuccino waniliową w proszku.. dawno temu pamiętam jak wchodziła ona do sprzedaży i wszyscy ją kupowali. Moja Mama również :-) Ta kawa jest jednak o nieeeeebo lepsza
AniaGotuje.plDokładnie zmiksować. 3. Kopijki wysmarować masłem i wylać do nich ciasto. Ja użyłam 16 kopijek. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni. 4. Mascarpone zmiksować z masłem orzechowym. 5. Ostudzone placki z brownie przełożyć kremem. Udekorować pozostałym kremem
Ania i Marcin gotująpudrem papierem do góry. Zdejmujemy delikatnie papier, biszkopt zwijamy wraz ze ściereczką w roladę wzdłuż dłuższego boku i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa miętowa: mascarpone, kremówkę i barwnik umieszczamy w misce, miksujemy do powstania gęstego kremu, dodajemy cukier i pastę miętową, miksujemy do połączenia składników. Ostudzoną roladę rozwijamy, z masy odkładamy kilka łyżek do dekoracji, resztę rozsmarowujemy całość
Smak mojej kuchniorzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (24x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżka kakao 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Brzoskwinie odsączyć, do syropu
Cynamonowe szczęściejajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia na krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki kakao instant 1/2 szklanki wystudzonej herbaty bez cukru Białka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabiszkopcie i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki. Warstwa śmietankowa: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, śmietan-fixy i krótko zmiksować do połączenia składników. Gotowy krem wyłożyć na stężałej galaretce i wyrównać. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać górę ciasta. Na każdym kawałku położyć wiśnię do dekoracji
Passions hobbies lifewinogron…) - 2 szklanki mąki krupczatki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - 2 łyżki soku z cytryny - esencja cytrynowa Składniki na krem: - 300ml schłodzonejśmietanki kremówki (min. 30% dałam double carem) - 250g serka mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy i odciskamy na gęstym sitku
mojewypiekiinietylkoPolecam! Beza Pawłowej z owocami Składniki: białka z 5 jaj 250 g cukru drobnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub balsamicznego Krem: 350 ml śmietany kremowej 30 % 1 cukier waniliowy 2 serki mascarpone (500 g) 500 g owoców (maliny, truskawki, borówka) Przepis: Ubić białka na pół sztywno i nadal ubijając, dodawać po jednej łyżce cukru, aż zrobi
Gotowanie-ukdrobno posiekanych śliwek, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1/2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy, 1/3 łyżeczki posiekanego tymianku, szczypta cynamonu. Krem z batatów: 1 batat ok. 400 g, 150 g serka mascarpone, 100 g startego sera żółtego Cheddar, 100 g jarmużu bez grubych nerwów, 100 ml wina białego wytrawnego, 3 jajka, 3 łyżki soku z cytryny
SzczyptaSmaQkońcem uruchomiłam termoobieg! Gorący biszkopt wyjęty z pieca (zdejmujemy papier do pieczenia!), ułóż na ściereczce i od razu zroluj. Odstaw, aż do całkowitego wystudzenia. Krem kajmakowy: -1/3 margaryny - 1/2 puszki kajmaku - 2 łyżki serka mascarpone Margarynę ucieramy mikserem, minimum 10 minut, powinna zrobić się dużo jaśniejsza i puszysta. Następnie dodajemy naprzemiennie po małej łyżeczce kajmaku i mascarpone, ciągle ucierając
SMYKWKUCHNIrozpuszczamy ją w połowie sugerowanej ilości wody. Wylewamy ją do foremki, wyłożonej folią spożywczą. Na następny dzień kroimy w kostkę. W misie miksera umieszczamy mascarpone, śmietanę, cukier puder, ziarenka wanilii i ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Nie za długo, żeby masa nie zważyła się. Wykonanie: Na paterze układamy pierwszą warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy
Moja Galeria Smakupotrzebujemy najpierw upiec babeczki, które następnie będziemy dekorować. Przepisy do wyboru tutaj , choć ja w szczególności polecam: waniliowe i z colą . Wykonanie masy: Serek mascarpone ubić ze śmietaną kremówką i cukrem waniliowym na gęsty, jednolity krem. Włożyć do lodówki. Wykonanie dekoracji: Pianki pokroić na małe kawałki. Jeśli mamy pianki mini marshmallows wystarczy przeciąć je na pół. Jeśli mamy duże
Mania WypiekaniaNastępnie wlewamy bulion i wodę, doprowadzamy do wrzenia i ponownie zmniejszamy ogień. Gotujemy około 30-40 minut. Doprawiamy imbirem, kminem, solą i pieprzem. Dodajemy mascarpone i całość dokładnie miksujemy przy pomocy blendera do uzyskania gładkiego kremu. Zupa najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego oraz przesmażonymi listkami szałwii. Idealnie do tego pasuje grzanka z bagietki, przesmażona na oliwie pozostałej
Plate of Joy