krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:238/372)

Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 265

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal

Health-Fit-Life
Tutti Colori – pizza prawdziwie włoska 153

albo jak ktoś woli orzeźwiającego drinka w postaci Aperol Spritz. Deser… Nie zapomnieliśmy również o deserze. Skosztowaliśmy słodkie, zrobione na bazie jajek i serka mascarpone Tiramisu. Podane było w szklance. Słodki smak kremu współgrał z nasączonymi kawą biszkoptami. A całość dopełniło aromatyczne espresso i cappuccino z mleczną pianką. Podsumowanie Tutti Colori miejsce niezwykle klimatyczne, sprawiające wrażenie małej włoskiej knajpki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TRUSKAWKI - 11 POMYSŁÓW NA SŁODYCZE Z TRUSKAWKAMI, BEZ CUKRU I TRADYCYJNE 128

TRUSKAWKOWYM SOSEM MINI SERNICZKI TRADYCYJNE WYPIEKI Z TRUSKAWKAMI CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKOWYM MUSEM BABECZKI NA MAŚLANCE Z KRUSZONKĄ TRUSKAWKOWA CHMURKA MINI BISZKOPCIKI ZE ŚMIETANKĄ Z MASCARPONE BŁYSKAWICZNE BABECZKI NA JOGURCIE BABECZKI BISZKOPTOWE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Upiecz sobie babeczkę
Tiramisu amarula 121

cukru waniliowego  2 łyżki cukru pudru południowo afrykański likier Amarula ½ białej czekolady ½ gorzkiej czekolady Śmietankę ubijamy dodając cukier waniliowy, cukier puder. Po chwili dodajemy mascarpone  i nadal ubijamy aż otrzymamy konsystencję gęstego kremu.  Deser podajemy w pucharkach lub w małych szklaneczkach.  Kolejność nakładania składników : -  1 łyżeczka kremu - biszkopt namoczony w kawie - 1 łyżeczka likieru amarula

noteskulinarnyfiga
Tiramisu bez jajek 178

kakao gorzkiego Przygotowanie: Kawę zalewamy gorącą wodą i mieszamy. Odstawiamy do rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a potem dodajemy po 1 łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do woreczka foliowego. Przygotowujemy pucharki. Moczymy w zimnej kawie biszkopty i umieszczamy je na dnie pucharków. Odcinamy końcówkę woreczka i wyciskamy po trochę kremu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
TIRAMISU Z MALINAMI 229

zaparzonej mocnej kawy naturalnej amaretto- wedle uznania,do smaku 500 g malin Wykonanie: *Kawę przecedzić, dać alkoholu do smaku.  * Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, na koniec do smaku słodzimy cukrem pudrem. Krem dzielimy na 3 części.  *Na blachę 25x25 wykładamy 1 porcję kremu, rozsmarowujemy. Na masę wykładamy biszkopty moczone  w kawie. Następnie wykładamy kolejna porcję kremu

Z Majeczką w kuchni
Truskawkowa chmurka 374

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa chmurka 374

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Tort bezowo-kawowy 340

Tort bezowo-kawowy, to trzy pyszne blaty z chrupkiej na zewnątrz, a miękkiej i ciągnącej w środku bezy, przełożone delikatnym kremem kawowym (na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone)! Pychota! Poniżej znajdziecie przepis sporządzony w formie krok po kroku + zdjęcia, aby jak najbardziej ułatwić Wam zrobienie takiej pychotki w Waszej własnej kuchni. Bezowo-kawowy tort nie […] Artykuł Tort bezowo

Domowe Torty
Rolada z kremem . 212

piekarniku. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach .Zaraz po upieczeniu zwijamy ją ,jeszcze gorącą w rulon ,razem z papierem. Odkładamy na 0,5 godziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy

Ladylaura.
Torcik porzeczkowy 140

wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) Piec w 170 stopniach około 30 minut do suchego patyczka. Wystudzić. Krem porzeczkowy 1 szklanka czerwonych porzeczek (użyłam mrożone) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub 1 listek i 1/2 żelatyny ) 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki -schłodzonej Żelatynę zalać 1 łyżką wody i odstawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotować(...)podgrzać żelatynę ( nie gotować) zamieszać do całkowitego rozpuszczenia i połączyć z syropem porzeczkowym.  Schłodzić ale nie doprowadzić do stężenia. W misce zmiksować mascarpone ze śmietaną, miksując dolewać schłodzony syrop porzeczkowy. Miksować do uzyskania stabilnego kremu. Krem maślany do posmarowania tortu 1 i 1/2  szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Deser brzoskwiniowy 161

dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą

Gotuj Sam!
Krajanka wuzetka 256

limonki wymieszaj z likierem i skrop nim dolny blat ciasta. Wymieszaj dżem z rumem i rozprowadź równomiernie na powierzchni dolnego blatu. Zmiksuj śmietankę z mascarpone. Dodaj likier i wymieszaj. Rozprowadź grubą warstwę kremu na dolnym blacie ciasta. Przykryj górnym blatem i posmaruj cienką warstwą kremu. Posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Schłodzone ciasto pokrój na małe kwadraty

codojedzenia
Cytrynowy krem 130

ubite przelać, przetrzeć przez sito aby masa zrobiła się gładka bez grudek. Idealny krem do ciast, ciasteczek, bezowego toru pavlowa. Ja często korzystam z tego kremu jako dodatek do masy ze śmietany z mascarpone. Bardzo cytrusowy i orzeźwiający smak

W garach u Gosi
Ciasto ze słonecznikiem 4707

słoneczki przemieszać kilka razy,aby był sypki. masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania