kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:81/120)

Kotlety mielone 229

faktycznie jest taki zaje...fajny ;) Póki co eksperymentuję z nimi w domu. Teściowa robi z granulatem sojowym i powiem Wam że mi smakuje, ja robię bez. W sumie bez niczego, tylko z tą bułką w mleku. I też jest fajny, więc ile ludzi tyle sposobów, smaków i opinii. Chętnie poznam Wasze sprawdzone przepisy na sznycle! Takie to proste(...)Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze cząstki i wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą i ząbkami czosnku umieszczamy w misie urządzenia z założonym ostrzem do wyrabiania. Zamykamy i uruchamiamy PULS na 2 minuty. Po tym czasie dodajemy namoczoną bułkę, sól oraz pieprz i uruchamiamy w trybie manualnym na 2 minuty, obroty 10. Z gotowego mięsa formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce

Kuchnia w czekoladzie
BITKI WOŁOWE W SOSIE GRZYBOWYM 300

świeżo zmielonego pieprzu i suszonego oregano. Przykrywamy arkuszem folii spożywczej i cienko rozbijamy. Odwracamy, doprawiamy solą oraz  pozostałym pieprzem i oregano. Przykrywamy i ponownie rozbijamy, na bardzo cienkie kotlety. Nacieramy olejem. Odstawiamy do zamarynowania (można na noc). Przed smażeniem ocieplamy w temperaturze pokojowej. W szerokim rondlu średniej wielkości, zagotowujemy bulion lub wodę ( można dodać 2 łyżki sosu sojowego). Dodajemy(...)strony, do zrumienienia. Przekładamy do garnka z bulionem, dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 1-2 godziny lub dłużej, do miękkości mięsa. W międzyczasie, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczamy i kroimy w grube plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. W miseczce rozcieramy mąkę ze śmietaną, musztardą  i wodą. Na patelni rozgrzewamy

cool and minty
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 215

niej skórkę na drobnej tarce. Cebulkę i czosnek bardzo drobno kroimy i szklimy je na łyżce oleju. Rybę odcedzamy i przekładamy do miski. Lekko rozgniatamy ugotowane w mleku mięso widelcem – nie mielimy i nie blendujemy, żeby zachować strukturę i konsystencję. Odciśniętą z płynu bułkę i ziemniaki dodajemy do ryby. Wrzucamy posiekany koperek, łyżeczkę skórki startej z cytryny, świeżo mielony pieprz(...)cytryny. Bułki hamburgerowe podgrzewamy (na grillu, w piekarniku, na patelni). Dolną połowę smarujemy sosem, kładziemy sałatę, rybnego burgera, znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych kotletów wielkości

Karo in the Kitchen
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 124

mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi i salami Niesamowicie sycące, piękne(...)menu, gdyż przepisów trzeba szukać wokół określonych produktów i upraszcza gotowanie. Sami zobaczcie: menu na ten tydzień powstało w następujący sposób: w dużym rondlu przygotowaliśmy dużą ilość pęczotto, ale bez przyprawiania. Po upieczeniu, podzieliliśmy kaszę na trzy porcje: jedna poszła na pęczotto, druga na fritattę, a trzecia na burgery. Najłatwiej było zrobić pęczotto, gdyż właściwie było gotowe. Wystarczyło

Niedzielny kucharz
Hamburger czarny charakter 232

Jeśli w poprzednim wpisie już wystarczająco przekonałam Was do upieczenia własnych bułek do hamburgerów i nabraliście ochoty aby takową bułę wraz z zawartością pożreć w całości

Garniec Magalie
Najlepsze domowe burgery 136

kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź mieszanka sałat ketchup majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe burgery – Wykonanie Przygotowanie mięsa do domowych burgerów Do burgerów najlepsze mięso to mielone mięso wieprzowe, najlepiej wykorzystać mięso(...)jednak nie za długo, by nie ogrzać mięsa, przez co będzie ono twardsze i mięso będzie się rozpadało na patelni. Mięso uformuj na placki grubości około 2 centymetry, odrobinę większe od bułki, ponieważ kotlety kurczą się podczas procesu smażenia. Mięso można smażyć na suchej patelni, bądź na patelni z odrobiną oleju. Kotlety smaż na patelni (jeśli masz grillową

To Musisz Wiedzieć
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 383

Kolejny wtorek - kolejne danie z wieprzowiną. Z kawałka schabu można przyrządzić pyszne i w miarę dietetyczne danie. Mój Mąż twierdził, że "schab i fit - to się

Kolorowy Przepisownik
Smażone klopsiki z groszkiem i marchewką, danie do słoika na wyjazdy 151

troszkę umilić życie. Wiem, niektórzy stwierdzą, że można kupić ale ja nie znoszę tych gotowych słoików ze sklepu. Przeważnie zawierają śladowe ilości mięsa, zawsze są zapaćkane, pomidorowym kiślem który ma imitować sos. I zazwyczaj są totalnie bez smaku, a raczej o takim samym smaku. Nie ważne czy otworzysz fasolkę, klopsy, pulpety czy nawet flaki ..smak(...)śmietany kremówki 30 % sól, pieprz do smaku mąka pszenna z wodą do zagęszczenia Mięso mielone przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, wlej bulion lub wodę. Następnie wsyp gałkę muszkatołową, czosnek, sól i pieprz do smaku. Wyrób na jednolitą masę mięsną jak każde kotlety mielone Formuj małe klopsiki i obsmażaj na smalcu (olej brzydko oddziela się od sosu w słoiku

Ogrodnik w podróży
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 179

osób rezygnuje z tego rodzaju obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego(...)potraw. Kolejnymi zaletami sprzętu WOLL są: produkcja bez użycia niebezpiecznych związków PFOA (używanych m.in. przy produkcji patelni teflonowych), powłoka odporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem

Fitsweet.me
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 176

osób rezygnuje z tego rodzaju obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego(...)potraw. Kolejnymi zaletami sprzętu WOLL są: produkcja bez użycia niebezpiecznych związków PFOA (używanych m.in. przy produkcji patelni teflonowych), powłoka odporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem

Fitsweet.me
Schab z sosem cebulowym 167

Schab z sosem cebulowym Pyszny soczysty schab z grilla serwowany z sosem cebulowym to jedno z naszych ulubionych dań obiadowych. Proste do zrobienia , cieszy wszystkich domowników

Ogrodnik w podróży
Mięsne gniazdka z pieczarkami 195

Zapraszam Składniki na 4 duże gniazdka mielone: masa mięsna: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 2 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do mięsa, np. sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek granulowany 2 łyżki bułki tartej i sucha kajzerka, zalane mlekiem (podczas pieczenia wchłoną wilgoć z mięsa i zagęszczą je) Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule 50 g serka(...)pieprz do smaku Jak przygotować mięsne gniazdka z farszem pieczarkowym? Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy, namoczoną bułkę. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy na bok, a w między czasie przygotowujemy farsz. Oczyszczamy pieczarki, kroimy je w kostkę. Cebule również kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewam patelnię bez tłuszczu, na suchą patelnię wrzucamy pieczarki, cebulę, doprawiamy solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab z pieczarkami pod kruszonką 167

Schab z pieczarkami pod kruszonką Schab z pieczarkami pod kruszonką , to genialny kawałek mięska . Banalnie prosty w wykonaniu , przełamuje nudę . Czasami trudno coś wymyślić z takiego

Ogrodnik w podróży
Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej 174

Zdrowa panierka kukurydziana idealnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnej panierki bazującej na bułce tartej i mące. Zobaczcie sami! Mam tę słabość, że uwielbiam panierowane mięso, co

A to pestka
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 163

Lubię czasem na obiad podać danie wegetariańskie. Zazwyczaj cukinię nadziewam mięsem mielonym z dodatkiem ryżu, jednak tym razem zrobiłam inaczej. Dziś na obiad przedstawia się cukinia nadziewana kaszą. Jest lekka w smaku, bardzo zdrowa, nada się jako posiłek dla osoby na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Ja zjadłam 1 połówkę a mój małżonek 3 :-p . Cukinia faszerowana może również być(...)różnymi rodzajami mięs np. mielonym, kurczakiem, indykiem, ale również kaszami, ryżem bądź samymi warzywami. Cukinia nadziewana kaszą to pomysł na obiad dla osób nie jedzących mięsa. Faszerowana cukinia jest bardzo sycąca, bo zazwyczaj zawiera sporo zdrowych i smacznych składników w swoim wnętrzu. Nadziewana cukinia zasmakuje dzieciom i dorosłym. Jeśli szukasz innych przepisów na cukinię koniecznie wypróbuj kotlety z cukinii. Artykuł

To Musisz Wiedzieć