kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:88/120)

Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 184

słowo "kamień" w kuchni oznacza ułatwienie życia. I wiecie? To jest prawda.  W ostatnim czasie sprawdzałam przydatność patelni kamiennej Stone Legend Delimano pod każdym kątem. Smażyłam placki, jajecznice, mięsa, kotlety z ryb, dania jednogarnkowe itp. Zaskakujące dla mnie jest to, że naprawdę - NAPRAWDĘ!!! - nie potrzeba tłuszczu. Producent twierdzi, że wystarczy kropla oleju. Moim zdaniem nie potrzeba nawet kropli(...)bazie jajek (sami przyznajcie, że tak jest - normalnie po 20 minutach jajecznica jest zimna), więc wspaniałym zaskoczeniem było, gdy frittata była nadal mocno ciepła i mogliśmy ją zjeść bez odgrzewania, a przecież nie trzymałam jej nawet pod przykryciem podczas sesji. A po wszystkim patelni nie musiałam szorować, bo była praktycznie czysta i wystarczyło przetrzeć ją gąbką pod bieżącą wodą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 156

Sycące i pachnące przyprawami wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera, które pokocha również każdy miłośnik tradycyjnego hamburgera. Co zamiast fast food – wegetariańskie burgery z

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 99

najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział cytryny tylko do smaku jaki zostaje po karmelizacji w maśle cienko pokrojonej cytryny. Naszym zdaniem absolutnie(...)grube, rozbij lekko tłuczkiem. Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu aż kurczak ładnie się przyrumieni, w zależności od grubości kotletów po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż usmażone filety

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 160

najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział cytryny tylko do smaku jaki zostaje po karmelizacji w maśle cienko pokrojonej cytryny. Naszym zdaniem absolutnie(...)grube, rozbij lekko tłuczkiem. Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu aż kurczak ładnie się przyrumieni, w zależności od grubości kotletów po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż usmażone filety

Niedzielny kucharz
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 314

Roladki z farszem z sera feta, świeżej papryki i ziół, owinięte w plastry boczku to doskonała propozycja na wszelkie przyjęcia i obiady rodzinne. W smaku wyraziste

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulled pork barbecue – wolnopieczona łopatka 192

Wolnowar to genialne urządzenie do przygotowywania jedzenia z wyprzedzeniem. Nastawiam porcję mięsa wieczorem, a następnego dnia w porze obiadowej jest już ugotowane. Zero pilnowania, zero wylewania

Gotowanie i blogowanie
Turecka pizza z mięsem 78

rozumiem, pizzą podzielić się nie umiem", że tak sparafrazuję słowa kultowej (w moich czasach piosenki) piosenki zespołu Chłopcy z Placu Broni. Turecka pizza z mięsem mielonym, pomidorami i natką pietruszki. Turecka pizza z mięsem składniki na ciasto 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 125 ml letniej wody, nie powinna mieć więcej niż 37 stopni ciepła. 200 g mąki pszennej(...)Mięso mieszam z koncentratem pomidorowym, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz przygotowaną wcześniej cebulą z pomidorami. Doprawiam płatkami chili, solą, pieprzem, kminem rzymskim, cynamonem i wyrabiam, tak jak mięso na kotlety mielone. 6. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przekładam je na podsypaną mąką stolnicę, chwilę ręcznie wyrabiam, a następnie dzielę na 4 lub 6 równych części i pozostawiam na około

Cztery Fajery
Pulpeciki w sosie pomidorowym 217

chce kotleta mielonego. Chciałam jednak czymś ją zastąpić, więc pomyślałam o kaszy mannej, po prostu gdzieś, kiedyś słyszałam, że takie są dobre- nie wiem czy przypadkiem nie od mojej mamy, a mama na pewno nie może się mylić ;) I znalazłam! :) Na stronie Wielkie Żarcie, dokładnie to czego szukałam.  Dokładnie taki właśnie smak ;) Polecam! :)  Składniki: 500g mięsa mielonego(...)mannej 2 jajka przyprawa do mięsa mielonego cebula duża butelka lub mały karton przecieru pomidorowy ( wyjaśnienie dalej w tekście)* 2 marchewki mąka do obtoczenia pulpetów bulion z 1 kostki rosołowej i wody w ilości takiej by zakryła nam pulpety sól, pieprz bazylia, oregano papryka ostra i słodka czosnek granulowany Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem granulowanym, pieprzem i papryką

Czerwona Porzeczka
Burgery rybne 124

Uwielbiam oglądać programy kulinarne, w których znani na całym świecie szefowie kuchni dzielą się swoimi pomysłami na pyszne dania. W jednym z takich programów szef Michel

Moja Delicja
Wegeburger ze słodkich ziemniaków 174

Niedawno przekonałam się, że burger bez mięsa też może być dobry, a nawet pyszny. Przez długi czas kompletnie w to nie wierzyłam i zawsze powtarzałam, że burger bez mięsa to nie burger. Cóż, ludzie się zmieniają... :) Jeśli lubicie słodkie ziemniaki, albo po prostu chcecie spróbować czegoś nowego to ten przepis jest wprost idealny. Naprawdę polecam! Jeśli zrezygnujemy(...)pozostałe składniki (cebulę siekamy w kostkę, listki tymianku odrywamy z gałązek, które wyrzucamy). Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ręce zwilżamy wodą i formujemy kotlety, które układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 min. Po tym czasie przekręcamy burgery na drugą stronę i pieczemy

DefinicjaSmaku
Patelnie za stówkę z kawałkiem 143

powłoką, gładką i śliską, dzięki czemu po 4 miesiącach codziennego używania nie mam zapieczonych śladów tłuszczu, to dla mnie duży plus. Spodnia część nie ściera się mimo, że często bez podnoszenia patelni przesuwam ją po kuchence. Rączka się nie nagrzewa i zarówno jej kształt jak i materiał z jakiego jest wykonana nadal jest błyszcząca i niezwykle łatwa w utrzymaniu(...)też miło zaskoczyła. Nic nie przywiera, smażona cebulka ładnie się szkli, nie przykleja i nie przypala się po bokach. Cała powierzchnia patelni nagrzewa się równomiernie, więc nie ważne czy kotlet leży z boku patelni czy na środku. Może zabrzmi to mało poważnie, ale naprawdę bardzo lubię ją myć, zresztą nie tylko ja, bo mój nastoletni syn też stwierdził, że polubił

Blondynka Gotuje
Kotleciki mielone z pęczakiem 256

kaszą kotlety to alternatywa dla popularnych mielonych. Kotleciki mielone z pęczakiem przygotowałam w dwóch wersjach - smażonej i pieczonej. Na zdjęciach na białym talerzu znajdują się kotleciki smażone - bardziej rumiane, na talerzu niebieskim - kotleciki pieczone - propozycja dla wszystkich na diecie i dbających o linię (niczym nie ustępują w smaku tym smażonym).  Zobacz również przepisy na ------> MIĘSO MIELON E Kotleciki(...)mielone z pęczakiem - przepis: Składniki: (około 10-12 kotlecików) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 3/4 szklanki pęczaku średniej wielkości czerwona papryka średniej wielkości czerwona cebula pęczek natki pietruszki 1 duże jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki 1-2 łyżeczki przyprawy typu vegeta olej do smażenia

Moje Qulinaria
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 133

kilka ciekawych, klasycznych rarytasów zaliczyliśmy. Ach, Wiedeń, Wiedeń, powrót do cudnego miasta... Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek Przyjeżdżając do Wiednia mieliśmy kilka rzeczy na liście - pozwiedzać bez większej spiny miasto i te smaczniejsze - spróbować: sznycla po wiedeńsku, tortu Sachera, prawdziwe kiełbaski (tzw. Wursty). Generalnie do naszego zwiedzania wykorzystaliśmy wersję lajt przewodnika Pascal i w zupełności wystarczyło(...)tutaj na na kotleta. Jednak najprawdziwszy sznycel wiedeński jest robiony z cielęciny - ten nazywany będzie Wiener Schnitzel. Ze względu na niższą cenę wieprzowiny bardziej popularny jest Wiener Schnitzel Art - przygotowywany ze schabu (sznycel po wiedeńsku) , a czasami nawet i z łoaptki. I taki też serwują w restauracji Schnitzelwirt. Uwaga! Zamówiony sznycel po wiedeńsku to dwa ogromne kotlety schabowe , które spożywa

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania