Domowa „jarzynka” , przyprawy bez chemii Domowa jarzynka to kolejna przyprawa ,której często używam w swojej kuchni . Nie znoszę tych kupnych z jarzynek z
Ogrodnik w podróżykartoflanego pola Wciąż trwam i robię najokropniejsze burgery na świecie. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog: W koperkowej kuchni "Pulled pork - przepyszne, wyczesane mięso" autorka: KuszenieSukkuba | blog: Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka(...)blog: Za kubkami talerzami Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena grillowane kotleciki cielęce z szałwią i chilli autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama Jeżynowo-pomarańczowa kaczka autorka: Tycjanowa | blog: Smakowite Jadło Lula kebab. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza
Kuchenna KontrrewolucyaDanie typowo męskie, bo mięsne-wieprzowo-wołowe. No cóż, czasami trzeba wrzucić na ruszt coś bardziej treściwego, niż lekkie sałatki itp. Będzie niezdrowo, kalorycznie, wybitnie dla
mojewypiekiinietylkoZapraszam Was do udziału w konkursie, który odbywa się na fanpage'u mojego bloga . Do wygrania 3x zestaw batonów Zmiany Zmiany! :) Jestem już po pierwszej
Be Fit Be StrongWegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja DelicjaWegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja DelicjaJest to tak naprawdę odzwierciedlenie tego jak obecnie się żywię. Jest gorąco, jest lato, więc sięgam po lekkie potrawy. Być może jesienią postaram się zaproponować cięższe menu z dodatkiem mięsa. W tygodniu pracy zaproponowałam dania, które sprawdzą się w pracy jedzone na zimno. Są to głównie sałatki, a także warzywne kotleciki i placuszki. Z kolei na weekend zaplanowałam potrawy(...)kurczaka lub filetem z ryby. ➤ Kliknij - Przepis na sałatkę tabbouleh + FILM Wtorek - Kotleciki z kalafiora i kuskusu i dip z awokado Raczej nie miałabym ochoty zjeść na zimno kotleta schabowego, ale wegetariańskie i wegańskie kotleciki to już zupełnie inna bajka. Według mnie smakują dobrze na ciepło i na zimno, szczególnie jeśli podamy do nich jakiś apetyczny sos. Moja propozycja
Chilli Czosnek i Oliwamielonego w sosie lub szukasz pomysłu na to, co zrobić z mielonego i pieczarek, to nasz przepis powinien Ci przypaść do gustu! Gorąco zapraszamy! Zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Składniki: Zrazy: mięso mielone wieprzowe: 600 g bułka tarta: 1 – 2 łyżki + do obtoczenia jajka: 2 szt. cebula: 1 szt. majeranek: 1 łyżka sól i pieprz do smaku olej(...)Zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami – przepis Przygotowanie: Warto wspomnieć, że sukcesem dobrych zrazów jest dobrej jakości mięso. Najlepiej sprawdzi się łopatka lub karkówka wieprzowa, którą zmielmy w domu lub poprośmy o zmielenie w sklepie podczas jej zakupu. Jeśli już zdecydowaliśmy się na zakup mięsa garmażeryjnego, sprawdźmy koniecznie skład, ponieważ często można w nim spotkać wypełniacze. Mięso mielone przekładamy
Kuchnia Na WypasieZrobić coś smacznego z niczego ! To wyzwanie J Otwierając lodówkę wpadły mi na myśl takie właśnie placki warzywne z mięsną wkładką, wyszły smaczne, chrupiące a dzięki
Wanilia i Kardamonpyszne gołąbki z marchewką bez zawijania. Prosty obiad dla całej rodziny. Moi bliscy uwielbiają tak przygotowane gołąbki. Kilka prostych składników, a jaki pyszny efekt. Do przygotowania gołąbków zawsze sięgam po dobrej jakości mięso i ryż. To podstawa ich smaku. Mięso najlepiej zmielić samemu. Sprawdzi się tu zarówno mięso wieprzowe, wołowe, mieszanka obu lub mięso z szynki. Jeśli chodzi(...)startą marchewkę. Mieszamy. Następnie dodajemy mięso mielone, kapustę, wbijamy jajka, dodajemy przykrawy i wsypujemy stopniowo bułkę tartą, wyrabiając skłandniki. Dodajemy tyle bułki, aby z łatwością móc lepić w dłoniach gołąbki. Masa ma być plastyczna, nie może być za sucha, dlatego bułkę dodajemy stopniowo. Formujemy nasze gołąbki – u mnie coś na ksztatł większych kotletów. Obsmażamy chwilę z obu stron
Słodkie okruszkisię używać metalowej łopatki czy ubijaczki- powłoki nie zarysujemy. Jak dla mnie to ważna, przydatna wiadomość :) Mniej kłopotliwe mieszanie potraw podczas gotowania czy smażenia. Przygotowałam dla Was danie z mięsem wołowym w roli głównej, które smażyłam na tej patelni. Przepis wkrótce. Używanie drewnianych łopatek jak dla mnie wiąże się z tym by utrzymać je w idealnej czystości, a łatwiej przecież(...)czym pisze producent: " unikalna gładkość i wytrzymałość powłoki, a znak Teflon™ marki Ambition jest gwarancją najwyższej jakości " . To właśnie Teflon™ sprawi, że omlet, jajecznica czy kotlet nie przywrą do patelni, dzięki niemu łatwiej nam się smaży i gotuje. To naprawdę dobra wiadomość, szczególnie dla tych którym zdarza się przypalić to, czego innym raczej nie przytrafia się przypalić :) Naczynia
Proste Potrawy